Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
kkwpk

Formuła1

Recommended Posts

Myslalem o tym samym. I tak, oni faktycznie tak wolna jada. Grafiki wskazywaly ze w porywach 160 km/h. A zmiany bolidow... Smieszne. Mimo to wyscig ciekawy, nazwiska kierowcow przyciagaja.

Żenujące to było. Zmiana samochodu w namiocie, really? Brak dźwięku. Prost za próbę zabójstwa, zamiast dożywotniego bana dostaje 10 grid penalty. Na szczęście jeżdżą wolniej niż niektórzy po Warszawie i przeżył. No i baby za kółkiem...

Alain wyglądał na zażenowanego.

Rozumiem, że Nicolas miał parcie na wygraną w pierwszym wyscigu ale to już przesada.

Myślałem, że Heidfeld biegnie go pobić

Edited by Stierlitz

Całą ta Formułą E i kierunek w jakim zmierza FIA  jest żenująca, a co do AP to wątpię, by był choć trochę zdziwiony zachowaniem syna - wszak niedaleko pada jabłko od jabłoni :wacko:

Tłumaczenie młodego Prosta po całym zdarzeniu pozostawiam bez komentarza :blink:

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Całą ta Formułą E i kierunek w jakim zmierza FIA  jest żenująca, a co do AP to wątpię, by był choć trochę zdziwiony zachowaniem syna - wszak niedaleko pada jabłko od jabłoni :wacko:

Tłumaczenie młodego Prosta po całym zdarzeniu pozostawiam bez komentarza :blink:

A jak tłumaczył?

Jego wina jest ewidentna. Jak nie przepadam za szybkim Nickiem, to tu trochę go szkoda.

Hehe, też myślałem, że biegnie wklepać Prostowi, no ale mikry jest, mógł nie dać rady.

Prost też nie duży ;) Moze dlatego kobiety jeżdżą w tych wyścigach - skoro te samochody są tak powolne to każdy kilogram ma znaczenie.  

Na stronie formuły E piszą, że maksymalna moc w trybie wyścigowym to 200 koniaczy, max speed to 225 km/h, a przyspieszenie do setki 3 sec. Ciekawe w ile przyspiesza do 200 km/h, bo powyżej setki wyglądało, jakby to auto już nie mogło więcej.

Tymczasem czekamy na GP Singapuru. Czarny Adonis wygra.

A miałem wczoraj złe przeczucia przed dzisiejszym deszczowym wyścigiem na Suzuce... :(

Oby Bianchi wrócił do zdrowia.

Wyścigu jeszcze nie widziałem, ale słyszałem o tym wypadku. Oby chłopak dał radę.

rXQHFG4.jpg

Ja się do tej pory zastanawiam jak Bianchi to do cholery zrobił. Mam nadzieje, że wyjdzie z tego cały i zdrowy. Póki co wiadomo tylko, że przeszedł operację i jest w stanie krytycznym. Jego wina czy splot okoliczności - nieważne. Oby tylko wrócił do zdrowia, nie musi na tor.

Sutil twierdzi, że było tak ciemno, że nie było widać stojącej na torze wody, on w ten sposób wypadł na tym samym zakręcie i bardzo możliwe, że to samo spotkało Bianchiego. 

http://f1.dziel-pasje.pl/F1_news-18668-Zapadajacy_zmrok_mogl_przyczynic_sie_do_wypadku_Julesa.html

Edited by Bartosz 86

Ja się do tej pory zastanawiam jak Bianchi to do cholery zrobił. Mam nadzieje, że wyjdzie z tego cały i zdrowy. Póki co wiadomo tylko, że przeszedł operację i jest w stanie krytycznym. Jego wina czy splot okoliczności - nieważne. Oby tylko wrócił do zdrowia, nie musi na tor.

Sutil wypadł, ściągnęli dźwig i gdy mieli lub podnosili bolid, nadjechał Bianchi i wjechał bokiem w dźwig. Z boku nie ma takiej ochrony ...

Widziałam wyścig, powtórki i materiały z YT, ale nadal nie wiem co on tam zrobił żeby taką akrobację wykonać. Że w wodę wjechał i go poniosło to nie ulega wątpliwością. W nocy go operowali jeszcze raz ;/

Ale tam jest ewidentny bład sędziego torowego , na filmie widać jak macha zieloną flagą a to znaczy  ,że tor jest wolny wiec kierowcy jechali na maxa

powinna być żółta lub nawet dwie żółte bo warunki były b.kiepskie

Nawet po wypadku nadal macha zielona moze daltonista nie wiedział jaki kolor ma w reku

Edited by seiken

Zielona flaga była dopiero w sektorze, który zaczyna się tuż za miejscem wypadku,a na tym zakręcie były dwie żółte - inna sprawa że kierowcy pod żółtymi zwalniają tyle tylko, żeby na telemetrii było widać różnicę... 

Ale tam jest ewidentny bład sędziego torowego , na filmie widać jak macha zieloną flagą a to znaczy  ,że tor jest wolny wiec kierowcy jechali na maxa

powinna być żółta lub nawet dwie żółte bo warunki były b.kiepskie

Nawet po wypadku nadal macha zielona moze daltonista nie wiedział jaki kolor ma w reku

Ta flaga jest już za miejscem kraksy Sutila (12 posterunek sędziowski).

Edited by Bartosz 86

kraksa była na granicy sektorów i i żółta flaga powinna być i w 11 i w 12 wg mnie

a po za tym sa wyscigi sa wypadki

a na sliskim zawsze dzwony sa mocniejsze 

Edited by seiken