Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie to że zmniejszyli WR do zaledwie 10ATM i zamienili skrecane tubusy na zwykle teleskopy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dekiel wciskany zamiast zakręcanego. Szukaj 000, 005, 111, 112, a z aktualnych referencji 510, 560, 590.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dekiel wciskany zamiast zakręcanego. Szukaj 000, 005, 111, 112, a z aktualnych referencji 510, 560, 590.

Dzięki za info :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

671 hmm, no to teraz pojechałeś Bartek

Gratuluję

No to pojechales :blink::)B)

Czekamy na zdjecia :)

Dziękuję, chociaż na razie nie ma czego gratulować, cały czas czekam na odbiór końcem sierpnia…wtedy się pochwalę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, chociaż na razie nie ma czego gratulować, cały czas czekam na odbiór końcem sierpnia…wtedy się pochwalę ;)

Ile juz na niego czekasz? Jak kojarze to z pol roku, albo lepiej?

Jeszcze odnosnie utraty wartosci to biorac pod lupe tylko ostatnie kilka lat (pomijam juz czas od samego poczatku tego szalenstwa) to Panerai trzyma wartosc jak Rolex, a na pewno lepiej te obsmiewane przez znafcow modele na Unitasie. Kto np w 2012 kupil nowke w salonie teraz w najgorszym wypadku sprzeda w cenie zakupu, a czesto zarobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Zamówiłem w styczniu i od początku termin odbioru planowany był na koniec sierpnia…zobaczymy, czy warto było czekać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-31778-0-34084700-1502449899.jpg

Ostatnio stał się EDC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka od fana wrestlingu

Dwayne Johnson wears a Panerai Luminor 1950 Submersible in the movie San Andreas (2015).

He seems to wear the Panerai Luminor 1950 Submersible 3 Days Automatic Titanio PAM00305 with black rubber strap.

Johnson, aka The Rock, is often wearing Panerai watches in his films. In Furious Five he is also wearing a Panerai Luminor Submersible.

Luminor 1950 models are also worn by Sylvester Stallone and others in Expendables 2, and by Stallone in the first Expendables, and by Clive Owen in Trust.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_1756.jpg 

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łooo panie, trudne pytanie, u nas trzeba dzwonić do "pani Jansen" która jest jedynym autoryzowanym sklepem w PL i negocjować, w zależności od dnia, pogody a szczególnie humoru możesz uzyskać cenę najlepszą na świecie albo słabą. Czasem przez telefon w ogóle nie ma negocjacji, tylko kasa na stół, ogólnie jak w lesie. Kursy walut możesz jeszcze przewidzieć ale humoru kobiety nigdy także nie licz na ścisłą odpowiedź  :D.

Dlaczego tak Ci zależy żeby był nowy? PAM dużo traci na rynku wtórnym, nie lepiej kupić coś tym sposobem skoro cena gra kluczową rolę?

Jakbym miał jeszcze raz kupić jakiś model bazowy (tak jak mój pierworodny 005K) to może sięgnąłbym po rynek wtórny (aczkolwiek jego cena obecna, rocznik 2007 nie odbiega bardzo od nuffki sztuki). Jednak są PAMy i PAMy. 671, o którym wspomniano (piękna bestia I ogromnie się cieszę że będzie ją miał któryś z nas!) właśnie poszedł za $38K na rynku wtórnym. Oczywiście są to edycje limitowane (1000 - 1500 szt), rozpoznawalne, produkowane tylko jednorazowo dlatego są tak bardzo pożądane. Większość taśmowo schodzących pamów co roku owszem traci na wartości (choc nie wszystkie) ale znawcy tematu często poszukują (polują) na właśnie takie hity jak 671 lub 692 lub na jeszcze rzadsze PAM'y. Ale to oczywiście sprawa indywidualna. Po 10 latach bycia Risti pogląd na PAMa i preferencje co do kolejnego modelu jest troche inny. Coraz bardziej zerkam wstecz w str zegarków (prawie) vintage. Mój najstarszy jest z 98 (PreA) a już marzy mi się PreV Logo ale to tylko marzenie zważywszy na cenę. O non-matching już nie wspomnę..

Edytowane przez DiegoArmando

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak jak w poprzednich edycjach bronzo zapisy na 671 to fikcja, w cenie katalogowej trafią jedynie do swojaków i spekulantów.

Edytowane przez destro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Myślisz, że cokolwiek wiesz na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_1797.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spekulantom prawo głosu odebrać!  :D  :lol:

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że to nie towar pierwszej potrzeby jak na przykład ...mięso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na gumie tez fajnie

post-31778-0-87654600-1502813158_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, a mi ta OEM'owa guma nie podchodzi ani, ani. Niby miękka i w fajnej jakości i przez blisko 2 tygodnie nosiła się bardzo wygodnie na urlopie w słońcu i w wodzie - ale jakoś całościowo nie mogę się do niej przekonać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też nie podchodziła do teraz, jest świetna, śmiem twierdzić że jedna z lepszych fabrycznych gum, a jeśli chodzi o charakter to chyba nawet najlepsza :)

49206456486408803547.jpg

Edytowane przez Ulotny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi