Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

20230205_112847.jpg

Jakby ktoś chciał to pw. 

176 który nie sprzedaje się w godzinę po info (a w zasadzie to już w kilka tygodni od pierwszego info) = wiedz, że coś złego z rynkiem się dzieje :( 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

176 który nie sprzedaje się w godzinę po info (a w zasadzie to już w kilka tygodni od pierwszego info) = wiedz, że coś złego z rynkiem się dzieje  

Dorzuć do tego poziom, do jakiego zjechała cena tego bogatego zestawu 372, który wreszcie ostatnio się sprzedał i wiadomo, że jest lipa. Idealne czasy jak ktoś myślał kupić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecxorna zmiana

IMG_1997.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sledzilem cen.

Za ile poszedle ten set372?

Az taka róznica ze az boli ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, pisar napisał(-a):

176 który nie sprzedaje się w godzinę po info (a w zasadzie to już w kilka tygodni od pierwszego info) = wiedz, że coś złego z rynkiem się dzieje :( 

Dokładnie.  :(

Twój również "wisi" a powinien pójść w momencie.   

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Dokładnie.  :(

Twój również "wisi" a powinien pójść w momencie.   

Ja już dawno nie sprzedaje :) tak jak pisałem to była okazja krótkoterminowa więc masz większą szansę na sprzedaż 🖖

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, I_love_britney napisał(-a):

Jak nie ma potrzeby i jeść nie woła to najlepiej trzymać😀

Nie woła. Tylko chciałem kupić innego Pama. A budżet nie z gumy.  :(

2 minuty temu, I_love_britney napisał(-a):

pozdrawiam, udanej końcówki weekendu:)

2EA0F2DF-521E-49E7-A63D-CC219D6BEB99.jpeg

Dzięki. Wzajemnie. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Dorian06 napisał(-a):

Nie woła. Tylko chciałem kupić innego Pama. A budżet nie z gumy.  :(

Dzięki. Wzajemnie. 

To akurat ze zmianami rozumiem. Dam mam chęci poroszowania kolekcją, ale za bezcen średnio mi się chce oddawać super zegarki.

Kiedyś dołek minie, sytuacja się uspokoi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można powymieniać z dopłatami.  No i na wtórnym nie karmicie darmozjadów i złodziei „dojnej zmiany”.

A i mopolistyczny AD może się zreflektuje że zamawianie z katalogu i ćwierć szołrumu w hotelowym pasażu to wiocha w 40 milionowym kraju ( a nie wróć w 2023 w tym miodem i mlekiem płynącym zostało już tylko 37,5 mln) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, desmo napisał(-a):

Zawsze można powymieniać z dopłatami.

Święte słowa i najlepsza zawsze opcja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, desmo napisał(-a):

Zawsze można powymieniać z dopłatami.  No i na wtórnym nie karmicie darmozjadów i złodziei „dojnej zmiany”.

A i mopolistyczny AD może się zreflektuje że zamawianie z katalogu i ćwierć szołrumu w hotelowym pasażu to wiocha w 40 milionowym kraju ( a nie wróć w 2023 w tym miodem i mlekiem płynącym zostało już tylko 37,5 mln) 

I ja wnioskuje o BezpiecznyKredyt2% na Panerai i Rolexa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, desmo napisał(-a):

Mimo rekordów sprzedazy to nadal jestesmy pomijalnym rynkiem na tle reszty Europy. 
Nie dziwne, ze salonów AD jest jak na lekarstwo.

https://zegarkiipasja.pl/artykul/31926-zegarki-i-bizuteria-na-fali-rosnacej-rekordowa-sprzedaz-luksusowych-zegarkow-w-polsce

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie analizuję jakoś super dokładnie cen popularnych Pamów, ale mam wrażenie, że to nie dołek a "korekta" i obecne ceny raczej utrzymają się długo. Wiem, że np. 112 i 372 nie przybędzie z racji zaprzestania produkcji, ale skok cen full setów w super stanie dla 112 z 16k do 28-29k czy dla 372 z 26k do 38-40k w 4-5 lat to raczej był ogólny trend na fali hajpu zegarkowego i kursu na niemal wszystkie ikoniczne/lubiane modele zegarków różnych marek. Teraz do poprzedniego stanu spadają i Rolki i Pamy.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, memento mori napisał(-a):

112 z 16k do 26-28k

Aż tak to chyba 112 nie poszybowało, chyba, że o czymś nie wiem 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, pisar napisał(-a):

Aż tak to chyba 112 nie poszybowało, chyba, że o czymś nie wiem 🤷‍♂️

Jeśli zwracałem uwagę to zawsze na super stan i ostatnie lata, czyli to były najdroższe sztuki i było ich stosunkowo dużo w cenach jak wyżej. Teraz jest ich mało i jak widzę na szybko są po 24-25k, a zaczynają się od 19-20k. Ale też nie śledzę ogłoszeń non stop. Kolejna kwestia, że przy całej mojej największej sympatii do Panerai ze wszystkich marek zegarkowych to patrząc obiektywnie, pewnie jest bardziej wrażliwa na zmianę cen przez swoją "niszowość" w mniej pewnych czasach. Pomimo tego, że wartością dodaną jest najlepsza społeczność jaka towarzyszy tej marce.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pepepatryk napisał(-a):

PAM560 to mój najstarszy zegarek. Mam go już ponad 4 lata, reszta rotuje. 

IMG_5434.jpeg

Ogólnie co do marki… uwielbiam ją, ich wygląd sprawia, że serce mi szybciej bije, ale uważam, że zegarki te są sporo za drogie do tego co oferują (mówię o nowych wypustkach). Moim zdaniem pownni bardziej postawić na charakter „toolwatchowy” a nie na robienie z siebie marki luksusowej.

Chyba już kiedyś pisałeś, ale chęcią jeszcze raz przeczytam dlaczego wybrałeś 560 a nie 112? 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, pepepatryk napisał(-a):

Ogólnie co do marki… uwielbiam ją, ich wygląd sprawia, że serce mi szybciej bije, ale uważam, że zegarki te są sporo za drogie do tego co oferują (mówię o nowych wypustkach).

Wygląd to ich największy atut. Ceny nowych są z kosmosu a ich jakość to porażka. Mój wakacyjniak. Chyba kupię jeszcze jakieś inne gumki do niego.

IMG_20230815_1549538.thumb.jpg.f5c17207f1aab772a59dd3fbc7a0bdeb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, memento mori napisał(-a):

Chyba już kiedyś pisałeś, ale chęcią jeszcze raz przeczytam dlaczego wybrałeś 560 a nie 112? 🙂 

Wielka historia za tym nie idzie, mam najgorsze współistniejące schorzenie jeśli chodzi o kupowanie zegarków🫤 Kupuje tylko nowe zegarki. Jak kupowałem swojego 560 to nie było nowych 112. Dodatkowo 8dni rezerwy też było super bonusem. No i wiem, że to nie popularne stwierdzenie, ale wole swoje indeksy od kanapki

Powoli się przekonuje do używek, jak widzę w jakim stanie kupujecie „stare” PAMy, a wtedy świat Panerai stoi przede mną otworem, bo chyba wszystko co dobre to już było. 

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi