Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, Muzzy napisał(-a):

To oczywiście podstawa do skorzystania z gwarancji i bedzie to darmowe. Zanim jednak oddasz zegarek do serwisu sprawdz czy nie został tylko namagnesowany. Wtedy kazdy zegarmistrz ogarnie Ci to w kilka minut za drobne.

Dzięki, też myślałem o namagnesowaniu, więc sprawdzę to. Chociaż będę zdziwiony jeśli faktycznie to okaże się przyczyną, bo nie kojarzę jakiejś sytuacji, w której mogłoby się to stać. Zegarek stale jest używany w podobnym środowisku. Jasne, zdarza się praca na komputerze z zegarkiem na ręku itp., ale raczej nic bardziej ekstremalnego z polami magnetycznymi :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, piotralski napisał(-a):

Ładny. Gdzie i za ile?

Drogo.

Będzie w przyszłym roku. Na 25 lecie strony.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Drogo.

Będzie w przyszłym roku. Na 25 lecie strony.  

Limitka? Tej strony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, piotralski napisał(-a):

Limitka?

Tak. Dla Paneristi. Jak zostaną to będzie do kupienia. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, piotralski napisał(-a):

Ładny. Gdzie i za ile?

W przyszłym roku. 

panerai_luminor_venticinque_2024_004_ch24.jpg

panerai_luminor_venticinque_2024_002_ch24.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, piotralski napisał(-a):

Jak zostanie... a kiedyś zostało?

Ja nie jestem panerajowy. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie zostanie…jakis tydzien temu poszly zapisy na PDays u kolegow azjatow…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piątek.......uffffff

qaqaq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówi się, że do pewnych „oryginalnych” produktów trzeba dorosnąć. Kierowany chęcią przymiarek podążyłem więc do butiku Panerei no i powoli się przekonuje. Tak jak kiedyś zegarek wydawał się dziwny tak teraz widzę w nim coś ciekawego, oryginalnego. Może kiedyś się skuszę..,:)

Jeśli chodzi o modele to raczej przemawiają do mnie klasyki. Każdy cyferblat jest ciekawy nie mniej jednak ze względu na moje praktyczne ukierunkowanie skusiłbym się na czarny lub ten szary. Fajną opcją jest szybka wymiana pasków. Będę miał nad czym myśleć ale chyba w tym roku nie wejdę tam bo jeszcze wyjdę spontanicznie z zakupem… 

IMG_6282.jpeg

IMG_6286.jpeg

IMG_6289.jpeg

IMG_6298.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Undziak napisał(-a):

Mówi się, że do pewnych „oryginalnych” produktów trzeba dorosnąć. Kierowany chęcią przymiarek podążyłem więc do butiku Panerei no i powoli się przekonuje. Tak jak kiedyś zegarek wydawał się dziwny tak teraz widzę w nim coś ciekawego, oryginalnego. Może kiedyś się skuszę..,:)

Jeśli chodzi o modele to raczej przemawiają do mnie klasyki. Każdy cyferblat jest ciekawy nie mniej jednak ze względu na moje praktyczne ukierunkowanie skusiłbym się na czarny lub ten szary. Fajną opcją jest szybka wymiana pasków. Będę miał nad czym myśleć ale chyba w tym roku nie wejdę tam bo jeszcze wyjdę spontanicznie z zakupem… 

Sprawdź sobie jeszcze stare referencje, które są zupełnie inne w odbiorze niż te nowe

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.10.2024 o 21:34, mario1971 napisał(-a):

W przyszłym roku. 

panerai_luminor_venticinque_2024_004_ch24.jpg

panerai_luminor_venticinque_2024_002_ch24.jpg

Przod ok, kolor tarczy i indeksow ok, ale to "postarzanie" koperty i biala "naklejka" na deklu, to jakis żart chyba... 😵💫 Wyglada to jak nieudany fejk z Turcjii 😳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, pisar napisał(-a):

Sprawdź sobie jeszcze stare referencje, które są zupełnie inne w odbiorze niż te nowe

Mógłbyś proszę podać przykład? Ja gdybym się zdecydował to na nowy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Undziak napisał(-a):

Mógłbyś proszę podać przykład? Ja gdybym się zdecydował to na nowy. 

Nie wiem co lubisz, ja bym w klasyki szedł: 111/112, 176/177, 000 i różne ich wariacje

Mnie się rozchodzi o to, że nowe są troche "kastrowane" względem starych i inne w odbiorze:

- inne szkiełko: w strych masz grube z efektem charakterystycznego dna od butelki, czego nie ma w nowych -  dla mnie to jest game changer nie do przejścia w nowych

- stara koperta Bettarini ma inne proporcje: nowe Bettarini mają chudszą lunetę, przez co zegarki optycznie wydaja się większe i mają inną proporcję 

- stare mają teleskopy wkręcane na śruby, nowe nie

- stare mają dekiem na gwincie  z WR300, nowe wciskany i WR100

- stere mają Unitas = tani serwis i niezawodność z prostotą, nowe mają werki in-house = drogo i serwis tylko autoryzowany

To tak z grubsza

Spotkaj się na kawę z kimś kto ma stare PAMy to Ci się wyjaśni...też byłem fanem nowego i kupiłem...potem żałowałem bo nie warto. Zwłaszcza, że stare bez problemu kupisz a teraz jest najtańszy i najlepszy na to czas :) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy tylko pamiętać, że teraz jest też najlepszy czas, żeby się naciąć na fejka po ,,okazyjnej" cenie. 111 itd kuszą, ale należy pamiętać, że nie ma ich tyle, że leżą i czekają na kupców. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z PAMów chętnie bym mógł przygarnąć 338 - kompaktowy rozmiar (42), tytan i taki inny trochę. :)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając pancerność Unitasa, to czy nowe mechanizmy P.9010 bywają awaryjne? Firma daje 8 lat gwarancji. Przy moim użytkowaniu, serwisy mogę zrobić zdecydowanie po upływie 10 lat. Poza tym, skoro stać n zakup to stać i na serwis:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Macmac napisał(-a):

Należy tylko pamiętać, że teraz jest też najlepszy czas, żeby się naciąć na fejka po ,,okazyjnej" cenie. 111 itd kuszą, ale należy pamiętać, że nie ma ich tyle, że leżą i czekają na kupców. 

Skąd taka teza?

111 to raczej nie jest limitowany i wyszukany PAM, którego ciężko dorwać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest tu może ktoś z Trójmiasta z Luminorem 40mm? 

Wiem, że 40mm to nie jest odpowiedni rozmiar dla PAM'a ale mój nadgarstek 15,5 cm myśli jednak inaczej 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi