Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie sie dowiedzialem z Jansena, ze Pam 233 przestal byc produkowany... :unsure:  slyszeliscie cos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie dopóki jest na http://www.panerai.com to jest produkowany. Póki co jest dostępny, a szkoda, bo wartość mojego by wzrosła...:D

Edytowane przez pkc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy co dadza w zamian ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wg mnie to nowe modele wyglądają coraz gorzej. Chociaż pewnie wmawiam sobie, że to co ładne to już kupiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko tu zaglądam, ale w moich poszukiwaniach zegarka odpowiedniego dla mojej "łapki" chyba zakotwiczę tu na dłużej... Zupełnie nie znam marki, ale podoba mi się wzornictwo...

Nie wiem czym różnią się poszczególne modele, serie czy linie... Wiem, powinienem poczytać... Gdzie najlepiej poszukiwać zegarka? Podoba mi się 8 dniowy, z tą półobręczą na koronce... Czy 5tys E wystarczy? Za używany oczywiście ;)

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy. Pam560.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, poczytałem :rolleyes:  Dzięki za odpowiedź... Teraz wystarczy tylko poszukać... tylko...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najblizszy weekend lub w nastepy bede w Puszczykowie, to jak bedziesz chhcial mozemy sie na chwile spotkac - chetnie naswietle kilka spraw w sprawie Panerai ile sam wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak jest w Waszych 8dniowcach z dokładnością chodu? Kilka sekund na dzień, kilkanaście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim 233 jest -1/-2 s/24h

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wynik. 233 piękny, ale grubo poza zasięgiem - choć ma wszystko czego bym potrzebował. Rezerwę, datę i manual. Gmt w bonusie. Szkoda, że daty nie ma w tańszych manualach :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Witajcie,

To jest standard dla wszystkich PAMów, czy tylko dla tego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dla wszystkich. Moj Pam 233 to mial i uwazam, ze to super sposob, ale niektorzy wola na śrubki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta 1950 ma szybką zmianę i dla mnie jest to system po prostu świetny, oczywiście śruba też jest ok i bardzo przyjazna przy użyciu jednego śrubokrętu,

Mimo krytyki że tylko paski itp, przygarnałbym taką branse jak wyżej ;)

post-33440-0-51723900-1499329942_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie podoba mi się Pam 422, gdyby miał 44mm to pewnie już bym go kupił, mam jednak pewne obawy co do jego gabarytów.

Może ktoś z nadgarstkiem 19-19,5cm mierzył ten model lub 372 w tej samej kopercie ? jestem ciekawy jak wasze odczucia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIerzyłem 372 - niestety nie zrobiłem zdjęcia. Nie ma co ukrywać - do małych nie należy, ale jak zaakceptujesz wyświechtaną maksymę "Pam musi być duży" to na Twój/mój nadgarstek będzie pasował idealnie (uszy w ramach nadgarstka).

Ja właśnie się rozglądam, tylko że naprawdę chciałbym mieć datę i kanapkę - co znacznie ogranicza wybór do 3dniowych automatów, lub 8-10 dniowców poza zasięgiem.

I tak dumam i dumam ;)

A poza ww wymogami podoba mi się 425 - ze względu na minimalizm i klimatyczną łódź podwodną - choć to słaby wybór na jedynego Pama, jak pisał mi jeden z Kolegów. I coś w tym jest.

Edytowane przez Tomaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie podoba mi się Pam 422, gdyby miał 44mm to pewnie już bym go kupił, mam jednak pewne obawy co do jego gabarytów.

Może ktoś z nadgarstkiem 19-19,5cm mierzył ten model lub 372 w tej samej kopercie ? jestem ciekawy jak wasze odczucia ?

Ja mam właśnie ok 19 cm i mierzyłem jakiś czas temu 423, a to jest identyczna koperta. Jest duży i nie da się tego ukryć, ale gdyby zegarkowe finanse na to pozwalały, to właśnie m.in. Pama 422 bym sobie sprawił- leżał dobrze i nie wyglądał na zbyt duży zegarek, a wygląda na żywo genialnie- piękny zegarek Edytowane przez ricardo216

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Twój nadgarstek jest wręcz idealny na 47mm Panerai :) . Gdyby ten rozmiar kupowali tylko posiadacze nadgarstków >19,5 cm, to dawno tej firmy by nie było ;)

Ja mam 18,5 cm i 422 leży jak należy :D​ O ile pamiętam, to wrzucałeś na forum zdjęcie z przymiarki 372 i leżał perfekt ;)

Dodam tylko, że pomimo tego samego rozmiaru na papierze, na nadgarstku 422 wygląda na mniejszy…nie zastanawiaj się nawet przez chwilę :)

Ps. W razie "potrzeby" służę, na PW, sprawdzonym źródłem, w przystępnej cenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mierzyłem kiedyś 372 i wlasnie mam mieszane uczucia co do rozmiaru,a ta pusta tarcza optycznie mi powiekszyła jeszcze ten zegar.

Leżał tak

21089f6e29787.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Leży jak należy!Super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Tak mierzyłem kiedyś 372 i wlasnie mam mieszane uczucia co do rozmiaru,

Powiem szczerze, nie wiem czy to kwestia przerysowania przez obiektyw, ale NA ZDJĘCIU zegarek na ręce wyglada trochę monstrualnie. I jeszcze kwestia, jaką masz sylwetkę. Trzeba jak to się mówi popatrzeć z boku, z dalszej perspektywy żeby wyrobić sobie miarodajny osąd. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega!!! :blink:B)

Jeszcze jakby byl w kolorze zlotym... :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uprzejmie witam fanów Panerai.

Ostatnimi czasy zastanawiam się nad wstąpieniem do jakże zacnego klubu posiadaczy zegarków tej marki.  Niestety we Wrocławiu nie ma możliwości przymiarki, a w Warszawie bywam bardzo rzadko.

Stąd pytanie: czy ktoś z Was mieszka we Wrocku, lub przynajmniej bywa?  Bardzo zależy mi na przymiarce jakiegoś Luminora w kopercie 44mm.   Jeśli byłoby to możliwe, to zapraszam na piwo/kawę (wedle uznania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi