Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki chłopaki

Gustaw, masz na myśli kolor

Akurat się tak złożyło, że pasek w kolorze miodu gryczanego ( chyba ) ale miałem na myśli całokształt. Rewelacyjny zegarek i z uwagi na ten właśnie pasek i jego korelację barwną z moimi butami i paskami - wizualizuję go sobie na moim nadgarstku. Nie pożądaj zegarka bliźniego swego .... ;)

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, dziękuję i gratuluję świetnego paska, bo jeśli chodzi o zegarek, to zazdrość mnie zżera od środka ;)

Dzięki, tu słowa uznania dla twórcy

120X80mm ;)

Wkońcu ojciec wie najlepiej

Akurat się tak złożyło, że pasek w kolorze miodu gryczanego ( chyba ) ale miałem na myśli całokształt. Rewelacyjny zegarek i z uwagi na ten właśnie pasek i jego korelację barwną z moimi butami i paskami - wizualizuję go sobie na moim nadgarstku. Nie pożądaj zegarka bliźniego swego .... ;)

Wyszedł Filipowi świetny kolor Starałem się aby zdjęcia oddawały to co widzą moje oczy i w miarę się udało. Jak dla mnie, zegarek z tym paskiem tworzy bardzo klimatyczny zestaw

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zaszalałeś z tym Pamem. Może to kwestia zdjęć, ale aż ślinka cieknie, jak się patrzy na taki zegarek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz dzięki chłopaki

Zegar daje mega dużo frajdy zarówno z oglądania z wierzchu jak i od strony dekla, a także oczywiście noszenia.

Do tej pory zmiana paska w większości zegarków, nie była dla mnie jakimś specjalnie przyjemnym doświadczeniem z obawy przed porysowaniem uszu. Tu jest na odwrót

Dobrym komentarzem będzie to, co powiedziała moja żona po zobaczeniu kolejnych pasków: "chyba Ci odjeb**o na punkcie tego zegarka, no ale... mnie też się podoba "

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złe ten dzień zaczyna wyszedłem rano po bułki i sie zorientowałem ze zapomniałem Pama założyć :(ad2ca14a24bd3c5f79971ee33cea9d66.jpg

Jedyna rzecz która mnie uspokaja ze po wakacjach został ślad ze Pam był na ręku :)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zawsze żona na urlopie opitala, żebym na plaży zdejmował zegarek, bo będę wyglądał tak jak Igor.

Ja jej na to, że i tak zawsze mam zegarek więc jakie to ma znaczenie...

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zawsze żona na urlopie opitala, żebym na plaży zdejmował zegarek, bo będę wyglądał tak jak Igor.

Ja jej na to, że i tak zawsze mam zegarek więc jakie to ma znaczenie...

hehe

moja już przestała walczyć z tym bym zdejmował zegarek na plaży :)

w tym roku chciałem by biały pasek bardziej przypominał kształtem Pama, ale nie wyszło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nadgarstek też ma owe szlachetne, blade piętno. Myślę, że spokojnie można go uznać za nasz znak cechowy.

Wracając do Pamów, to jak ktoś wspomniał - te zegarki można rozpatrywać chyba wyłącznie w kategoriach binarnych i albo się je uwielbia, albo nienawidzi.

Jeszcze rok temu zastanawiałem się, jak można chcieć wydać na takie szkaradztwo tyle forsy. Zaś po przescrollowaniu tego wątku i zobaczeniu, jak ten zegarek prezentuje się na grubym pasku u Mariusza, spędziłem chyba godzinę w sklepie.

Może zaakceptują nerkę w rozliczeniu.

Edytowane przez atrax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku Pam to był zegarek ktory stwierdziłem ze muszę mieć i dążyłem do tego dość długo, jakieś mniej więcej około 10 lat z fazami ze sie podobał mniej lub więcej ale zawsze Pam sie podobał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha pomysł z nerka tez przerabiałem, nie wypalił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nerka, to nerka - ale chyba watroby, to by naszej nie chcieli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam cierpliwość :). Smutna wiadomość z tą nerką, w końcu w dobie niestabilności Euro, wizji Grexitu i Brexitu, jest to raczej pewna waluta. Ostatnio na rynku pojawiły się gumy Turbo, ale o ile w mojej wczesnej młodości, za naklejki z roznegliżowanymi paniami na tle ekskluzywnych samochodów można było brać kredyty, tak teraz odkryłem, że spadły na wartości. Artme - za polską wątrobę to już chyba tylko kilo cebuli można nabyć (i to na Łotwie).

Ostatnio mnie również naszła chęć na coś wyjątkowego :). Całe szczęście sam należę do cierpliwych łowców grubego zwierza, którzy długo wypatrują, nim oddadzą strzał. Grosik do grosika i może za lat parę wrzucę jakieś zdjęcie swojego egzemplarza. Na razie jestem na etapie "omujborzejaktenpanaryjśliczniewyglądananadgarstku!!!!111jeden". Taki wstępny etap fascynacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba, po nabyciu 127 nie mam juz nerek, wątroby (była w bdb stanie) i paru innych narzadów nadających sie do przeszczepu... ;)

Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również chorowałem na Pama od dawna, ale nie było to aż 10 lat.

Igor, podziwiam wytrwałość :)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-4044-0-61783400-1437148232_thumb.jpg

:huh:  A macie tak że jak dorwiecie Pama , to jest ( chwilowy ? ) brak zainteresowania innymi markami  B)

Czy to kres drogi ...  ;)

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pierwszego od niedawna i na razie właśnie tak mam - inne zegarki poza PAMi mnie nie interesują - ale mi z tym dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak mam z Rolexem :-). Trzeba teafic na swoja markę a to zazwyczaj kwestia przebrnięcia przez parę manufaktur i wybrania po czasie dla siebie najbardziej odpowiedniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jajacek, imponująca kolekcja pasiorów i klamer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B) Mam tego znacznie więcej ...  :)

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam swój zegarek Panerai 305 na gwarancji. Jest w idealnym stanie, został zakupiony w kwietniu 2015 roku (ma niecałe 3 miesiące) w autoryzowanym salonie Paneraia w Warszawie (wiadomo u kogo). Zegarek oczywiście posiada pełną dokumentację oraz pudełko. Cena 28 000 zł

post-31145-0-03642100-1437333115_thumb.jpg

post-31145-0-29698800-1437333185_thumb.jpg

Edytowane przez zbyszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi