Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Przez te upały, to mi olej nie tylko z amfy D-S odparował...

...teraz dopiero zatrybiłem o czym piszecie! :)  czyli o kolizji natury lingwistycznej  napisów na tarczy! Coś takiego widzę po raz pierwszy

Czy dobrze rozumiem, że jest to eufemizm 'sdiełano w Rossiji' ...ale opracowano w Sojuzie ? :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie hehe

Narazrabacili / narazrabotali się nad tym napisem ;)

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie niewiem już gdzie pytać. Troszkę związane z orginalnością troszkę z wyceną . Czy jak Wostok amfibia ministerka antymagnetyczny jest 100% Ori i nie jest najbrzydsza tak z 8/10 to warto brać za 360zł ktoś ostatnio kupował ?

Panowie niewiem już gdzie pytać. Troszkę związane z orginalnością troszkę z wyceną . Czy jak Wostok amfibia ministerka antymagnetyczny jest 100% Ori i nie jest najbrzydsza tak z 8/10 to warto brać za 360zł ktoś ostatnio kupował ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 360 to kiedyś sprzedałem, to teraz też będzie dobra cena.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał. Zależy jeszcze jaki typ koperty. Na forum kupiłem ministerkę z szerokim rozstawem uszu za 250zł i to był już wówczas złoty strzał. 360 to nadal bardzo fajna cena, biorąc pod uwagę modę na amfibie i to, że jakościowo i technicznie to jedne z najlepszych zegarków z ZSRR.

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Czy ta Zaria była też w "chromie"?

https://mroatman.wixsite.com/watches-of-the-ussr/zaria?lightbox=dataItem-ipd5rsr6

Pytam, bo widziałem w chromie np tu https://sovietwatchstore.com/product/soviet-zarya-mechanical-wrist-watch

I tu

https://www.ebay.com/itm/USSR-Vintage-WATCH-ZARIA-Cal-2209-17Jewels-/223388935142

https://goldmoscow.net/product/chasy-rubinovaya-zarya_1/

I sam taka zanabylem i chciałem się dowiedzieć, czy to nie przekładki.

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał. Zależy jeszcze jaki typ koperty. Na forum kupiłem ministerkę z szerokim rozstawem uszu za 250zł i to był już wówczas złoty strzał. 360 to nadal bardzo fajna cena, biorąc pod uwagę modę na amfibie i to, że jakościowo i technicznie to jedne z najlepszych zegarków z ZSRR.

Śmiem twierdzić że nie było różnych rozstawów uszu i wszystkie były 22 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję Panowie za opinie. Kupiłem. Po delikatnym spa wrzucę foty. Choć i teraz stan jest genialny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieliście Pobiedę z podwójnym sekundnikiem? :ph34r:  :D

4715291123.jpg

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich serdecznie,

to jest moj pierwszy post na grupie i jednoczesnie pytanie.

Czy to jest orginalny zegarek? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że składak z nową tarcza. Ale niech się wypowiedzą osoby bardziej obeznane.

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szkoda bo juz mam jednego deluxe "frankensztajna" tyle ze nie automat i bez daty - ech...

Przyjrze mu sie dokladniej jak juz przyjdzie do mnie.

Dzieki za opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że jest to oryginał albo odnowiony oryginał. Nie przypominam sobie, żeby akurat te tarcze były robione współcześnie (podrabiane były podobne modele z arabskimi cyframi 6 i 12, zresztą charakterystyczne, bo napis 29jewels pisany był łącznie - może to później poprawili, nie wiem). Cała reszta jest ok, jedynie sekundnik maźnięty   

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że jest to oryginał albo odnowiony oryginał. Nie przypominam sobie, żeby akurat te tarcze były robione współcześnie (podrabiane były podobne modele z arabskimi cyframi 6 i 12, zresztą charakterystyczne, bo napis 29jewels pisany był łącznie - może to później poprawili, nie wiem). Cała reszta jest ok, jedynie sekundnik maźnięty   

No niestety to jakas mania z malowaniem tych sekundnikow na czarwono, chyba ze byly w ktoryms modelu w orginale a ja o tym nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, jak zdjęcie bez powiększenia może przekłamać. Myślałem że wskazówka minutowa sięga przed datownik :D a w dodatku nie wiedziałem pojęcia że robili wtedy także takie "mleczne" tarcze, bez szlifu słonecznego w tak fajnym zegarku...

Do tej pory zakładałem, że każda taka mleczna tarcza to współczesny zamiennik...

Screenshot-2019-06-24-20-46-24-388-com-a

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy to amfibia w stali czy to chromowana koperta? Zastanawiają mnie te ciemne ślady przy uszach - czy to brud czy korozja i chrom schodzi?

post-66877-0-91961700-1561404175_thumb.jpg

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krew pot i łzy...a może i inne płyny organiczne... wygląda na zasyfiałą po prostu

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, jak zdjęcie bez powiększenia może przekłamać. Myślałem że wskazówka minutowa sięga przed datownik :D a w dodatku nie wiedziałem pojęcia że robili wtedy także takie "mleczne" tarcze, bez szlifu słonecznego w tak fajnym zegarku...

Do tej pory zakładałem, że każda taka mleczna tarcza to współczesny zamiennik...

Wlasnie mialem watpliwosci co do tej tarczy, ale w sumie to i lepiej ze ne ma szlifu slonecznego bo taka juz mam. 
Tyle tylko ze prawdopodobnie z Ukrainskim szlifem  :D .
Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie mialem watpliwosci co do tej tarczy, ale w sumie to i lepiej ze ne ma szlifu slonecznego bo taka juz mam.

Tyle tylko ze prawdopodobnie z Ukrainskim szlifem :D .

Nie jesteś Polakiem? Czy masz klawiaturę arabską? Używaj kolego polskich znaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jesteś Polakiem? Czy masz klawiaturę arabską? Używaj kolego polskich znaków.

https://www.google.com/maps/place/Lancing,+Wielka+Brytania/@50.831177,-0.3504517,13z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x487597620643831b:0x2e3c4ad890e66507!8m2!3d50.828179!4d-0.328092

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak uważacie czy ten zegarek w tej aukcji jest ori czy franken. Zwróćcie uwagę na frez pod koronką w kopercie tak żeby krótszy wałek z mechanizmów nairi ze żłota się zmieścił. Tych zegarków tam jest więcej.

https://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-Unique-NAIRI-Poljot-17-Jewels-USSR-Mechanical-Watch/362256140808?hash=item5458260a08:g:2SYAAOSwEE1akrGu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak uważacie czy ten zegarek w tej aukcji jest ori czy franken. Zwróćcie uwagę na frez pod koronką w kopercie tak żeby krótszy wałek z mechanizmów nairi ze żłota się zmieścił. Tych zegarków tam jest więcej.

https://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-Unique-NAIRI-Poljot-17-Jewels-USSR-Mechanical-Watch/362256140808?hash=item5458260a08:g:2SYAAOSwEE1akrGu

Nairi były WYŁĄCZNIE w złotych kopertach. Złota poszła na przetop a resztę ktoś włożył do podobnej koperty Poljota tylko złoconej która jest grubsza stąd frezowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nairi były WYŁĄCZNIE w złotych kopertach. Złota poszła na przetop a resztę ktoś włożył do podobnej koperty Poljota tylko złoconej która jest grubsza stąd frezowanie.

Wszystko spoko tylko że tam nie ma co frezować bo nie ma "mięsa". To nie jest koperta pod 2609h tylko pod 2609. A są one różne. Moim zdaniem ta konktetna koperta tam jest ori, ale nie mówię że nairi. Te z pozostałych mogą być z Poljotów, ok. Ale ten konkretny przykład wydaje mi się inny. Edytowane przez Marqz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi