Szymixer 0 #6201 Posted June 26, 2019 Witam chciałem zapytać o oryginalność tego wostoka a raczej o to czy nie jest jakimś składakiem https://m.olx.pl/oferta/zegarek-wostok-amfibia-CID87-IDAkBKG.htmlSprzedawca twierdzi że oryginalny i nie wymaga serwisuZ góry dziękuje za odpowiedzi 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4961 #6202 Posted June 26, 2019 Wszystko spoko tylko że tam nie ma co frezować bo nie ma "mięsa". To nie jest koperta pod 2609h tylko pod 2609. A są one różne. Moim zdaniem ta konktetna koperta tam jest ori, ale nie mówię że nairi. Te z pozostałych mogą być z Poljotów, ok. Ale ten konkretny przykład wydaje mi się inny.Ja nie wnikam w motywację czy przyczyny tego frezowania. Że chamsko wyrżnięte to widać na oko i nie może być oryginalna bo nie było złoconych Nairi, wyłącznie złote. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4961 #6203 Posted June 26, 2019 Witam chciałem zapytać o oryginalność tego wostoka a rczej o to czy nie jest jakimś składakiem https://m.olx.pl/oferta/zegarek-wostok-amfibia-CID87-IDAkBKG.htmlZ góry dziękuje za odpowiedzi Wygląda że wszystko oryginał choć koronka mnie zastanawia. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Szymixer 0 #6204 Posted June 26, 2019 Wygląda że wszystko oryginał choć koronka mnie zastanawia.Dzięki za odpowiedź mam jeszcze jedno pytanie czy ten zakup nie będzie przepłacony jestem nowy w radzieckich zegarkach i nie wiem ile wart jest taki stanPs wiem że nie wyceniamy na forum wię jeśli to coś narusza prosze usunąć 0 Share this post Link to post Share on other sites
antyp 115 #6205 Posted June 26, 2019 za beczke nie jest zle. mega super tez nie jest 0 Share this post Link to post Share on other sites
Szymixer 0 #6206 Posted June 26, 2019 za beczke nie jest zle. mega super tez nie jest Wiadomo że zawsze może być lepiej 0 Share this post Link to post Share on other sites
kromiro 9 #6207 Posted June 26, 2019 Nie jesteś Polakiem? Czy masz klawiaturę arabską? Używaj kolego polskich znaków. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie nie jestem. Ale moja babcia byla i mnie nauczyla i wiem ze swietnie mowie po polsku. Nie mam polskich znakow w komputerze niestety- przepraszam 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 895 #6208 Posted June 26, 2019 Nie nie jestem. Ale moja babcia byla i mnie nauczyla i wiem ze swietnie mowie po polsku. Nie mam polskich znakow w komputerze niestety- przepraszamŚwietnie mówisz po polsku. I nie przepraszaj, nie ma za co 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Brat Pit 199 #6209 Posted June 26, 2019 To ja narozrabiałem, w telefonie nie ma podpisów skąd jest użytkownik. Przepraszam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
forteca 52 #6210 Posted June 26, 2019 Panowie, się zapytam: radosna twórczość? czy pasiasta jest ok? 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4961 #6211 Posted June 26, 2019 Panowie, się zapytam: radosna twórczość? czy pasiasta jest ok? pobeda tarcza_.jpgOryginał i to stosunkowo rzadki. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
clarence 6 #6212 Posted June 30, 2019 Witam,Czy to są oryginalne zegarki? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Brat Pit 199 #6213 Posted June 30, 2019 Wg. mnie Mir ma tarczę zamiennikRakieta wygląda na oryginał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #6214 Posted July 1, 2019 Witam,Czy to są oryginalne zegarki?MIR: koperta ori, koronka chyba powinna być bardziej "grzybkowata", wskazówki OK, tarcza....dziwna. Za ładna, za nowa, inna. Ale to może być zamiennik z epoki.Rakieta - nie mam zastrzeżeń. Jeśli dasz radę zamieścić zdjęcia werków, to też będzie jakaś informacja. 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
Krokodyl Tik-Tak 241 #6215 Posted July 1, 2019 Witam,Czy to są oryginalne zegarki?Mir jest z tarczą rzemieślniczą. 0 Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/ Share this post Link to post Share on other sites
clarence 6 #6216 Posted July 1, 2019 Witam, dziękuję wszystkim za pomoc w ustaleniu oryginalności zegarków, poniżej zdjecie mechanizmu Mira.Rakieta u majstra na przeglądzie zostaje do kolekcji. 0 Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #6217 Posted July 1, 2019 Witam,Czy to są oryginalne zegarki?Tak jak mówiłem ma żywo, na giełdzie w Lublinie. tarcza zastępcza w Mirze - koperta jednak ładna ja bym szukał oryginalnej tarczy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #6218 Posted July 2, 2019 Witam, dziękuję wszystkim za pomoc w ustaleniu oryginalności zegarków, poniżej zdjecie mechanizmu Mira.Rakieta u majstra na przeglądzie zostaje do kolekcji.tak powinno być 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
stasiu68 0 #6219 Posted July 3, 2019 Witam, Mam wielką prośbę, czy ktoś z Państwa mógłby udzielić mi informacji, czy ten Wostok jest oryginalny? https://allegro.pl/oferta/wostok-duza-linia-17-kamieni-do-kolekcji-8249735439 Gdzieś doczytałem, że zegarek ten powinien być na werku 2414, ale na żadnym ze zdjęć nie widzę oznaczeń. Fakt, na żadnym ze zdjęć, które znalazłem w internecie tego zegarka na werku nie ma oznaczeń ale.... nie jestem pewny Dlatego proszę o poradę szanowne grono ekspertów Z góry dziękuje i pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 895 #6220 Posted July 3, 2019 No ale to jest właśnie werk 2414. To, że nie ma oznaczeń nic nie znaczy. A czy to dokładnie ten werk, na którym ten zegarek wyszedł z fabryki, to ciężko powiedzieć 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Qba. 4969 #6221 Posted July 3, 2019 Witam, Mam wielką prośbę, czy ktoś z Państwa mógłby udzielić mi informacji, czy ten Wostok jest oryginalny? https://allegro.pl/oferta/wostok-duza-linia-17-kamieni-do-kolekcji-8249735439 Gdzieś doczytałem, że zegarek ten powinien być na werku 2414, ale na żadnym ze zdjęć nie widzę oznaczeń. Fakt, na żadnym ze zdjęć, które znalazłem w internecie tego zegarka na werku nie ma oznaczeń ale.... nie jestem pewny Dlatego proszę o poradę szanowne grono ekspertów Z góry dziękuje i pozdrawiam Ale mimo wszystko stan tego zegarka jest słaby, sekundnik od czapy, a sprzedawca moim zdaniem bardzo średni.....daruj sobie 0 Share this post Link to post Share on other sites
Brat Pit 199 #6222 Posted July 3, 2019 Dobrze mówisz tarcza też wycyrklowana, w ogóle jakiś taki niewyraźny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kirov57 234 #6223 Posted July 3, 2019 Ja nie wnikam w motywację czy przyczyny tego frezowania. Że chamsko wyrżnięte to widać na oko i nie może być oryginalna bo nie było złoconych Nairi, wyłącznie złote. Potwierdzam, Nairi, (a wcześniej Erywań) były wyłącznie złote, w dodatku wsadzali tam wszystko jak leci, od 2408 przez 2409 do 2609 i 2609N. W damkach głównie czajka 1600 i 1601 0 Share this post Link to post Share on other sites
stasiu68 0 #6224 Posted July 4, 2019 Dziękuję bardzo za rzeczowe podpowiedzi szanownych kolegów skoro tak się sprawy mają to rzeczywiście dam sobie z nim spokój a może ktoś z Szanownych forumowiczów ma taki zegarek w rozsądnym stanie za rozsądne pieniążki do sprzedania ? Pozdrawiam stasiu68 0 Share this post Link to post Share on other sites
rur91 1 #6225 Posted July 4, 2019 Czy tutaj wszystko się zgadza? Coś mi ta koronka nie leży... Co do koperty, sprawdzałem w katalogu z '75, wydaje się, że to ta, ale 100% pewności nie mam... Będę wdzięczny za pomoc 0 Share this post Link to post Share on other sites