petrolhead 13 #6251 Posted July 15, 2019 Czyli tak jak myślałem. Tarcza będzie na zapas, jest nówka oryginalna, więc nie zaszkodzi mieć. Dej stalowego Poljota, a wtedy zacznę intensywnie myśleć co mógłbyś chcieć. PS. Jutro ubiorę coś specjalnego i rzadkiego pod kolor auta, które wyciągnę z garażu. 0 Share this post Link to post Share on other sites
cofer 184 #6252 Posted July 16, 2019 Kurde, niby pospolity wostoczek z subsekundą cal.2605, a pierwszy raz widzę z kobaltową tarczą ...zarąbisy!!!@petrolhead, wersje z białymi i bordowymi tarczami w złoconych kopertach, to masówka 0 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Share this post Link to post Share on other sites
13mar68 90 #6253 Posted July 17, 2019 Slava Quartz. Niby wszystko Ok, ale kolor bezela i wskazówek inny. Czy ktoś spotkał sie z taką konfiguracją? 0 Share this post Link to post Share on other sites
jazzualdo 426 #6254 Posted July 29, 2019 Czy ten Wostok jest ok? Wiem, że sprzedawca nie należy do ulubionych ale pytam o zegarek. 0 Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #6255 Posted July 30, 2019 Czy ten Wostok jest ok? Wiem, że sprzedawca nie należy do ulubionych ale pytam o zegarek. Tu jest chyba ta sama tarcza w innym kolorze, ale wskazówki są inne.Na Twoim zdjęciu też są wskazówki od Wostoka ale trudno powiedzieć czy występował w takiej konfiguracji. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pabloo_ 354 #6256 Posted July 30, 2019 Czy ten Wostok jest ok?Moim zdaniem nie jest. Tak wygląda Wostok z mojego pudełka z taką tarczą. Kiedyś wertowałem katalogi i to jest poprawna konfiguracja. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #6257 Posted July 30, 2019 Koledzy czy te dwie Rakiety są okej?Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krokodyl Tik-Tak 241 #6258 Posted July 30, 2019 Moim zdaniem nie jest. Tak wygląda Wostok z mojego pudełka z taką tarczą. Kiedyś wertowałem katalogi i to jest poprawna konfiguracja. Dokładnie, też znam tylko taką konfigurację w oryginale. Koledzy czy te dwie Rakiety są okej?Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegówTarcza :edit: czerwona, to zdaje się tarcza rzemieślnicza. 0 Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/ Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 7821 #6259 Posted July 30, 2019 Koledzy czy te dwie Rakiety są okej?Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegówZielona to tarcza serwisowa, produkowano takie dla zegarmistrów, jako zastępcze w miejsce zniszczonych. Mam taką czerwoną. Tej drugiej nie przypominam sobie żebym widział taką. Może być noworus lub jakiś zamiennik. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wojciech1500 #6260 Posted July 30, 2019 Zielona na 100 procent jest oryginalna, rok temu miałem Rakietę NOS z taką tarczą z pudełkiem i papierami, 1988 rok). Czerwona to zamiennik. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 7821 #6261 Posted July 30, 2019 O widzisz, a ja miałem podobny zamiennik tarczy, ale widać wzór nie jest z kosmosu. Skoro taką miałeś to wiesz co mówisz. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wojciech1500 #6262 Posted July 30, 2019 Ten wzór jeszcze występował w innych kolorach i całość wyglądała dosyć obleśnie. No ale tak czy inaczej to oryginał, tylko mocno wyblaknięty. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #6263 Posted July 30, 2019 Dzięki Panowie za pomocCzyli zielona Rakieta ok a czerwona to zamiennik...ale zamiennik z epoki czy raczej współczesna twórczośc ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wojciech1500 #6264 Posted July 31, 2019 Zamiennik z epoki, możliwie że LenRemCzas ale w tym temacie nie będę się zagłębiać, podsumowując - radziecki odpowiednik naszych warszawskich. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #6265 Posted July 31, 2019 Zamiennik z epoki, możliwie że LenRemCzas ale w tym temacie nie będę się zagłębiać, podsumowując - radziecki odpowiednik naszych warszawskich.Dzięki za odpowiedź, coś już więcej wiem 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wojciech1500 #6266 Posted July 31, 2019 Zielona to tarcza serwisowa, produkowano takie dla zegarmistrów, jako zastępcze w miejsce zniszczonych. Mam taką czerwoną. Tej drugiej nie przypominam sobie żebym widział taką. Może być noworus lub jakiś zamiennik.Zobacz, tu występuje Rakieta o takim kroju tarczy, tylko czerwona. https://www.olx.pl/oferta/raketa-czerwona-zlocona-CID87-IDxNLCR.html#7381a6ccd1 0 Share this post Link to post Share on other sites
ostek 11 #6267 Posted August 5, 2019 Czy z tą Amfibią wszystko ok? https://allegro.pl/oferta/wostok-amfibia-komandirskie-cccp-ideal-8356218293 Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Brat Pit 199 #6268 Posted August 5, 2019 Czy z tą Amfibią wszystko ok? https://allegro.pl/oferta/wostok-amfibia-komandirskie-cccp-ideal-8356218293 Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu TapatalkaNie. Bezel od komandira, tarcza raczej współczesna do „beczki” dekiel raczej też od beczki. Ładne zdjęcia zawsze działają 0 Share this post Link to post Share on other sites
cofer 184 #6269 Posted August 6, 2019 tarcza raczej współczesna do „beczki” właśnie!!! w tym eksponacie występuje ewidentna kolizja pomiędzy kopertą dostosowaną do werku cal.2409 a tarczą montowaną na werku cal.2209 - zupełnie inna geometria czpieni. Więc albo tarcza jest quasi-repliką z bzdurnymi napisami, albo jest "beczkowa" ale z obciętymi czpieniami i dolepiona na klajster... Poza tym wszystkim, wypolerowana powierzchnia koperty wygląda jakoś dziwnie. 0 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Share this post Link to post Share on other sites
Brat Pit 199 #6270 Posted August 6, 2019 Polerowane koperty występują w amfibiach. Możliwe że tarcza jest przyklejona. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
tylko1 1 #6271 Posted August 7, 2019 Kupiłem dość spontanicznie i teraz się zastanawiam czy oryginał. Możecie mi pomóc. 0 Share this post Link to post Share on other sites
papax 97 #6272 Posted August 7, 2019 Oryginał w bardzo fajnym stanie, pomijając koronke. 0 Share this post Link to post Share on other sites
cofer 184 #6273 Posted August 7, 2019 "dość spontanicznie" rozumiem jako "dość drogo" ale zakup wart każdych pieniędzy, no i dorzucenia jeszcze paru groszy na prawidłową koronkę 0 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Share this post Link to post Share on other sites
Remi124 3451 #6274 Posted August 7, 2019 Bardzo proszę o wskazanie (mi laikowi) co jest z tymi zegarkami nie tak, Bo chciałbym je doprowadzić do stanu zbliżonego do oryginału. Za przekazaną wiedzę serdecznie dziękuję.Remi 0 Remi Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4297 #6275 Posted August 7, 2019 6. Koperta nie teges - powinna być pozłacana jak ta po prawej stornie na zdjęciu. 0 Share this post Link to post Share on other sites