Wrenga 0 #6301 Posted August 18, 2019 PS. Sprzedawca - jak twierdzi - jest tam zegarmistrzem i zegarek na teraz nie wymaga jakiejkolwiek interwencji. Tylko - dlaczego mi podał nieprawilny numer mechanizmu?! No i nie ukrywam - jakby nie patrzeć - pewne ryzyko - przedpłacę a mogę nic lub byle co otrzymać. Później „pisz na Berdyczów”... I dziękuję za odpowiedź! Nie kupuję! 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #6302 Posted August 18, 2019 Cena zdecydowanie za wysoka (na pewno x2 albo i lepiej jak na pasówkę). Jako zegarek codzienny nie polecam. Poza brakiem antywstrząsu jest jeszcze brak wodoszczelności. Poza tym sam mechanizm ma już swoje lata i wiadomo co się z tym wiąże. Z samą konserwacą nie będzie problemów, trudniej z naprawam - brak elementów na zamianę (jest to dość rzadki mechanizm). 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Wrenga 0 #6303 Posted August 18, 2019 Jeju! Ale śliczne! Ten drugi - twin-tarcza! Jaki oryginał! Ooo! Poljot (51)! B podobny do tego z Ukrainy! A jaka wielkość/średnica cyferblatu?! Forumowiczowi Marianek - też b dziękuję za „wybicie mi z głowy” tak ryzykownego zakupu! Nie ukrywam, że te 950 dolców to są dla mnie pieniądze dośc długo zbierane/odkładane... „nie przyszły mi lekko i łatwo”... A taki Poljot, czy Striela - chrono z taką czarną tarczą, to jak sprawy się mają - koszt zakupu, częste noszenie na nadgarstku; naprawy i konserwacje?! Nadmienię - nie będę w nim pływać, kąpać się i sportow extremalnych uprawiać 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #6304 Posted August 18, 2019 Jeju! Ale śliczne! Ten drugi - twin-tarcza! Jaki oryginał! Ooo! Poljot (51)! B podobny do tego z Ukrainy! A jaka wielkość/średnica cyferblatu?!Forumowiczowi Marianek - też b dziękuję za „wybicie mi z głowy” tak ryzykownego zakupu! Nie ukrywam, że te 950 dolców to są dla mnie pieniądze dośc długo zbierane/odkładane... „nie przyszły mi lekko i łatwo”...A taki Poljot, czy Striela - chrono z taką czarną tarczą, to jak sprawy się mają - koszt zakupu, częste noszenie na nadgarstku; naprawy i konserwacje?! Nadmienię - nie będę w nim pływać, kąpać się i sportow extremalnych uprawiaćW tej kwocie do normalnego użytkowania lepiej kupić współczesny zegarek np w stylu vintage. Popatrz po japonii, szwajcarii albo mikrobrandach. Jest tego sporo. Stare ruskie z komplikacjami lepiej mieć w gablocie jako ozdobę kolekcji. Do noszenia na codzień - odpuść (z powodó powyżej) 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Wrenga 0 #6305 Posted August 18, 2019 Raz jeszcze - dziękuję za info! Pozdrawiam! 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4741 #6306 Posted August 18, 2019 Raz jeszcze - dziękuję za info! Pozdrawiam!Jak chcesz chrono to zobacz czy nie podszedłby ci Seagull 1963. Chyba wciąż są zapisy na zakup na forum. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
ostek 11 #6307 Posted August 21, 2019 Koledzy, Rzućcie proszę okiem na te cztery Poljoty i pomóżcie ocenić ich orginalność. Czy którykolwiek z nich jest warty większej uwagi niż pozostałe? Wszystkie z nich mieszczą się w przedziale cenowym 130-150zł. Według Was warto za te stany w jakich się znajdują? Szukam już od dłuższego klasycznego sowieta z lat 50-60 więc liczę na pomoc 0 Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 744 #6308 Posted August 21, 2019 Jak do noszenia to bym poszukał stalowego 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #6309 Posted August 21, 2019 Jak dobrze widzę (słabe te zdjęcia, poza tym patrzę w mały ekran), to najbliżej oryginałowi tylko 3. Numery 2 i 4 w kopertach od błonia, w jedynce powinna być złocona koperta z długimi uszami. 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
ostek 11 #6310 Posted August 21, 2019 Jak dobrze widzę (słabe te zdjęcia, poza tym patrzę w mały ekran), to najbliżej oryginałowi tylko 3. Numery 2 i 4 w kopertach od błonia, w jedynce powinna być złocona koperta z długimi uszami. No nieźle... 3 na 4 zegarki okazują się być fejkiem. To statystycznie 75% zegarków na rynku jest kombinowana... A ten nr 3 piszesz "najbliżej orginału"... czyli też nie do końca jest z nim ok? Załączam więcej zdjęc tego egzemplarza 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 872 #6311 Posted August 21, 2019 Wygląda ok. Jedynie koronka albo zjechana albo zmieniona, ale to detal. Stan średni ... 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
ostek 11 #6312 Posted August 22, 2019 Czy poza koronką reszta jest ok? Czy jest szansa na znalezienie orginalnej koronki do tego zegarka? 0 Share this post Link to post Share on other sites
cofer 184 #6313 Posted August 22, 2019 zrób czarno-białą fotkę i będzie w pełni oryginał to jest dość popularny model, więc gdzieś na żółtą koronkę powinieneś trafić 0 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4741 #6314 Posted August 23, 2019 No nieźle... 3 na 4 zegarki okazują się być fejkiem. To statystycznie 75% zegarków na rynku jest kombinowana... A ten nr 3 piszesz "najbliżej orginału"... czyli też nie do końca jest z nim ok? Załączam więcej zdjęc tego egzemplarzaNr 1 też jest prawidłowy.Czy poza koronką reszta jest ok? Czy jest szansa na znalezienie orginalnej koronki do tego zegarka?W tym stanie nie jest już popularny. 95% jest w słabej kondycji wizualnej z zabrudzeniami na tarczy, ten jest ponadprzeciętnie czysty co jednak n ie czyni z niego rarytasu, choć wg mnie zdecydowanie jest wart uwagi. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
jazzualdo 426 #6315 Posted August 30, 2019 Szanowni. Które wskazówki są prawidłowe w tym Poljocie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
papax 97 #6316 Posted August 30, 2019 Według mnie te drugie są oryginalne. Chociaż stylistycznie te pierwsze pasują całkiem nieźle . 0 Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 744 #6317 Posted August 30, 2019 Decyduje kolor lumy kropek na indeksach 0 Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #6318 Posted September 7, 2019 Jakie tu powinny być wskazówki takie czy złote? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Po Bieda 264 #6319 Posted September 7, 2019 Jakie tu powinny być wskazówki takie czy złote?złote 0 "Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman) Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #6320 Posted September 7, 2019 złote Orientujesz się czy taki kształt czy inny? 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4741 #6321 Posted September 7, 2019 Yyy są złote to światłocień 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #6322 Posted September 7, 2019 Yyy są złote to światłocień WOSTOK 2605-363380.JPG Dzięki za foto. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #6323 Posted September 8, 2019 WitamPytanko czy bywały w tych modelach takie sekundniki czy to zamiennik i temu czerwony?Dzięki 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4741 #6324 Posted September 8, 2019 Sekundnik oryginalny Rakiety choć ja mam złocony. Może ktoś maźnął farbą? Ale czerwonego w oryginale też nie można wykluczyć. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Ziben86 842 #6325 Posted September 8, 2019 No właśnie, zresztą w katalogu Rakiety ten model z samolotem też widziałem z czerwonym sekundnikiem tylko że tarcza była wtedy w pionowe pasy.Więc konfiguracje chyba różne ale sekundnik tak jak Krzysztof piszesz na pewno Rakietowski Dzięki za odpowiedź 0 Share this post Link to post Share on other sites