13lesiu 958 #426 Napisano 27 Października 2014 Mnie też, niech się lepiej przyzna, że ma dwa, jeden w stalowej kopercie drugi w złotej oczywiście z różnymi tarczami.Nie przyznaję się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1325 #427 Napisano 27 Października 2014 Noszę z miłą chęcią, aczkolwiek niezbyt często, bo Dosia jest już na emeryturze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #428 Napisano 27 Października 2014 Nie przyznaję się Przyznasz się! Światełko w oczka,paluszki w szufladziei powiesz gdzie schowałeś... Ta Twa doxa emerytkajest za...... prawdę ładna! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #429 Napisano 28 Października 2014 Hrabia, ładny ten Lever .............on świetnie wygląda na khaki nato.Ciech, ale elegancko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1325 #430 Napisano 28 Października 2014 Bo jedynie na ważne uroczystości zakładam, podkreślając jednocześnie wyjątkowość chwili i zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #431 Napisano 28 Października 2014 Hrabia, ładny ten Lever .............on świetnie wygląda na khaki nato.Ciech, ale elegancko No ładny, ja się go chyba nie będę pozbywał A co do nato, to jakoś by mi tu materiałowiec nie leżał... Na tym enerdowskim "oldstockowym" śmierdzielu całkiem wygodnie się go nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #432 Napisano 29 Października 2014 Nie tak elegancki i odświeżony jak prezentowana wyżej Doxa ale w klimacie z epoki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #433 Napisano 5 Listopada 2014 Niekiedy też noszę Hutnika 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #434 Napisano 5 Listopada 2014 Fajny zegarek pokazujesz w marny sposób, a szkoda .Dawaj fajniejsze fotki . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #435 Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) Jaki marny! Jaki, wizytówę widać, widać!A że numerki nie teges,to nie jest bingo.To nie my a Lesio trafił!I jest gites, że nam gozapodał do oblukania! Ten wyżej zamieszczony,to sympatyczny kolego jak nic pasuje do motoru!Może nie do SHL ale AWO Sport, takie 3ysta pieździesiomt z cztero posuwistą motorowniąi kardankiem w tyłku, to by pasiłonad wyraz do tego staruszka.Bo obaj cwaj z DDR-u Edytowane 5 Listopada 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #436 Napisano 5 Listopada 2014 tak dla przypomnienia. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #437 Napisano 5 Listopada 2014 Staszku! Piękny!Ale jaki to ma gang!Muzyka dla uszu, radość dla oczu!I wspomnienia szczenięcych lat! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #438 Napisano 5 Listopada 2014 250, czterosuwowy i w dodatku wolnoobrotowy. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #439 Napisano 5 Listopada 2014 Staszku! Z tego okresu święta trójca,marzenia mniej zasobnejczęści społeczeństwa,to właśnie: 1. Nasz Junak 3502. Jawa 3503. AWO 350 koleś na dzielni jeszcze miał angielską BESĘ 350i sąsiadLambretkę. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #440 Napisano 6 Listopada 2014 Staszek piękna sprawa 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #441 Napisano 6 Listopada 2014 Piekny. Ostatni raz widzialem takiego na chodzie chyba w okolicach roku 79-80 pod Jelenia Gora. Jak on pieknie brzmial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #442 Napisano 6 Listopada 2014 Piekny i swietnie utrzymany. Powiedz ze masz do niego jeszcze orzecha na glowe 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #443 Napisano 6 Listopada 2014 Dzięki, AWO jest 250 (innych nie było) a w ogóle to pierwowzorem był BMW R35 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #444 Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) @70 Orzech przyszedł później,kiedy wprowadzili obowiązek!Tylko pilotka i okular dopełniał zestawbo nie każdy posiadał skórzany płaszcz. Mówisz Staszek, że 350 nie było?Choć teraz wyczytałem, że plany były.Coś mi się pomyliło a mogło, gdyż czasy odległe i nabywane informacje,to częstokroć dziś są zakurzoneJa bym sobie rękę dał uciąć, że tak.Wydawało mi się, iż były do kupnadwa modele o różnej pojemności.Na Twym i jego baku jest znaczek AWObyły też oznaczenia AWO Sport i takie teżmiał na swym rumaku mój sąsiad.W malunku było to, to czarno srebnea słowo sport na znaczku na pewno było mosiężne niczym złoto. Edytowane 6 Listopada 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #445 Napisano 6 Listopada 2014 Piekny i swietnie utrzymany. Powiedz ze masz do niego jeszcze orzecha na glowe Oczywiście. @lecwszystko się zgadza, modyfikacji AWO było kila. Trzy podstawowe "wersje" ( modele jak kto woli ) "Turist" ,"Przejściówka" i "Sport". Choć niektórzy twierdzą, ze tylko dwie turist i sport. Zmiany dotyczyły zarówno kształtu ramy, jak i silnika, amortyzowania czy siedzeń. Pojemność silnika zawsze 250, może zasugerowałeś się Junakiem lub Jawą. AWO 425 S, bo taki ma mój oznaczenie (4 - czterosuwowy; 25 - pojemność; S-sport)Nie chcę zaśmiecać wątku, bo to opowieść na kilka "flaszek" 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #446 Napisano 6 Listopada 2014 Jaki marny! Jaki, wizytówę widać, widać! Ten wyżej zamieszczony,to sympatyczny kolego jak nic pasuje do motoru!Może nie do SHL ale AWO Sport, takie 3ysta pieździesiomt z cztero posuwistą motorowniąi kardankiem w tyłku, to by pasiłonad wyraz do tego staruszka.Bo obaj cwaj z DDR-uP Pochodzeniem pasuje - masz Pan rację i Dziadek mój ŚP taki też obok Atlantica ( takiego co to ostatnio reedycję zrobili - the original ) do AWO Sport używał.Mój motór wibruje jak diabli więc zakładam jakieś mało delikatne konstrukcje a Glashuttem cieszę nadgarstek " do koszuli" - tak jak dziś PS Staszku - trudno że niemiec ale fajny ; ) Może jakiegoś Sokoła jeszcze w szopie trzymasz? Ten to by furorę zrobił z jakimś oficerskim szwajcarem do pary 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6384 #447 Napisano 6 Listopada 2014 Nie chcę zaśmiecać wątku, bo to opowieść na kilka "flaszek" To bardzo ciekawe co piszesz. Gratuluję fantastycznego pojazdu.Mimo, że bardziej kręcą mnie samochody (w tym oczywiści polskie), to czytam Twoje wypowiedzi z wielkim zainteresowaniem i jednocześnie ubolewam nad faktem, że w dzisiejszych czasach nie potrafimy wyprodukować polskiego motocykla... Nawet Junak jest Made in China... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #448 Napisano 6 Listopada 2014 Bo do niedawna to się nie opłacało...mały rynek, konkurencja jakościowo( jedna ) i cenowo ( inna) zabija....ale teraz widzę dwie sprzyjające okoliczności - uwolnienie jeżdzenia małymi moto do 125 bez kategorii A ( za parę lat częśč tego towarzystwa jak się nie pozabija to kupi normalne moto ) i modę na retro...w USA wrócił Indian więc może u nas Sokół doczeka się reaktywacji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #449 Napisano 6 Listopada 2014 i modę na retro...w USA wrócił Indian więc może u nas Sokół doczeka się reaktywacjiMoja zona tez wraca z pracy po 5tej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #450 Napisano 6 Listopada 2014 Więcej wiary, mniej cynizmu...http://moto.onet.pl/sokol-powrocil-premiera-polskiego-motocykla/cjj81#.VFuJcMlRXic.mailto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach