Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

d-v kiedyś pisał, że ma problemy z zegarmistrzami (za mało w okolicy i za wolno robią).

Niestety to chyba jest ogólny problem, bo dobrych majstrów mało. Mnie najbardziej cieszą zegarki, które udała się przywrócić do życia, tylko końec końców to czasami wychodzi drożej niz kupienie zegarka w dobrym stanie :D    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też  B) , i chyba to jest ten dodatkowy smaczek, przynajmniej dla mnie, ratowanie przed śmietnikiem i dawanie drugiego życia  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucam tutaj, "coby" nikt się nie naciął na chińczyka (Wostok Komandirski): http://allegro.pl/nareczny-zegarek-kirowskije-i4370357825.html

Te chińskie to poza werkiem, to po "e" idzie poznać, czy mi się coś pomerdało? :)

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to nie radziecki zegarek ale bajeczka stworzona jak ta lala. Na swój wiek pasek w idealnym stanie :)  Pomijam kosmiczną cenę.

http://allegro.pl/pasek-parciany-z-lat-70-xx-wieku-i4367388059.html

No faktycznie !!! 7.5 zł  cena z kosmosu :wacko:    u mojego majstra są takie po 8zł musze mu powiedzieć że chyba zwariował !!!

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te chińskie to poza werkiem, to po "e" idzie poznać, czy mi się coś pomerdało? :)

Cała koperta jest badziewiarsko zrobiona - chrom wygląda jak nikiel i złazi poza tym dekiel jest wciskany a nie zakręcany - niektóre dekle udają zakręcany (mają nacięcia) poza tym mała koronka i kolor tarczy taki blado stalowy - czyli różnią się wszystkim

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, cenna uwaga ze sposobem zakręcania (lub niby zakręcania) dekla.

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedajesz komandiry niemal hurtowo - a nie wiesz czym się różni oryginał od podróby :blink:

Ktoś tu chyba wariata struga ????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No faktycznie !!! 7.5 zł  cena z kosmosu :wacko:    u mojego majstra są takie po 8zł musze mu powiedzieć że chyba zwariował !!![/quote

Zmień majstra. W stolicy kupię po 1,5-2,5 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedajesz komandiry niemal hurtowo - a nie wiesz czym się różni oryginał od podróby :blink:

Ktoś tu chyba wariata struga ????????????????

Ja sprzedaję je hurtowo ? Jak dopiero 1 sprzedałem.

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kirowski "firanka" poszedł za 111 z wysyłką.

http://allegro.pl/show_item.php?item=4348430301

Dużo to czy mało... to nie jest zdaje się najbardziej poszukiwany model, ale stan był naprawdę ładny. Tarcza wręcz idealna i oryginalna.

Za to Mołnia Avia w stanie mocno "takim se" za 200 nieco mnie zaskoczyła.

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4327751964

Koperta mosiężna, co wskazuje raczej na produkcję radziecką niż polską, no ale jednak...

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kirowski "firanka" poszedł za 111 z wysyłką.

http://allegro.pl/show_item.php?item=4348430301

Dużo to czy mało... to nie jest zdaje się najbardziej poszukiwany model, ale stan był naprawdę ładny. Tarcza wręcz idealna i oryginalna.

Kilka dni temu wrzuciłem go do okazji.

Natomiast on jednak miał na tarczy mały ale kolekcjonersko irytujący feler - miał małe ale widoczne zadraśnięcie tarczy koło godz.7.

Niby drobiazg ale niektórych może denerwować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu wrzuciłem go do okazji.

Natomiast on jednak miał na tarczy mały ale kolekcjonersko irytujący feler - miał małe ale widoczne zadraśnięcie tarczy koło godz.7.

Niby drobiazg ale niektórych może denerwować.

Obejrzyj zdjęcia pod różnymi kątami. To ryski na szkiełku, nie na tarczy (chyba że foty były edytowane).

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację i oko jak lupa :)

To w takim razie (jeśli nie był w żaden sposób chrzczony) to powinien kosztować 40% więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek może i zachęcający ale PAN życzy sobie za niego 500 zeta......

http://allegro.pl/rarytas-zegarek-wysoki-model-wostok-precision-au20-i4377813411.html

edit

Taaaaa i już jest jak jest.

I nie powiem że złośliwie nie prowokowałem.

Jezu jak ktoś się da wpuścić......

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek może i zachęcający ale PAN życzy sobie za niego 500 zeta......

http://allegro.pl/rarytas-zegarek-wysoki-model-wostok-precision-au20-i4377813411.html

edit

Taaaaa i już jest jak jest.

I nie powiem że złośliwie nie prowokowałem.

Jezu jak ktoś się da wpuścić......

Nie znam się na Wastokach, co z nim jest nie tak? Jak na razie na szczycie stawki jest (jakżeby inaczej) Kris. ^_^

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest z nim ok, a ostateczna cena 500zł by mnie nawet nie ździwiła :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale że co 500 to nie za dużo?

200 sam wbiłem!

Myślę że za 500 na aukro.ua to bym ze dwa takie kupił choć tez się cenią jak cholera..

Choć to nie jest tak że nie wierzę w 500 na koniec. Głupsze aukcje się wyżej kończyły..

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie. Niedawno była dyskusja o tym, że WP w idealnym stanie się nie pojawiają, a cena byłaby olbrzymia. Na aukro przeważnie są w fatalnym stanie. Jak to dobrze, że swojego za stówkę dorwałem :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie. Niedawno była dyskusja o tym, że WP w idealnym stanie się nie pojawiają, a cena byłaby olbrzymia. Na aukro przeważnie są w fatalnym stanie. Jak to dobrze, że swojego za stówkę dorwałem :D.

Nawet się nie chwal!!!

A na aukro albo u ludzi stamtąd da się znaleźć. Choć fakt że większość mają straszne paści...

Niemniej 500 zł nie dam!!!!!!!!!!!

Za 100 na nasze jest w tej chwili któryś raz wystawiony Wostok 22 kam. Może nie tak idealny i w chromie ale jednak...

Zresztą inni się wypowiedzą. Ja przepłacam często ale tu się nie dam :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi