Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Słynne nowe nieużywane koperty UNITRA 36szt  http://allegro.pl/koperta-zegarka-unitra-warel-36-sztuk-nowe-i4780236521.html

Gościu wystawił do licytacji - wklejał maile od allegrowiczów razem z ich danymi i numerami telefonów - od początku kombinował jak koń pod góre - cena doszła do 2250zł potem 4 koperty ubyło niby uszkodziły się - teraz całkiem aukcje odwołał

36komentarzy z tego jako sprzedajacy jeden - takich ja omijam szerokim łukiem

Pewnie się z kimś dogadał poza allegro oby tylko ta osoba dostała te koperty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt go nie odnotował ale myślę że warto.

Wostok precyzyjny.

http://allegro.pl/wostok-22kam-precizionnyje-stalowka-oryginal-i4780373114.html

Skończył się na 280 zł z wysyłką i nie wiem czy to dużo.

Ja się cieszę bo kupiłem ostatnio takiego z pakietem innych i nie trupków bo już kilka pokazałem za 379 zł. W tym było kilka Pobied w pięknym stanie i Moskwa idealna.

potrzebuje tylko wymiany szkła , jak to zrobię to oczywiście pokażę! Mam chopla na punkcie 2809!

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta koperta raczej złota nie jest jak to w opisie ale ja sie nie znam.

Prowadzący to chyba nasz człowiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To składak. Koperta jest pozłacana. 

Z logicznym wytłumaczeniem ceny może być problem  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na kuponie jest napisane cyt.: "Rakieta złoc."

W lombardzie wiedzą lepiej, widać zęby przygryzania, czyli złoto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

O kurczaki :D

Niezły stan tego zegarka ;)

I zawsze w przypadku jakih kolwiek wątpliwości można pisać emaile :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gimbaza i tyle ... efekt cudownej reformy edukacji .

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie macie racji. Człowiek pochodzie ze wschodu i tyle w tym temacie. Sposób pisamia i błędy popełniane jednoznacznie wskazują na moją racje. ;)

I nie ma co obrażać go za to.

Skrupcie sie na jego zegarkach, bo niektóre są fajne. :)

Wyskrobane w Tapatalk

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Zegarki może i fajne, ale ich stany już nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby były moje, to mój post wyglądałby nieco inaczej. :D

Wyskrobane w Tapatalk

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie macie racji. Człowiek pochodzie ze wschodu i tyle w tym temacie. Sposób pisamia i błędy popełniane jednoznacznie wskazują na moją racje. ;)

Wyskrobane w Tapatalk

Tak samo pomyślałem w pierwszej chwili. Widać to trochę.

Widać po cenach że patriota :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Poljocik poleciał w kosmos dobijając do 355zł. Słuszna cena godna głowy i nadgarstka zapalczywego rewolucjonisty. Nie mniej... :D ...

http://allegro.pl/zlocony-poljot-de-luxe-lata-60-te-jak-z-fabryki-i4780095614.html#tabsAnchor

Rozwiązaniem konkursiku i odpowiedzią na wiele pytań jest pierścień regulatora chodu. Dodam, że zardzewiały. Jak to się stało, że tak wybiórczo zadziałała korozja pojęcia nie mam ;) . Poza wyjaśnieniami paranolmalnymi pozostaje, że ów mechanizm miał uszkodzony balans. Przeszczep całości podzespołu balansowego jest łatwiejszy od przekładania samego balansu, tak też się stało. Nie byłoby w tym nic złego ale... Po pierwsze jakby nie liczyć mechanizm składa się z dwóch różnych mechanizmów a po drugie i to dużo ważniejsze, skoro korozja ruszyła pierścień regulatora chodu to i oś balansu była narażona na podobne problemy z wilgocią. Drugi drobiazg to ustawienie regulatora chodu tak by "mechanizm po przeglądzie na dokładnym chodzie" :) mógł być na dokładnym chodzie. Ustawienie w skrajnym położeniu in plus oznacza albo schrzaniony przegląd np. oliwienie łożysk balansu. Może być też problemik z blaszkami dystansowymi, które często można spotkać w tym mechanizmie. Może być też tak, że przglądu wcale nie było.
Do gustu najbardziej przypadła mi ta wielka rysa :) . Przyznam z zażenowaniem, że nigdy nie udało mi sie czegoś takiego wyharatać. Od śrubki mocowania mostka, przez dwa łożyska aż prawie po krawędź mostka. Przy tak ciężkiej ręce zalecam gumowe śrubokręty :) . Wolę nawet nie myśleć, że przekładającym balans był sprawca rysy.
Biorąc pod uwagę całokształt, zegarek powinien wylądować u zegarmistrza a to trzeba doliczyć do rachunku z aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie - ta mega-rysa to przegięcie. W sumie to ona mogła powstać też przy nieumiejętnym otwieraniu zegarka. Do wymienionych wad tego "unikatu" dodać należy skazy na tarczy (w pobliżu indeksu "3" i przy otworze centralnym).

Uwaga na tę Sekondę:

http://allegro.pl/poljot-sekonda-garniturowa-au10-tarcza-unikat-i4803337383.html

Cena zaczyna być wysoka, a wskazówki raczej nie są oryginalne - w tym modelu godzinowa i minutowa powinny być takie jak w płaskich złoconych Łuczach (szerokie złocone z czarną centralną linią). Nie mam pewności, co do werku, ale wydaje mi się, że powinien być z Mińska, a nie z Moskwy.

Poza tym, to jestem w szoku ceną końcową tej aukcji:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4806087014&ref=last-visited

Jeszcze nie tak dawno takie budziczki kupowało się za max. 50 PLN. Sam licytowałem w tej aukcji, ale odpuściłem, gdy cena zaczęła "nabierać rumieńców" :) Teraz nadszedł chyba czas na to, aby budziki Rakieta zaczęły drożeć.

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga na tę Sekondę:

http://allegro.pl/poljot-sekonda-garniturowa-au10-tarcza-unikat-i4803337383.html

Cena zaczyna być wysoka, a wskazówki raczej nie są oryginalne - w tym modelu godzinowa i minutowa powinny być takie jak w płaskich złoconych Łuczach (szerokie złocone z czarną centralną linią). Nie mam pewności, co do werku, ale wydaje mi się, że powinien być z Mińska, a nie z Moskwy.

Zdecydowanie werk powinien być z Mińska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyskrobane w Tapatalk

Niektóre zajefajne :D ,Najfajniejszy "LUCH z Papierzem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozumiem że niecodzienna ale  cena to jak za złotą 

http://allegro.pl/zloty-zegarek-rakieta-dokumenty-1974-roku-sprawdz-i4811814308.html

4811814308.jpg

1150zł :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilą przeglądałem tą aukcję. Nooo ambitnie podszedł do sprawy. :)

Wyskrobane w Tapatalk

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi