Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

No i dobra zwlekłem się już z wyra :D ale jeszcze nie jadłem -_-

A więc firma St Georges Watch została założona 20 sierpnia 1908 roku według tego co podaje mikrolisk

Koperta jest podróbką ze sporą ilością błędów w napisie MONTRES jest odwrócone N podobnie w kolejnym wyrazie PERFECTIONNEE za dużo jest E poza tym rok 1900 wraz z medalami wydaje mi się trochę za wczesny skoro forma została zarejestrowana 8 lat później więc skąd okolicznościowa grawerka wewnątrz z 1907 roku ?? - poza tym koperta na Rosję powinna być srebrna itd.....

To jest moje zdanie oczywiście mogę się mylić bo rzeczoznawcą nie jestem i są to tylko moje obserwacje

St Georges Watch / SGW / Bevilard (mit geflügeltem Zahnrad)bildmarke_renoldkocher6.jpgRénold Kocher / Manufactured'Horlogerie BévilardUhren, Uhrenteile; Bévilard, Schweiz; registriert am 20.8.1908

Tak tylko dla ścisłości, w wyrazie perfectionnee nie ma za dużo e tylko za mało o "s" lub w wyrazie montres jest o "s" za dużo ;) - to wynika z poprawności j. francuskiego (wyraz montre jest rodzaju żeńskiego, dlatego końcówka powinna być ée, w liczbie mnogiej dodajemy s na końcu, również w przymiotnikach, pisząc dużymi literami pomijamy akcenty)

Edycja: wyraz montre jest bez "s"

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzisz - a powiedz mi proszę czy te N w MONTRES ma tak być odwrócone ??- pytam bo znalazłem drugi zegarek z identycznym N (odwróconym) tylko w kluczykowym zegarku 

Znalazłem kolejne - te zegarki były składane cholera wie przez kogo ? różne koperty,różne mechanizmy - większość stylizowane na jakieś nagrodowe itp... 

Takie starej roboty podróbki 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To N odwrócone to już jakąś wizja artysty ;) ale nie wykluczone, że ktoś mógł tak wymyślić ze względów estetycznych albo że względu na dobrą znajomość j. rosyjskiego a słabą francuskiego :D

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy było już, ale ogłoszenie świeże http://olx.pl/oferta/sprzedam-zegarek-zloty-poljot-rarytas-CID87-ID4A4JT.html

Edycja: Wygląda na złoty, tytuł że złoty a w opisie pozłacany ???

Edytowane przez RTK-WGM

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście, że to poljot w złotej kopercie, bransoleta także jest złota...

cena mimo wszystko odjechana

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Widziałem jak sprzedawały się drożej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tyle dałem za wszystkie moje Polaki, czyli Blonexa, Bałtyka i Blonexa małego. Trzeba mieć nierówno pod kopułką, żeby tyle kasy zapłacić za pudełko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

A to już inna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tyle dałem za wszystkie moje Polaki, czyli Blonexa, Bałtyka i Blonexa małego. Trzeba mieć nierówno pod kopułką, żeby tyle kasy zapłacić za pudełko.

Hej

Ciesz się że dałeś tak mało. Ale też nie obrażaj innych którzy chcą coś mieć i kupują to płacąc więcej i w Twoim mniemaniu przepłacają.

Ja 2 lata temu kupilem czarnego Blonexa za 1.8tys. Zanim napisałem że to Ja, to tez niektóre osoby pisały że kupujacy ma nierówno pod sufitem.

Dzisiaj mam sporo ofert ( nawet osób z forum ) abym odsprzedał zegarek za dużo większa kasę.

Za 5 lat będzie warte 300 albo i więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to nie jest zwykłe pudełko - to dopełnienie kolekcji Polskich zegarków - część naszej historii 

Już dziś są rzadkie za kilka lat w obiegu nie będzie ich wcale 

Kris PLUS 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, źle zrozumieliście moją wypowiedź. Nie mam zamiaru nikogo obrażać. Moim zdaniem jest za drogo, dlatego wrzuciłem tutaj link. Chodziło mi o to, że w cenie tego pudełka można kupić bardziej wartościowy zegarek. Chyba zgodzicie się z tym, że pudełko droższe od zegarka to lekka przesada. W moim mniemaniu, dopełnienie kolekcji byłoby, jakby to pudełko posiadało papiery do posiadanego zegarka i było zgodne. W chwili obecnej to zwykłe pudełko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bahuone i tak lubimy nawet gdy najeżdża na nasze pudełeczka no nie ??? żeby sobie czasem nie pomyślał źle  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bahuone i tak lubimy nawet gdy najeżdża na nasze pudełeczka no nie ??? żeby sobie czasem nie pomyślał źle  ;)

Pewno że go lubimy :)  Ale ja w jego " nomenlakturze " to juz na pewno jestem ........ :D :D :D

Aż się boję pokazać nowy nabytek.

A po co :D :D :D  Sufit jeszcze mam OK.

Zamykam się w sobie... :D

Kris, Paweł, jeżeli Was panowie uraziłem, to najmocniej przepraszam. Nie miałem takiego zamiaru. Widocznie mam inne podejście do tematu, ale szanuję Wasze zdanie.

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ten stan 610 to chyba akceptowalna cena, no może parę złotych więcej, ale nie 1200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamykam się w sobie... :D

Kris, Paweł, jeżeli Was panowie uraziłem, to najmocniej przepraszam. Nie miałem takiego zamiaru. Widocznie mam inne podejście do tematu, ale szanuję Wasze zdanie.

Hej

Spoko. Aż taki wrażliwy i obrażalski nie jestem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6001642602

Ta rakieta już któryś raz z kolei jest wystawiona, coś nie tak z nią?

Ed.

Wydaje mi się, że była już co najmniej raz kupiona....

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi