Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
albiNOS 01

Broń palna, strzelanie i nie tylko.

Rekomendowane odpowiedzi

Albo próbuj walić prosto do Hogana, ale on pewnie ma tyle roboty, że termin za rok :)

Skontaktuj się z ceuakusem, i napisz co powiedzą

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

U mnie poszedłem do militarnego po paczkę srutu żeby przestrzelac jeża I przy okazji zapytałem się o naprawę - około 60zl. Myślę że tam dam, tylko wcześniej sam zajrzę do środka jak sprawy wyglądają, ponieważ wiatrówka niemożliwie dobrze się sprawuje jak na tyle lat leżenia odlogiem. Oczywiście jak to z zegarkami tak też z pneumatykami - warto ją naoliwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie zepsuli...smar w cylindrze równa się masakra, krzywa sprężyna, równa się zgliszcza, krótka prowadnica równa się krzywa lub pęknięta sprężyna, brak PETa, równa się smar w cylindrze niemal zawsze.

Żeby sprężyna była dobrze zrobiona, to musisz byś spec od wiatrówek i to dobry.

Nie oddał bym wiatrówki do nie sprawdzonego majstra.

Tanio mi się widzi. Za tanio. Hogan za poprawy nowego HW 77, prosto ze sklepu, nie strzelany, brał 160 zł.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

9x19 hurtem kupuję w Magazyn Uzbrojenia po około 70 groszy.

Kupiłem dzisiaj sobie sto kulek 9x18. A co mi tam :ph34r:

Spoko goście w sklepie, zwłaszcza starszy bardzo rozmowny i kontaktowy. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 100 warto z domu wychodzić? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 100 warto z domu wychodzić? ;)

W celu przewietrzenia się.Poza tym kwestia jak pojemną szafę mamy.Ja już teraz wiem,że kupiłem za małą-wszystko mam poupychane na styk.4 pistolety,karabin, karabinek, strzelba i do tego ammo 9 mm, 308 Win, 223 Rem i i do strzelby, więc też nie kupuję dużo amunicji bo nie mam gdzie wcisnąć.Kupuję na bieżąco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy z nas szybko dowiaduje się, że szafa jest za mała.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie zepsuli...smar w cylindrze równa się masakra, krzywa sprężyna, równa się zgliszcza, krótka prowadnica równa się krzywa lub pęknięta sprężyna, brak PETa, równa się smar w cylindrze niemal zawsze.

Żeby sprężyna była dobrze zrobiona, to musisz byś spec od wiatrówek i to dobry.

Nie oddał bym wiatrówki do nie sprawdzonego majstra.

Tanio mi się widzi. Za tanio. Hogan za poprawy nowego HW 77, prosto ze sklepu, nie strzelany, brał 160 zł.

Tylko rozsądek mówi że taniej wyjdzie kupić nową niż przepłacać za naprawę starej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta wiatrówka to klasyk.

Poza tym nic sensownego poniżej 600 zł nie kupisz raczej. A i to nawet ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Ano tak, ja już mam tyle kalibrów, że osobną szafę tylko na amo potrzebuję :)

Szczyt zainteresowania strzelającymi zabawkami mam już za sobą. Zostawołem sobie jedną sztukę i jak mawiają Rosjanie CHWATIT'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta wiatrówka to klasyk.

Poza tym nic sensownego poniżej 600 zł nie kupisz raczej. A i to nawet ciężko.

Przez to, że to klasyk to chcę ją ruszyć :)

Do 600zł kupiłbym chyba hatsana, slavie używaną.

Zobaczymy co z tego będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Byle by zrobione były

Czasem w podobnej cenie można dorwać jakiś starszy karabin tarczowy.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem do Hogana, zobaczymy co odpisze

Dobry krok.

A cekaus? Dzwoniłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry krok.

A cekaus? Dzwoniłeś?

W poniedziałek zadzwonię, nie będę weekendu psuł :)

Napisałem im maila natomiast - zobaczymy czy odpiszą - ponoć lepiej telefonicznie się kontaktować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano tak, ja już mam tyle kalibrów, że osobną szafę tylko na amo potrzebuję :)

Ja również przymierzam się do zakupu drugiej szafy.Niestety nie zmieszczę jej w tym pomieszczeniu gdzie mam pierwszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jako odskocznię od standardu:

TP-82 - broń rosyjskich kosmonautów do przeżycia na Syberii:

And-here-it-is-a-TP-82-triple-barrel-bre

Ktoś powinien zrobić reedycję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tutaj koledzy będą wiedzieć, nie chcę się rejestrować na innym forum by o to pytać...

Mianowicie naszło mnie na jakiś co2 boczny pistolet. I z takich tańszych polecany jest Crosman 357.

Tylko, że prawdopodobnie ten:

http://www.sztucer.pl/i198_rewolwer_crosman_3576_4_5_mm.html

(3576)

Rewolwer_crosman_3576_lufa_6cali_sale_w_

Natomiast nie jest już dostępny nigdzie, a jak już to używki nie wiadomo jak zajechane.

Natomiast model bliźniaczo podobny (rozumiem następna odsłona, nowsza):

http://www.sztucer.pl/i3315_rewolwer_crosman_vigilante_4_5_mm.html

(Vigilante)

rewolwer_wiatrowka_Crosman_Vigilante_CCP

Pytanie do Was -  który jest lepszy? W pierwszym ponad to są dwa odrębne magazynki na śrut i kulki. Czy lepiej kupić używkę starszego - czy ten nowszy model jest równie dobry - może lepszy?

Design tego nowego to niestety tragedia w porównaniu z 3576, ale przebolałbym to, gdyby był lepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One różnią się tylko wyglądem. Te same bebechy.

Oba te rewolwery są dobre, tanie i przy tym celne. Spokojnie można bawić się do tarczy na 10m A do puszek na jakieś 30-40m.

Niech Cię ręką Boska broni przed strzelaniem z tego z kulek. To są wiatrówki gwintowane. Tylko ołów.

Oba można łatwo przerobić na tankowanie z butli lub gaśnicy.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One różnią się tylko wyglądem. Te same bebechy.

Oba te rewolwery są dobre, tanie i przy tym celne. Spokojnie można bawić się do tarczy na 10m A do puszek na jakieś 30-40m.

Niech Cię ręką Boska broni przed strzelaniem z tego z kulek. To są wiatrówki gwintowane. Tylko ołów.

Oba można łatwo przerobić na tankowanie z butli lub gaśnicy.

Super - dzięki bardzo za odpowiedź!

Czyli wychodzi na to, że lepiej jest mi wydać te 240zł i mieć jakby co gwarancję, jakby padł + pewność, że tylko ja z niego strzelałem i wiem czy był zajechany niż szukać starszej używki :)

Jestem przeciwnikiem kulek - no chyba, że czarnoprochowce ;) W takim razie szukam jakiejś okazji!

Co do IŻ-38. Sam w sumie go zrobiłem, poluzowałem spust, dorobiłem osłonkę PET, wyczyściłem bebechy, bardzo lekko przeszlifowałem komorę sprężania tłoka, przesmarowałem wszystko i śmiga ładnie.

Co ciekawe nadal jest na starej uszczelce (skórzanej wyrobionej), starej sprężynie, którą lekko wydłużyłem + dodałem prowadnicę.

Kultura pracy się poprawiła, dziurawi puszki na 50metrów (tylko niestety trzeba strzelać lekko jak z haubicy).

Jak zainwestuję i wymienię uszczelki + sprężynę to będzie dopiero sprzęt :)

EDIT:

Co prawda to są kulki i 2x większa kasa, ale Makarova lub 1911 z BB to bym kupił... Tylko te cholerne kulki zamiast diabolo...

http://allegro.pl/pistolet-tanfoglio-witness-1911-full-metal-4-5-mm-i6887920750.html#thumb/6

http://allegro.pl/makarov-baikal-replika-pistolet-kabura-komplet-i6885536751.html#thumb/5

Edytowane przez rinkazki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważaj ze sprężyną żebyś FACa nie zrobił.

Jeśli chcesz pistola, celnego i przy tym mocnego, ale bez magazynka / bębna, to spójrz na crosmana 2240, albo na 1377 lub 1322. Przy nich odpada gaz. Za to trzeba pompować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno mocniejszej sprężyny mu nie wpakuję, ponieważ mijałoby to się z przeznaczeniem poczciwego jeżyka. Jeszcze bym go tylko zepsuł. Z 5,5J raczej cudów nie zdziałam ale do 6-7 można go wyśrubować.

Niestety pompki odpadają, ponieważ na dłuższą metę idzie się zajechać.

Natomiast 2240 - również ciekawy na pewno rozważę, szczególnie, że to wersja 5,5 + jest celny i nie sieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2240. Pisol wdzięczny, podatny na tuning. Głośny. Ja założyłem mu tłumik. Bo strzelając w domu była kaplica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi