Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
albiNOS 01

Broń palna, strzelanie i nie tylko.

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny mag za przyzwoite pieniądze. Nie znam firmy, wziąłem na próbę i wygląda całkiem porządnie.

20251025_225612.JPG

20251025_225724 (1).JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim zaprzyjaźnionym sklepie z bronią - Leśny Rynek w Suwałkach 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, jakubos napisał(-a):

IMG_20251026_154747759_HDR.thumb.jpg.013375360e51a20bf4101a6a7d085a64.jpg

Gratulacje 👏

Godzinę temu, loco50 napisał(-a):

W moim zaprzyjaźnionym sklepie z bronią - Leśny Rynek w Suwałkach 

https://sklep.lesnyrynek.pl/pl/p/Magazynek-Thril-PMX-30-AR-15-5%2C56x45.223-Czarny-PMX-AR30-BLK/16810

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za info o magach :) Poniżej zabawka dla dużych dzieci :)

IMG_2200.jpeg

Edytowane przez Maciej72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Maciej72 napisał(-a):

dziękuję za info o magach :) Poniżej zabawka dla dużych dzieci :)

IMG_2200.jpeg

"Pistolet na wodę" 😉

Pomysł fajny.

Jedynie co mogliby poprawić to przyrządy celownicze z jakimiś fosforującymi punktami lub rurkami.

Po zmroku ciężko ustawić.

Być może nie trzeba dokładnie celować bo strumień jest relatywnie szeroki.

Lepiej nie sprawdzać.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego jest wskaźnik laserowy, pełna profeska :)

Edytowane przez Maciej72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, rk7000 napisał(-a):

Przecież to ma zasięg 4m -  optyka raczej nie będzie potrzebna  😉

Ale masz 100% do RIGCZ-u :) Zaświecisz laserem to nawet kibol z maczetą się zawinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Maciej72 napisał(-a):

Ale masz 100% do RIGCZ-u :) Zaświecisz laserem to nawet kibol z maczetą się zawinie :)

Pistolet na wodę z celownikiem laserowym 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JP Enterprises Patrol Ready 16 " po upgrade i przystrzelaniu. Celownik pryzmatyczny Burris AR 332, mechaniczne Ultradyne, dźwignia przeładowania Rainier Arms, kolba Mission First Tactical ( ta która tu była Hogue, nota bene świetna ale masywniejsza poszła do większego brata), chwyt FAB Gradus o bardziej pionowym i anatomicznym ukątowaniu - polecam wszystkim bo naprawdę robi robotę. Bebechy -suwadło, buffer, sprężyna i spust na razie seria. Spust mimo krzywego języka ( nie lubię) zostaje bo jest ok. Pewnie kiedyś zmienię na prostego jak właściciel 🤣.

20251113_184556.JPG

20251113_184602.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mnie tutaj nie było, a temat 11 lat wisi. Niestety forum jest tak rozległe, że czasowo nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego Do brzegu

Od jakiegoś czas w końcu udało mi się wybrać pierwszy raz na strzelnicę, spodobało się na tyle, że chce dołączyć do klubu od stycznia, gdzie chodzę na strzelnicę i zacząć starać się o pozwolenie na broń. Trochę poczytałem i podobno od razu najlepiej na sportową i kolekcjonerską, bo nie trzeba 2 razy badań robić i opłacać. Jeśli macie jakieś wskazówki dla świeżaka, to będę wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jeszcze mnie tutaj nie było, a temat 11 lat wisi. Niestety forum jest tak rozległe, że czasowo nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego emoji6.png Do brzegu emoji14.png

Od jakiegoś czas w końcu udało mi się wybrać pierwszy raz na strzelnicę, spodobało się na tyle, że chce dołączyć do klubu od stycznia, gdzie chodzę na strzelnicę i zacząć starać się o pozwolenie na broń. Trochę poczytałem i podobno od razu najlepiej na sportową i kolekcjonerską, bo nie trzeba 2 razy badań robić i opłacać. Jeśli macie jakieś wskazówki dla świeżaka, to będę wdzięczny emoji6.png

Wszystko Ci wytłumaczą. Z czasem zrób sobie prowadzącego. Biznesowo może Ci się przydać.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pamiętaj żeby kupić zdecydowanie za dużą szafę s1 żeby nie okazało się później że jest za mała 🤠

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszystko Ci wytłumaczą. Z czasem zrób sobie prowadzącego. Biznesowo może Ci się przydać.

Co znaczy prowadzącego ?
I pamiętaj żeby kupić zdecydowanie za dużą szafę s1 żeby nie okazało się później że jest za mała 

Na początek myślałem o małym sejfie na pistolet, ale karabin też fajny i boje się, że skończy się na takiej większej. Wolałbym żonie stopniowo dawkować emocje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Co znaczy prowadzącego ? emoji6.png

W największym skrócie odpowiadasz za organizację i bezpieczeństwo strzelania.

Szafy kup większe i mniejsze, albo konkretną. Chociaż moim zdaniem - lepiej sobie rozłożyć.

Ja np mam tyle amunicji, że jakby jeb*o to Polska wystrzeliła by pierwszą bezzałogową misję na księżyc. Ale przydaje się, bo jak chcesz opanować, to pestki lecą jak woda z kranu.

Mam mniejsze na krótką i większe na długą.

Prowadzący daje również możliwość nieangażowania pracownika strzelnicy, choć bywa z tym różnie.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

W największym skrócie odpowiadasz za organizację i bezpieczeństwo strzelania.

Szafy kup większe i mniejsze, albo konkretną. Chociaż moim zdaniem - lepiej sobie rozłożyć.

Ja np mam tyle amunicji, że jakby jeb*o to Polska wystrzeliła by pierwszą bezzałogową misję na księżyc. Ale przydaje się, bo jak chcesz opanować, to pestki lecą jak woda z kranu.

Prowadzący daje również możliwość nieangażowania pracownika strzelnicy, choć bywa z tym różnie.

Jeszcze jakieś pozytywy z tego są ? Muszę zapytać o to jak już się zapiszę do klubu. Z drugiej strony czy on tam musi się zaangażować czy nie, to mnie to nie obchodzi zbytnio 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jeszcze jakieś pozytywy z tego są ? Muszę zapytać o to jak już się zapiszę do klubu. Z drugiej strony czy on tam musi się zaangażować czy nie, to mnie to nie obchodzi zbytnio 😅

Wiesz bywa różnie - jak jesteś u znajomych to luz. Ale jak idziesz "gdzieś tam" z kumplem pogadać o biznesie - to potrzebne Ci gumowe ucho? ;) 

Naturalnie można porozmawiać gdziekolwiek, ale urozmaicanie jest przyjemne.

Na razie zdaj patent i otrzymaj licencję :) Poźniej się dowiaduj o prowadzącego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jakubos napisał(-a):

I pamiętaj żeby kupić zdecydowanie za dużą szafę s1 żeby nie okazało się później że jest za mała 🤠

U mnie niedawno wjechała nr 6 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też od miesiąca na strzelnicę chodzę, 

Póki co z karabinu ar15 idzie mi nieporównywalnie lepiej niż z krótkiej 😂 

Do patentu i pozwolenie jeszcze droga przede mną, ale już patrzę na sejfy i co wstępnie będę kupował jak zdam i uzyskam pozwolenie.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, SPS napisał(-a):

Ja też od miesiąca na strzelnicę chodzę, 

Póki co z karabinu ar15 idzie mi nieporównywalnie lepiej niż z krótkiej 😂 

Do patentu i pozwolenie jeszcze droga przede mną, ale już patrzę na sejfy i co wstępnie będę kupował jak zdam i uzyskam pozwolenie.  

To normalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

czyli ile tego masz? Jak ja ostatnio liczyłem swoje zapasy to wyszło mi 12K. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, jakubos napisał(-a):

czyli ile tego masz? Jak ja ostatnio liczyłem swoje zapasy to wyszło mi 12K. 

Nie wiem - musiałbym policzyć. Konkretniejsze gromadzenie zaczęło się jak wybuchła pełnoskalowa wojna na Ukrainie.

Pewnie też spostrzegłeś, że zaczęło drożeć i były braki.

12 000 - pewnie różnego kalibru? U mnie podzielone na trzy:

• 9,
  • 5,56,
  • 7,62.

Nie chce mi się liczyć tego - musiałbym rachunki odnaleźć.

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tak

- wiekszosc 5.56

- duzo nawet bardzo 9 para

- równie dużo a chyba nawet wiecej .22lr (bo tanie)

- kropla w morzu czyli <100 kalibru 12

- mało ze wzgledu na cene (kolo 200) 308win, ale ostatnio złożyłem zamówienie na lapua scenar oraz berger

ja mam excela z podziałem w kolumnach na kalibry, w wierszach producent i ewentualnie ilość grainów. Wiem o każdej jednej pestce 😁

dodatkowo niektore pudła mam oznaczone w excelu jako żelazna rezerwa - nietykalne na wypadek W. Po 1000 pakowane pmc 223 rem 55 grainów kupowane po 1.39 za sztuke jeszcze przed Covidem i Ukrainą.

Miło mi że ktoś ma podobne podejście co ja. Nie jestem sam w swoim zwichrowaniu.

Edytowane przez jakubos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi