Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tomek z Wrocławia

Arogancja na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Zgoda z Iko. Pełna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się kompletnie nie zgadzam.:-) :-)

Kolega @Iko opisuje zupelnie inny problem...

Prosze nie mylic chorej,zle pojętej tolerancji od pominiecia kwestii religi na forum zegarkowym,dla wspolnego dobra....

Tu nie chodzi o zakaz a o spokoj (forum)-nikt nie zabrania na forum skladania zyczen Swiatecznych...,ustalono ze nie piszemy na ten temat i trzymajmy sie tego.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cook, nie rozumiem, dlaczego można pisać o doktrynie antychrześcijańskiej, a o doktrynie chrześcijańskiej nie?

Ironizowanie z religii i wierzących - ok, ale pisanie pozytywne o religii nie dość, że nie "cool", to jeszcze zakazane?

Uwierz mi, nie mialbym najmniejszego problemu z jakimkolwiek zakazem poruszania tematów religijnych i antyreligijnych, gdyby on był przestrzegany. Po obu stronach tzw. barykady.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cook, nie rozumiem, dlaczego można pisać o doktrynie antychrześcijańskiej, a o doktrynie chrześcijańskiej nie?

Ironizowanie z religii i wierzących - ok, ale pisanie pozytywne o religii nie dość, że nie "cool", to jeszcze zakazane?

Uwierz mi, nie mialbym najmniejszego problemu z jakimkolwiek zakazem poruszania tematów religijnych i antyreligijnych, gdyby on był przestrzegany. Po obu stronach tzw. barykady.

Pozdrawiam

Witaj

To nie tak...

Nas,polakow opisany problem nie dotyczy,czy tylko chwilowo czas pokaze.

Pisanie o religii jako zjawisku,ok ,bez przywolywania poszczegolnych jej odlamow jako przyklady...

Ale to niemozliwe:-) ,więc lepiej omijać tę kwestię na forum.

Bo nic tak nie generuje konfliktow jak religia właśnie i kobiety...:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dajcie już spokój, teoretycznie religia chrześcijańska ma same plusy nawet pomijając niektóre bajki.Jednak skoro jej polityka polega na oddaniu jej w ręce ludzi, którzy sami mogą decydować o tym co w niej zmienią czy nagłośnią, co jest w niej dobre a co złe, to podobnie jak wiele innych-służy ona interesom grupy czy jednostek a tego chyba nie da się zmienić.

Tak samo jak chyba już nie zmienimy ludzi albo potrzeba czegoś wyjątkowego abyśmy sami się zmienili...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbyś jeszcze nie zauważył na jakim świecie żyjesz? Pewne rzeczy są trendy - to taka nowomowa, a Twój punkt widzenia to po prostu myślozbrodnia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbyś jeszcze nie zauważył na jakim świecie żyjesz? Pewne rzeczy są trendy - to taka nowomowa, a Twój punkt widzenia to po prostu myślozbrodnia ;)

Glos z centrum Czarnego Lądu-UK:-) :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glos z centrum Czarnego Lądu-UK:-) :-)

Boję się nawet pomyśleć, że w Polsce może być tak samo, może nie dosłownie z tą Czarnością, ale z tą poprawnościową nowomową jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boję się nawet pomyśleć, że w Polsce może być tak samo, może nie dosłownie z tą Czarnością, ale z tą poprawnościową nowomową jak najbardziej.

Niemozliwe,za slaby socjal mamy:-) :-) :-)

Tylko tranzyt:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - z czarnością naszego piknego kraju będzie ciężko, ale "postęp i nowoczesność"  napływa i pozostaje... więc póki można jescze - różnijmy się, ale nie poniżajmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś w dzień dobry tvn był wywiad z czarnoskórym rodzeństwem wychowanym w Polsce i jedno z nich powiedziało takie słowa: 

zastanawialiśmy się kto z nas zrobi pierwszy karierę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno wszyscy Ludzie są równi, Czarny też Człowiek, przykładowo-kraj który jest dzisiaj często stawiany za wzór polityki emigracyjnej i wewnętrznej Australia,do niedawna traktowała swoich rdzennych mieszkańców jako faunę i w świetle prawa nie byli ludźmi. Dzisiaj wcale nie jest lepiej...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit.

Miarą czlowieczenstwa jest jak traktujemy innych ,bez wzgledu na kolor skóry czy przekonania....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Dajcie już spokój z niewiastami i religią. Nie jako moderator w stanie zawieszenia, ale zwykły użytkownik proszę :)

Ktoś Cię zawiesił czy sam postanowiłeś moderację odpuścić ?.

Ależ na tym polega przecież wolność wypowiedzi.  Nie rozumiem, dlaczego wszelkie próby przedstawiania wiary jako coś pozytywnego budują tak wiele negatywnych emocji, za to szkalowanie i tzw. beka z religii, a co gorsza, wartości, które religia sobą reprezentuje zyskują natychmiastowe poparcie.

Skoro można krytykować, więc można też chwalić. Także tu, na forum zegarkowym, bo - patrz pierwsze zdanie.

Też tego nie rozumiem. A już kompletnie irytują mnie teksty o nietolerancji katolików. Każdego kto uważa, iż katolicy są nietolerancyjni, należałoby wysłać na wakacje do Państwa Islamskiego. Tam umysły krytyków zobaczyłyby jak wygląda tolerancja w wydaniu islamskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat się rozjechał dosyć mocno, była arogancja, nietolerancja, były modelki z zegarkami, teraz religia, to ja z tego wszystkiego wolę zegarki :)

post-24091-0-77213400-1420317873_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Rozumiem, że ten pan mierzy metodą bezpośrednią częstość akcji serca tej pani, tylko zapomniał po której stronie zwykle ono jest.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno ładnie cyca. ...znaczy się cyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każdy by zapomniał... przy tej Pani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Rozumiem, że ten pan mierzy metodą bezpośrednią częstość akcji serca tej pani, tylko zapomniał po której stronie zwykle ono jest.

on mierzy, pani mierzy ....pewno ilość wibracji ....kto ma więcej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat się rozjechał dosyć mocno, była arogancja, nietolerancja, były modelki z zegarkami, teraz religia, to ja z tego wszystkiego wolę zegarki :)

Też lubię tego fotografa-https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0CEkQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.swiatobrazu.pl%2F100-najwazniejszych-zdjec-swiata-helmut-newton-sie-kommen-20998.html&ei=S3eoVNu9OMjMyAO1xoHACw&usg=AFQjCNGJNvSLTx2SFUq4-ip9iWybTFFrzg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O właśnie Cook, zdjęcie Helmut Newton, zegarek to oczywiście Paul Picot Technograph.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak milo jak gentelmeni rozmawiają:-) :-) ,bez arogancji i agresji można o wszystkim,nawet o kobiecych aktach..i zegarkach:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo najważniejsze aby kobiet nie uprzedmiotowiać tylko zachwycać się ich pięknem, tak samo jak z zegarkami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

przez weekend nie było mnie na forum (konkretnie od piątku od 17) i jestem zszokowany ;) jak temat (nie na temat) się rozwija...

Chciałbym tutaj podsumować (z mojej strony) poruszone kwestie, mianowicie:

- po pierwsze primo, moja ocena nie dotyczyła wszystkich zdjęć kobiet, lecz jedynie takich nieobyczajnych, tj. celowo nastawionych na rozbudzenie żądz (bądźmy uczciwi i szczerzy - każdy z nas wie, o których zdjęciach piszę)

- po wtóre - przedstawiłem mój punkt widzenia, jeśli ktoś poczuł, że narzucam mu swój światopogląd, proszę o wybaczenie, ja po prostu uważam, że nie chcę ogladać roznegliżowanych kobiet, w wyzywających pozacgh, ponieważ jestem mężczyzną i pradopodobnie skutkować to będzie podnieceniem, a nawet pożadliwością co stanowi występek przeciwko wierości małżeńskiej (swoją drogą czy dobrze byście się czuli wiedząc, że Wasze żony, ukochane, oglądają analogiczne fotki facetów?) - to mój punkt widzenia, tyle, napisalem przecież, że jeśli uda Wam sie przywróciuć ten temat, jako odrebny, to ja po prostu nie będę w nim postował

- uważam jednak, że mam prawo wyrażenia swojego punktu widzenia oraz kulturalnego odniesienia się do punktu widzenia innej osoby (czy sie zgadzam z tym, czy nie i dlaczego) - na tym polega właściwie rozumiana tolerancja i pluralizm, także na forum - nikomu nie narzucam moich poglądów, ale mogę je prezentować (podobnie jak zastrzeżenia, opczywiście we właściwym miejscu forum i trybie), podobnie jak każdy może prezentować swoje poglądy, polemizować ze mną, ale nie może mi narzucać milczenia albo wyśmiewać mnie, szydzić, czy uciszać, bo to jest już zalążek totalitaryzmu

- w konsekwencji nie zgadzam się z poglądem, że wprowadzam religię na forum - ja po prostu wskazuję, co oglądam, a co nie i dlaczego, podobnie jest z avatarami, opisami, etc. może zdarzyło mi się tym zaburzyć dyskusję merytoryczną, dlatego też postanowiłem założyć ten temat i tutaj się wypowiadać,

- kwestia naruszania zasad, światopoglądu - wielokrotnie pisalem, że forum to nie hyde park, granicą wolności wypowiedzi są prawem chronione prawa i wolności innego człowieka - w konsekwencji uwazam, że mam prawo, w każdym aspekcie dzialalnosci społecznej (również na forach, ktore są przejawem dzialalności społecznej) - jeżeli zatem ktoś przekracza pewne granice (wypowiedzią, avatarem), to mam prawo to zgłosić, a nawet - w myśl Regulaminu - domagać sie interwencji - tym bardziej, że "dowcipnisie" przyjmujący loginy, albo avatary jawnie antyreligijne, prawie zawsze unikają merytorycznej dyskusji, szydząc i pisząc o cenzurze - a zatem nie są w stanie wykazać, że przybrali takie oto formy aktywności (login, avatar, post) świadomie godząć w religię, czym naruszają prawa forumowiczów, którzy daną religie, światopogląd repretzentują

- nie przyjąlbym na forum np. za avatara znaku "zakaz pedałowania", bo zdaję sobie sprawę, że mogłoby to kogoś razić, a nawet obrazić, chociaż mam też prawo uważać, że demokratyczne Państwo nie ma obowiazku zapewniać preferencji mniejszościom (a tym byloby zrównywanie praw mniejszości, z prawami większości wbrew upowszechnionemu w danym Państwie systemie wartości), co więcej uważam, że brak takich preferencji nie stanowi dyskryminacji czy prześladowań,

- inkwizycja - czy wiecie Koledzy, że to inkwizycja wprowadziła do procesu domniemanie niewinności i adwokata z urzędu, praz, że przysłowiowym stosem kończył się ułamek procesów? W tamtych czasach ludzie wręcz modliwi sie, aby proces prowadziła inkwizycja, a nie sądy świeckie - to jest naukowo weryfikowalne (źródla są dostępne, badania przez historyków przeprowadzone).

- a czy wiecie Koledzy, że to chrześcijaństo ( czy raczej myśl społeczna Kościoła Katolickiego) wprowadziło rozdział Państwa od Kościoła? W przeciwieństwie do islamu, który jest systemem religijno-politycznymn a zatem co do zasady niemozliwe jest islamskie państwo demokratyczne (aczkolwiek kto powiedzial, że demokracja to system polityczno-społeczny idealny dla wszystkich narodów i doskonały?) i w przeciwieństwie do obecnej "tolerancji"

- nowomowa, parytety, wprowadzanie do prawa karnego sankcji za tzw. mowę nienawiści etc. - poczytajcie Orwella, czego objawem są te zjawiska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.