Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tomek z Wrocławia

Arogancja na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Co to jest? Jakiś nadmiernie tu i ówdzie rozbudowany off-topic :(

Walka z arogancją na forum nie może być offtopem! :lol:

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cook

Wiesz może kto był (z gwiazd) na otwarciu butiku Omegi w W-wie?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna kobieta, Pani Socha, ale myślałem, że zaprosili  (gwiazdę) :D jakąś Panią ambasador tej zacnej marki.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

chyba lekkro masakrycznie radykalnie odeszliście (odjechaliście, wystartowaliście ;) od tematu tego Tematu....

Zdjęcia roznegliżowanych kobiet? A po co to komu? Jestem żonaty i z zasady nie chcę się wodzić na pokuszenie - zapewne teraz posypią się na mnie gromy :-/ ale w tej kwestii wyznaję tą samą zasadę co Wojciech Cejrowski

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia roznegliżowanych kobiet? A po co to komu? Jestem żonaty

Ja też ale jeszcze mi nie odpadł - fajny temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co nie odpadło? Nos? ;)

Ja po prostu uważam, że jeśli ktoś ma żonę (dziwczynę, narzeczoną) i patrzy pożądliwie na inne kobiety (nie oszukujmy się, czemu służy oglądanie takich zdjęć? Od podziwiania są krajobrazy), to już w myślach popelnia zdradę - tak myślę, jako katolik. Jako katolik też nikogo nie oceniam :) kazdy ma swój rozum i swoje sumienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo za odwagę w głoszeniu swoich poglądów!

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

chyba lekkro masakrycznie radykalnie odeszliście (odjechaliście, wystartowaliście ;) od tematu tego Tematu....

Zdjęcia roznegliżowanych kobiet? A po co to komu? Jestem żonaty i z zasady nie chcę się wodzić na pokuszenie - zapewne teraz posypią się na mnie gromy :-/ ale w tej kwestii wyznaję tą samą zasadę co Wojciech Cejrowski

pozdrawiam

To trzeba speców od reklamy w Omedze zapytać.....[jest tez agent 007]

Ja po prostu uważam, że jeśli ktoś ma żonę (dziwczynę, narzeczoną) i patrzy pożądliwie na inne kobiety (nie oszukujmy się, czemu służy oglądanie takich zdjęć? Od podziwiania są krajobrazy), to już w myślach popelnia zdradę - tak myślę, jako katolik. Jako katolik też nikogo nie oceniam :) kazdy ma swój rozum i swoje sumienie

No bez przesady .... :)

Po takich wpisach widzę innaczej Twój "problem" skłaniający Cię do założenia tego tematu.....

Przypomina mi się wypowiedz Stanisława Grzesiuka z jego książki "Pięć lat kacetu"

"Sentymentalista to facet który nawet jak s..a ,to płacze..." :rolleyes:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo za odwagę w głoszeniu swoich poglądów!

Dzieki :) nie uważam, że to akurat jakaś odwaga, katolikiem jest się  zawsze, z czym tu się kryć? ;) W zasadzie nie musiałem dodawać, że jestem katolikiem, uważam, że takie poglądy mogą mieć ludzie różnych wyznań, a nawet bezwyznaniowcy. Podkreślam jednak, że nikomu nic nie narzucam, pozostawiam kwestie sumienia każdego forumowicza.

a akurat rzeczony avatar po prostu "rozwala" mnie swoją hiperbolicznością - odnbieram to jako takie lekkie szyderstwo z podofilii (zaznaczam podo, a nie pedo ;)

To trzeba speców od reklamy w Omedze zapytać.....[jest tez agent 007]

No bez przesady .... :)

Po takich wpisach widzę innaczej Twój "problem" skłaniający Cię do założenia tego tematu.....

Przypomina mi się wypowiedz Stanisława Grzesiuka z jego książki "Pięć lat kacetu"

"Sentymentalista to facet który nawet jak s..a ,to płacze..." :rolleyes:

Spece od reklamy dążą do celu najkrótszą drogą - żerują na podstawowych instynktach, żeby wryć się w podświadomość (skojarzenia, etc.) uwazam jednak, że od wielu lat po prostu przeginają a my na to niestety pozwalamy.

Nie wiem, czy to mój "problem " skłonił mnie do zalożenia tematu. Uważam, że na tym Forum jest miejsce dla każdego, również dla mnie i ja nikomu niczego nei chcę narzucać. Temat zalozylem jednak z powodu dostrzeganego w internecie poluźnienia pewnych norm społecznych (chodzi o poziom wypowiedzi, styl, dobór słownictwa, etc.). Ponadto i to jest ciekawe zauważam, że pisanie op pewnych wartościach spotyka się jedynie z szyderstwami, a czasem wręcz stygmatyzacją - a to nie jest chyba doibre w pluralistycznym społeczeństwie.

Wiem, że uderzam tutaj w poważne tony, ale przecież forum internetowe to przejaw funkcjonowania społeczeństwa obywatelskiego, prawda? Czy tutaj przestajemy być Polakami, albo kulturalnymi ludźmi?

Nie chodzi mi bynajmniej o moralizowanie, piszę, bo uważam, że gdy podnosiłem przy innych okazjach powyższy temat, byłem po prostu zagłuszany i obśmiewany - tylko dlaczego? Ja nie znajduję uzasadnienia dla robienia z forów hydeparku - a niestety czasem tym fora sie stają...

kończąc jak zwykle przydługiego posta powiem, że staram się tak pisać posty jak chcialbym, żeby do mnie pisano (w myśl zasady: "Nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe" lub "Traktuj czyli szanuj innych tak, jak sam chciałbyś, aby Cię traktowali").

A na sam koniec końców tego posta ;) nadmienię, że tematy moralne poruszam jedyne wtedy, gdy nie zgadzam się ze sposobem wypowiedzi i uważam za stosowne o tym napisać

Na Forum jestem z powodu pasji zegarkowej  ;) Jeśli zaś Koledzy uznają za stosowne załozyć temat o zdjęciach kobiet z zegarkiem na trzecim planie ;D to po prostu nie będę tam postował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po prostu uważam, że jeśli ktoś ma żonę (dziwczynę, narzeczoną) i patrzy pożądliwie na inne kobiety -  to już w myślach popelnia zdradę

post-68206-0-24204500-1420195295.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zauważ, ze nie napisałem, że tylko patrzy, lecz że pożądliwie. Tylko trzeba zadać sobie w sumieniu pytanie - da się bedąc facetem patrzeć obojętnie na takie zdjęcia?

Mi osobiście serce szybciej bije, jak widzę te wspaniałe zegarki na nadgarstku ;P że tak dodam nieco żartobliwie, ale nie o zegarki chodzi w tej sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wynika, :blink:  że temat Ci z kundlili nygusy! ;)   :lol:

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż to w takim razie wracamy do tematu arogancji przynajmniej sumienie będzie czyste 

30058160122641651203.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Pawle, w rozmowie z Tomkiem z Wrocławia wykorzystujesz wizerunek Chrystusa. Interpetacje pozostawiasz swobodną dla czytającego, wielu odczyta to jako "można sie załamać czytając powyższe...". Zatem pozwolę sobie dodać do Twojej wypowiedzi, że Osoba, której wizerunek wykorzystujesz w swej wypowiedzi, nauczała tego dokładnie, o czym pisze Tomek. Czyny poczynione w myśli, mają być równoważne czynom popełnionym faktycznie. To tak w uzupełnieniu Twojej odpowiedzi, bo zwięzła ona jest, i zostawia (w moim odczuciu) nadto szerokie pole interpretacji.

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Matko Boska Lewnadowska.... jestem grzesznikiem bo te zdjecia bardzo mi sie podobaja!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że patrząc na te zdjęcia zegarki sobie nakręcasz? (Automatyczne) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

no chyba nie manalnie  ;)

ale jestem pelen podziwu, ze niektorzy koledzy sa az tak bardzo ortodoksyjni w swojej Wierze.

mimo tego, ze rowniez jestem wirzacy.. to akurat takie zdjecia mnie wogole nie gorsza :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

Kolega xenocratex ma rację, ja już po prostu nie miałem już sił pisać o używaniu wizerunku Chrystusa jako mema, bo spodziewalem się zarzucenia mi wręcz dewocji, ale myliłem się, bo to nie dewocja.

Teraz sie tego milczenia wstydzę, bo xenocratex postąpił słusznie nie pozostawiając tego bez komentarza. Koledzy, szanujmy swoje przekonania religijne, chyba nie jest trudno zgadnąć, że takie wykorzystywanie wizerunku Chrystusa, może być dla chrześcijanina (a nawet dla każdego humanisty) po prostu przykre.... Podobnie jak zawołanie uzyte 3 posty wyżej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Matko Boska Lewnadowska.... jestem grzesznikiem bo te zdjecia bardzo mi sie podobaja!!!

Byłbym obłudny, gdybym napisał, że mnie się nie podobają, szczególnie, że już pisałem w temacie, ale wykorzystanie pewnych symboli (bardzo mocnych w wymowie) powinno być stosowane z umiarem i rozwagą. Szanujmy siebie wzajemnie na forum, a wątki o arogancji nie będa potrzebne.

Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Religię zostawmy w spokoju.

I czy ktoś jako katolik widząc kobietę -grzeszy ,sprawa jego sumienia,nic mnie do tego...

Tak samo jak Jemu [katolikowi] nic do tego na co ja mam ochotę patrzeć i co sobie myśleć....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Religię zostawmy w spokoju.

podpisuję się pod powyższym, ale w każdej formie wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.