Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tomek z Wrocławia

Arogancja na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o zakończenie bezsensownej dyskusji nt wątku z SB

Jak ktoś ma bardzo duże ciśnienie zapraszam do wniesienia sprawy sądowej przeciw moderatorom , którym to moderatorom osobiście zagwarantuję najlepszą kancelarię aby PIENIACZY skutecznie finansowo ukarać ..

Czytanie tego malkontenctwa narusza już moje najgłębsze pokłady cierpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?? cisza choć 7-dmiu użytkowników w temacie..

:)

post-34151-0-84229000-1419787527_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pstryk...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?? cisza choć 7-dmiu użytkowników w temacie..

A co chciałbyś usłyszeć, w temacie Riela mod Tarant według mnie zachował "najgłębsze pokłady cierpliwości" cytując Prezesa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego pawel2499 - nic nie rozumiesz, albo nie chcesz, jakby co polecam historię rozmowy.

Nie ważne, dyskusja w tym wątku nie ma sensu.

Żegnam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak to już jest :

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Bobek

Ciekawe co byś usłyszał na forum np. Harleyowców gdybyś spytał się ich co zrobić ze swoim skuterem marki Kimco,

bo myślę że "w sam raz na niedziele" byłoby najdelikatniejszym z tekstów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej w temacie "arogancja na forum" - nic do dodania.

Koniec w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuraś mówił kiedyś -"jak się jednemu ukłonisz to drugiemu du..e wypniesz"

Tak więc od moderatorów trzy kroki w bok i odmaszerować...:-) :-) :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre z zegarków Ar są całkiem niczego sobie (pomijając zawyżone ceny). Cóż, sponiewierany kolega nie napisał jaki model ma, w wkrótce potem dał niedwuznaczną ofertę sprzedaży. Ale co tam...

Pancerni wiedzą swoje.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:).

Dziękuję kolego tarant3 (tarant?) - świetnie, że dochodzimy do kompromisu, szczególnie w tym wątku.

Kolega sprzed doby chciał zamienić AR na kwarca za 3-4 tys. PLN lub na garniturowego Edox-a 43 mm (przy nadgarstku 16-17 mm) - co w obu przypadkach wydawało się nawet osobie z tak mizernym doświadczeniem na forum jak ja, za nieporozumienie.

I dlatego po "sponiewierowaniu" - jak sam napisałeś - postanowiłem coś jednak mu pomóc, i tyle.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

I tak to już jest :

Mój Toruń :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobieżnie zapoznałem się z tematem i doszedłem do wniosku że dramatyzujecie Panowie. Co prawda zarejestrowałem się całkiem niedawno jednak zegarkiklub.pl obserwuje od dość dawna i forum to ma swój urok i klimat!! Wiele razy zaglądałem TUTAJ aby się czegoś dowiedzieć o ZEGARKACH! Odrobina humory i kpiny czy rymowanki nikomu nie zaszkodzi wręcz przeciwnie lepiej zostać okpiony anonimowo niż pójść gdzieś z podróbką  zegarka a wtedy  anonimowym się już nie jest!!

Wiele osób traktuje forum instrumentalnie chcą się czegoś dowiedzieć zarejestrują się dostaną info i prawdopodobnie już nie wrócą! Po prostu tak jest!!

Możemy pisać że te czy tamte zegarki są fajne czy nie fajne i tak wszystko rozbija się o kwotę którą mamy do dyspozycji do wydania. Można kupić zegarek za ok 10tyś kwarc lub zegarek z etą za ok 30tyś. lecz po zagłębieniu się w temacie dojdzie ktoś do wniosku, że "przepłaciłem", można iść na skróty i zasięgnąć opinii na forum nawet kosztem okpienia i zastanowić się nad finalnym zakupem!! Lepiej zostać pozytywnie skrytykowanym niż być uznanym za kompletnego ignoranta!

Podsumowując,  w mojej subiektywnej ocenie forum odbieram POZYTYWNIE!!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszyscy zgadzamy się co do tego, że to jest najlepsze forum zegarkowe w Polsce. Nie widzę powodów, aby zmieniać jego organizację, zasady, etc. z przyczyny wskazanej w temacie, aczkolwiek został tu poruszony problem zwiększającej się liczby użytkowników, mnogości postów... Być może i to stanowi współprzyczynę omawianego tu zjawiska.

Chcę podkreślić, że nie chodzi tutaj o dublowanie tematów, czy próby wykorzystania forum dla potrzeb quasi-komercyjnych (wycena przed dlicytacją). Do napisania tematu skłoniło mnie generalnie pewne zjawisko, którego przejawy spotykam coraz częściej, mianowicie brak szacunku dla jednego lub większej liczby uczestników dyskusji. NIestety niekiedy ociera się to już o arogancję, a jak tutaj czytałem, nawet obelgi. 

Nie posiadam wiedzy fachowej na temat zegarków, mechanizmów, etc. Początkowo szukałem tutaj odpowiedzi na jedno pytanie dot. zakupionego timexa. Z czasem jednak zacząłem brać udział w dyskusjach, zauważyłem mnogość interesujących mnie tematów, zacząłem czytać recenzje, kupować i sprzedawać na bazarku albo po prostu oglądać zegarki i śledzić dyskusje o poszczególnych ich markach, modelach. Jeśli zadaję pytanie na forum, to nie po to, aby przeszkadzać innym, lecz aby uzyskać odpowiedź (nierzadko fachową i profesjonalną) . Może osoby obeznane w tematyce zegarkowej, uznają moje niektóre pytania za naiwne, jednakże co szkodzi na nie odpowiedzieć (nie chodzi tutaj o pytanie powielane, co do których można znaleźć odpowiedź w innych postach), nie każdy przecież jest specjalistą. Co gorsza zarzucane mi są intencje, których w ogóle nie miałem, zadane pytanie jest trywializowane (przy czym taki forumowicz nie udziela odpowiedzi merytorycznej) mimo, że dyskusja trwa i widzę, że nie tylko ja interesuję sie znalezieniem odpowiedzi. Niekiedy zdarzają się wycieczki peronalne, złośliwe uwagi, nawet arogancja. Razi mnie taki sposób prowadzenia dyskusji, graniczące wręcz z ...

Kolejny problem - poszanowanie uczuć (religijnych, światopoglądowych, etycznych, moralnych) innych uzytkowników. Moim zdaniem brak szacunku może mieć różne formy, nie tylko postów, ale też przybieranych nicków, czy avatarów. Rozumiem, ze to jest forum, mamy tutaj pluralizm, nie jest wskazana cenzura, ale chyba wymagana jest jakaś kultura? Internet to nie jest rynsztok, choć jego anonimowość rozzuchwala niektórych. Zauważyłem, ze poruszanie tego typu sprawy, wywołuje burzę szyderstw, docinków, etc. Owszem, mogę zignorować takiego użytkownika, ale czy nie mam prawa wyrazić swojej opinii, choćby o przyjętym nicku (dodam, nie wulgarnym, ale wykorzystującym jakieś elementy kontrowersyjne, czy antychrześcijańskie). Jeżeli na pewno piętnowane będą / są tego typu wybryki o charakterze szowinistycznym, antyfeministycznym, nacjonalistycznym, antysemickim etc., to dlaczego mam być obętny na zjawiska godzące w wyznawany przez większość społeczeństwa system wartości? Nie usiłuję tutaj wprowadzać cenzury, chciałbym tylko zrozumienia i szacunku...albo choćby prawa wyrażenia mojego poglądu...Uważam przy tym, że w żadnej mierze nie kłóci się to z celem niniejszego Forum i tematyką zegarkową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać,że dzisiejszy świat przybrał postać roszczeniową a gdzie pokora,gdzie subtelność,wrażliwość,honor etc.?

Jeśli pytanie zadawane jest z zachowaniem ww. cech to zapewne nie pozostanie bez odpowiedzi, jeśli jest typowo roszczeniowe to albo zostaje bez odpowiedzi albo odpowiedzi są na poziomie pytania.

W życiu by mi nie przyszło do głowy aby czegoś chcieć czy oczekiwać,mogę co najwyżej grzecznie poprosić i mieć nadzieję na uzyskanie bezinteresownej pomocy ze strony innych Kolegów.

Zapomniałem jeszcze o najważniejszym :) o poczuciu humoru-bez tego ani rusz.

Mnie osobiście mało interesuje co ktoś by chciał, nauczyłem się tego na forum i jest to wielce pozytywna cecha w dzisiejszych trudnych czasach. Natomiast może mnie zainteresować czyjaś prośba z czystej ludzkiej życzliwości której resztki czasem dają znać o sobie a nad czym mocno boleję.

Tego tez nauczyłem się na forum, czasem zdarzają się Osoby o dużych pokładach życzliwości i bezintetesownosci, jednak są to ewenementy. Mnie na przykład forum uspokaja :).Jeśli ktoś ma do wyboru-wyżyć się na forum na "świeżaku" albo na kobiecie czy dziecku, to lepiej niech się wyżyje na forum moim zdaniem, dzięki temu rola forum jest nie tylko edukacyjna ale również szeroko społecznie i psychologicznie nieodzowna.

Edit:zapomniał bym, na starych wyjadaczy tez można próbować się wyżyć, ale niestety czasem niesie to za sobą skutki uboczne a jakie każdy może sprawdzić samodzielnie :)

Kończąc przydługi wywód życzę wszystkim dużo radości na nowy rok :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze, wszystko prawda ale zmień błagam tego avatara :D, bo te stopy już są bardzo solidnie wylizane aż czerwone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze, wszystko prawda ale zmień błagam tego avatara :D, bo te stopy już są bardzo solidnie wylizane aż czerwone.

Made my day :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowa Piotra powinny być oprawiane w złote ramy i wystawiane w forumowej "Hall of fame"

pomijając avatar ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam, że nie.

Wyłączyłbym z ramek ten fragment:

Jeśli ktoś ma do wyboru-wyżyć się na forum na "świeżaku" albo na kobiecie czy dziecku, to lepiej niech się wyżyje na forum moim zdaniem, dzięki temu rola forum jest nie tylko edukacyjna ale również szeroko społecznie i psychologicznie nieodzowna.

Nie widzę żadnego, nawet najmniejszego powodu, dla którego miałbym wyżywać się na kimkolwiek. Od tego jest siekiera i sterta drewna, siłownia, basen, lub temu podobne.

Reszta - tak. Może iść w ramy. :)

Wyskrobane w Tapatalk

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyżywać nie. Ale czasem notorycznej głupoty, ignorowanae pewnych ogólnych i innych szczegółowo wymienionych zasad (nie ignorancję w kwestiach merytorycznych) nie w sposób tolerować.

post-34151-0-13734400-1419935565.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo niech chociaż na ta noge zegarek założy.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam, że nie.

Wyłączyłbym z ramek ten fragment:

Nie widzę żadnego, nawet najmniejszego powodu, dla którego miałbym wyżywać się na kimkolwiek. Od tego jest siekiera i sterta drewna, siłownia, basen, lub temu podobne.

Reszta - tak. Może iść w ramy. :)

Wyskrobane w Tapatalk

Pełna zgoda.

No moze tylko ta siłownia mi nie pasuje:-) -

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.