Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tomek z Wrocławia

Arogancja na forum

Rekomendowane odpowiedzi

:)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

edit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszy natomiast "krzewienie" jej w miejscu zupełnie do tego nieodpowiednim,tak jak polityka i sex w kościele....

ale przecież ja "krzewię religię" jedynie w temacie arogancja na forum (i nigdzie więcej) tocząc emocjonującą polemikę, którą wywołałem niewinnym zdaniem (odsyłam do mojego pierwszego posta, w ktorym odniosłem się do zdjęć kobiet)

Nie zabraniasz ,bo i nie masz takiej możliwości...tłumaczysz tylko "podprogowo" że moje postępowanie jest ..hm,naganne.

kurcze, ale ja nie umiem tłumaczyć podprogowo, jakby umiał, to bym zbił fortunę, a poza tym, do tego potrzeba obrazu, a je nim się nie posługuję ;)

Nie zabraniasz ,bo i nie masz takiej możliwości...tłumaczysz tylko "podprogowo" że moje postępowanie jest ..hm,naganne.

Nigdzie nie napisałem jakie są moje intencje,napisałem że nie uważam oglądania zdjęć za coś zdrożnego ,a już "podciąganie" tego czynu pod niewierność małżeńską jest wg mojej opinii sporym nadużyciem...

Każdy widzi co chce ,to że Ty z jakiegoś powodu nie możesz patrzeć bo wywołuje to u Ciebie reakcje niezgodne z Twoim sumieniem-Twoja sprawa,nie ograniczaj,nie narzucaj "ram" i własnych odczuć innym.

Pozwól być wolnym.

Napisałeś, że oglądanie zdjęć to nic zdrożnego (sugerując, żę oglądanie to nie cielesność) w kontekście argumentu, że związek to nie tylko cielesność(a zatem równieżsfera duchowa) - wydaje mi się, że wyciągnąłem prawidłowy wniosek odnośnie sprzeczności Twojej argumentacji....

Każdy widzi co chce ,to że Ty z jakiegoś powodu nie możesz patrzeć bo wywołuje to u Ciebie reakcje niezgodne z Twoim sumieniem-Twoja sprawa,nie ograniczaj,nie narzucaj "ram" i własnych odczuć innym.

Pozwól być wolnym.

Ależ ja pozwalam, niczego nie zabraniam, przedstawiam swój punkt widzenia, dlaczego zatem z takim zapałem zarzucasz mi wraz z innymi Kolegami narzucanie Wam światopoglądu. To jest znakomita pararela do pewnego zjawiska - narzucaniu Kościołowi Katolickiemu (w zamierzeniu zaś hierarchów) reform, mających dostosować go do współczesności przez osoby, które wcale do tego Kościoła faktycznie nie należą i należeć nie chcą (bo nikt nie zmusza do bycia katolikiem) - chodzi po prostu o to, że lewica intelektualna, nie toleruje jakichkolwiek innych poglądów niż własne, nikt nikogo nie zmusza żeby był katolikiem, tutaj chodzi po prostu o to, że samo istnienie grupy osób wyznających inne zasady jest nie do zniesienia dla pewnych opiniotwórczych środowisk (one nie chcą alternatywy, a może też jakieś sumienie się w nich odzywa?)

P.S Wolę w domu oglądać albumy a w kościele oddać się modlitwie w skupieniu...jednak wg Twojej teorii bywa to niemożliwe bo częstokroć wnętrza świątyn nasycone są erotycznymi malowidłami....

Jednak jak pisałem wyżej każdy widzi co chce ,ja w albumie widzę piękno kobiety ,a w kościele Boga.....potrafisz tak?

Jasne, ponieważ w Sztuce (tej przez duże S) kobiety nie mają raczej w większośc wagin na wierzchu a jużna pewno nie w wyzywających (wręcz wyuzdanych) pozach stanowiących zaproszenie do odbycia stosunku lub wręcz go symulujących  - chyba nie muszę tu opisywać róźnic w podejściu, proszę... ;)

a generalnie proporcje pomiędzy argumentacją "pro", a argumentacją "contra" mogą stanowić ciekawy eksperyment socjologiczny ;) osobiście ja tutaj widzę pewną nadreaktywność opcji "contra", zaś bardzo mnie cieszy obecność i poziom argumentacji Kolegów z opcji "pro" :) - tak trzymać, bez emocji, tylko argumenty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jakieś problemy z wtyczkami, ale tytuł sugeruje, że to Monthy Python - oni są genialni, uwielbiam ich absurdalny humor, aczkolwiek niektóre ich skecze ocierają sie o profanację i tych akurat nie lubię.

Ale chyba skecze MP o Inkwizycji nie są materiałem dowodowym na poparcie tez? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego by była jasność-nic złego odnośnie religii nie powiedziałem,mówię tylko ze forum nie jest miejscem na katolicki,buddyjski,islamski.....głos w Twoim domu.

Nic tak nigdy nie kłóciło i nie rodziło konfliktów międzyludzkich jak pieniądze,władza i religia właśnie...

Więc podobnie jak TY nie będąc tu gospodarzem nic nikomu nie staram się tłumaczyć a już napewno w sferze duchowej.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie prowadzę ewangelizacji na Forum KMZiZ, piszę o moim podejściu do omawianych tu (w niniejszym temacie) kwestii implikowanych swiatopoglądem - tyle, że na właściwym chyba miejscu, tj. na poforum niezegarkowym, w toku dyskucji na temat niezegarkowy.... Fakt, może to nie jest akurat kwestia działania Forum (no na pewno nie jest), ale wydaje mi się, że uczestnicy dyskusji zakceptowali to odstępstwo w toku dyskusji, a jeśli jest taka konieczność i możliwość, to na pewno Admin będzie w stanie przenieść dyskusję na właściwe podforum....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie prowadzę ewangelizacji na Forum KMZiZ, piszę o moim podejściu do omawianych tu (w niniejszym temacie) kwestii implikowanych swiatopoglądem - tyle, że na właściwym chyba miejscu, tj. na poforum niezegarkowym, w toku dyskucji na temat niezegarkowy.... Fakt, może to nie jest akurat kwestia działania Forum (no na pewno nie jest), ale wydaje mi się, że uczestnicy dyskusji zakceptowali to odstępstwo w toku dyskusji, a jeśli jest taka konieczność i możliwość, to na pewno Admin będzie w stanie przenieść dyskusję na właściwe podforum....

To pisz dalej i omawiaj kwestie implikowane Twoim światopoglądem.....

Dziękuje za rozmowę.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, ponieważ w Sztuce (tej przez duże S) kobiety nie mają raczej w większośc wagin na wierzchu a jużna pewno nie w wyzywających (wręcz wyuzdanych) pozach stanowiących zaproszenie do odbycia stosunku lub wręcz go symulujących 

post-68206-0-64173900-1420580235.jpg

post-68206-0-72844700-1420580253_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, napiszę Ci szczerze, wielka szkoda że nie jesteś w stanie dalej bronić wartości chrześcijańskich które to wartości są Ci bardzo bliskie i z tego co piszesz, to swoje życie opierasz na światopoglądzie opartym właśnie na wartościach chrześcijańskich. Zacząłeś bardzo ładnie, przytoczyłeś sporo argumentów i myślałem że w dalszej dyskusji będziesz w stanie zdecydowanie bronić przynajmniej te argumenty, które sam przytoczyłeś, a Ty w sumie po dość płytkich kontrargumentach adwersarzy wywiesiłeś białą flagę - szkoda że tak się stało.

Tomuś, wartości które sobą prezentujesz  są wartościami  które mają ponad dwa tysiące lat tradycji i są podstawą naszej cywilizacji i wartości te potrafią się bronic w każdą stronę, trzeba tylko dobrze je poznać i biorąc udział w dyskusjach używać silnej argumentacji. Pozdrawiam 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziadek znowu ma rację, ponoć cywilizacja ma swoje podstawy w postaci wiary, która skupiała ludzi i dzięki wierze powstały pierwsze społeczności.

Chrześcijaństwo jest bardzo pozytywne tylko ludzie k...y znaczy źli są.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziadek znowu ma rację, ponoć cywilizacja ma swoje podstawy w postaci wiary, która skupiała ludzi i dzięki wierze powstały pierwsze społeczności.

Chrześcijaństwo jest bardzo pozytywne tylko ludzie k...y znaczy źli są.

Ale aby to wiedzieć trzeba być inteligentnym a nie tylko się za takiego uważać. Jeśli ktoś skupia uwagę tylko na ludziach i ich ułomnościach a nie potrafi wspiąć się ponad takie myślenie to nigdy tego nie zrozumie. Wiara to nie tylko obrządki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady z tą inteligencją, przez tyle lat to i małpę by nauczył (niczego nie ujmując tym inteligentnym istotom)

Wszędzie gdzie jest władza, hierarchia, pieniądze ludzie będą się wzajemnie zabijać dla zaszczytów nawet w przytoczonym przez Kolegę Kiniola Judaiźmie, choć w tym ostatnim może być tego znacznie mniej albo ja tak mało wiem na temat lub to tylko pozory.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arogancko o zegarkach??? Nie przejdzie:D

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jakieś problemy z wtyczkami, ale tytuł sugeruje, że to Monthy Python - oni są genialni, uwielbiam ich absurdalny humor, aczkolwiek niektóre ich skecze ocierają sie o profanację i tych akurat nie lubię.

Ale chyba skecze MP o Inkwizycji nie są materiałem dowodowym na poparcie tez? ;)

To tak na rozluźnienie atmosfery. Co do MP, to czasami zdarzyło im się pójść o jeden most za daleko, ale taki ich urok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech....co za czasy. :(

Pozostaje tylko.....

"Wino, kobiety i śpiew".  :blink:

post-63153-0-66199600-1420661208.jpg

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przebrnąłem z uśmiechem na ustach przez cały ten wątek...i generalnie to się temat rozjechał się jak wiele innych na naszym forum  :P

a co do arogancji... to ona jest, była i będzie a jedyne co mnie razi i co trzeba moim zdaniem piętnować bez taryfy ulgowej to chamstwo które niekiedy się wkrada pod przykrywką arogancji

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chamstwo należy zwalczać siłom i godnościom osobistom :)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wężykiem.... ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popierom, metodom walki może być również zwalczanie chamstwa pogodom ducha, cierpliwościom, dydaktykom, wyrozumiałościom i miłosierdziom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak trzymaj :D

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popierom, metodom walki może być również zwalczanie chamstwa pogodom ducha, cierpliwościom, dydaktykom, wyrozumiałościom i miłosierdziom

Ten Pan ma rację :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stosując się do tej zasady, być może prawdopodobnie rzeczywiście, aczklwiek niekoniecznie, nie założyłbym jednak niniejszego tematu, a to byłaby niewątpliwie strata ;P

Jesli mam napisać szczerze, to już dawno nie chcę rozmawiać o arogancji ;) i to jest chyba dobre, po prostu ignorować i tyle... ale z kolei bluźnierstw czy innych naruszeń nie powinnismy już ignorować, bo może sie z  czasem okazać, że to, co dzisiaj jest wybrykiem, jutro stanie się normą......

I to mogłoby kończyć ten temat, gdyby nie to, że zawsze można rozwinąc jeszcze jakiś dodatkowy wątek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tomek z Wrocławia, dnia 08 Sty 2015 - 14:00, napisał:

I to mogłoby kończyć ten temat, gdyby nie to, że zawsze można rozwinąc jeszcze jakiś dodatkowy wątek ;)

Np. taki, że weszliśmy w Nowy Rok ze starym, "pięknym" klubowym logo miłośników :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.