Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

-1

Dla mnie brak daty to duży minus.

No i co? Wyzerowało się :)

Ilu użytkowników - tyle potrzeb i punktów widzenia.

No i czerwony? Dla chłopa? No nie...

Kwestie estetyczne są mocno zindywidualizowane.

Abo to chłop ma tylko w czarnym chodzić? No bez przesady

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Teraz  juz wiem co mi ten model przypomina - Rolexa ze zdjetym bezelem jak u M. Brando :D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Abo to chłop ma tylko w czarnym chodzić? No bez przesady

No nie.

Cały na biało - wtedy jest najeleganciej  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-1 za brak daty ;)

nadal nie widzę potrzeby noszenia zegarka bez daty.

Co do koloru burgundowego nie czepiałbym się, jest naprawdę ładny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Awaria to nic takiego. Wazne jak z tego Tudor wybrnie.

Chyba Kolega @kkwpk mial sytuacje w wersji z eta, łuszcego lakieru przy koronce, dosc powszechna usterka podobno.

Jak to sie skonczyło?

Raczej tragicznie , bo więcej nic nie pisał..... ;)

Problem w ramach gwarancji rozwiązał zegarmistrz Pieśkiewicz.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na stok w Kruku to nie schodzi niebieski . Czerwony czy czarny zeszły jak jakieś rabaty ogłosili . Czerwony wyglada efektownie, atrakcyjnie a czarny to dobra, bardziej interesująca alternatywa dla suba .

Brak daty in plus bo póki co Tudor nie powala estetyką w tym obszarze.

Edytowane przez Lotus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już żałuje że sprzedałem czerwonego ( na inhausie oczywiście ), bo na ( ecinie) to bym chyba nie żałował..... :D

ps. Ten Pieśkiewicz to jest jednak gość. :)

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś miał na ecie to byś tak łatwo kupującego nie znalazł ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to mnie sie podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ETA to nie sztuka, spróbuj tak z inałsem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tam chodziło o pomalowanie pędzlem tulejki przy koronce.... ;)

ps. Na bazarku ETA za 7,5k,  nie wiem już sam co o tym myśleć . ;)

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tam chodziło o pomalowanie pędzlem tulejki przy koronce.... ;)

Kto by dziś ryzykował utratę autoryzacji ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale niektórzy żeby tylko sprzedać będą jak katarynka swoje brednie wypisywać:-)

Za śliską sprzedaż powinien być ban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Lotus, przegapiłeś chyba w swoim żółciowym udarze że ja już sprzedałem ten zegarek. Był w świetnym stanie, z polskiej dystrybucji i nadal na gwarancji. Miał nieużywaną bransoletę i NATO. A że nie tobie... trudno, kup sobie inhałsa z chrono... i daj sobie spokój bo parę historii na twój temat krąży po forum... który to już nick po kolejnym banie ....czwarty?

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystepowal ten problem w wersji inhousem?

Wracajac po raz enty do ety to przeciez wiadomo, ze Tudor dalej chciałby strzyc baranki na ete (teraz robia to handlarze) i nie wprowadził własnego mechanizmu dla dobra miłosników i zegarmistrzostwa tylko Swatch zablokowal dostep. To samo Panerai i microbrandy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystepowal ten problem w wersji inhousem?

Wracajac po raz enty do ety to przeciez wiadomo, ze Tudor dalej chciałby strzyc baranki na ete (teraz robia to handlarze) i nie wprowadził własnego mechanizmu dla dobra miłosników i zegarmistrzostwa tylko Swatch zablokowal dostep. To samo Panerai i microbrandy ;)

Inhałs ma na razie inne problemy, na przykład zacinająca się data czy fakt że od kilku lat wymieniają mechanizm zamiast go naprawiać. Dodatkowo robią to tylko w centralnym serwisie...na gwarancji tracisz tylko te tygodnie bez zegarka...kolega czeka już 3 na ekspertyzę...ciekawe ile jeszcze czasu potrzeba by postawić diagnozę, to przecież nie jest wieczny kalendarz od PP...

A po gwarancji będziesz to robił na swój koszt. I to jest największy minus nowego układu sił na rynku zegarkowym. Będziemy coraz bardziej skazani na łaskę producentów ...czas oczekiwania, koszt naprawy, jej zakres , zapytali czy polerować czy nie? a jak im się paproch albo rysa przytrafi w odesłanym zegarku to kolejne X tygodni oczekiwania... dla mnie to paranoja że ten sam zegarek który szybko i sprawnie naprawiał do tej pory Pieśkiewicz nagle jest dla lokalnego wyszkolonego zegarmistrza „ zakazany”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Lotus, przegapiłeś chyba w swoim żółciowym udarze że ja już sprzedałem ten zegarek. Był w świetnym stanie, z polskiej dystrybucji i nadal na gwarancji. Miał nieużywaną bransoletę i NATO. A że nie tobie... trudno, kup sobie inhałsa z chrono... i daj sobie spokój bo parę historii na twój temat krąży po forum... który to już nick po kolejnym banie ....czwarty?

Nigdy od Ciebie nic nie chciałem kupić . Ale pisałeś do mnie na priv z rabatami na DJ41, zreszta nie tylko do mnie.

Więc się kolego nie szamocz bo z tego co kojarzę to Ty się ma jakimś zjeździe przedstawiałeś jako Master Yoda i ciesz sie że bez konsekwencji.

Kto Cię czyta ten Cię przejrzał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale sprawa wymiany mechanizmu dotyczyła tylko zegarków na gwarancji. Wystarczy zapytać Pieśkiewicza czy robił już coś po gwarancji z inhałsami Tudora, i czy posiada bazę cześci zamiennych. Przecież to jest biznes a nie robieni komuś łaski.Z tego co się orientuje to właśnie w tym roku pokończyły się gwarancje na pierwsze sprzedawane Tudory z inhałsami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inhałs ma na razie inne problemy, na przykład zacinająca się data czy fakt że od kilku lat wymieniają mechanizm zamiast go naprawiać. Dodatkowo robią to tylko w centralnym serwisie...na gwarancji tracisz tylko te tygodnie bez zegarka...kolega czeka już 3 na ekspertyzę...ciekawe ile jeszcze czasu potrzeba by postawić diagnozę, to przecież nie jest wieczny kalendarz od PP...

A po gwarancji będziesz to robił na swój koszt. I to jest największy minus nowego układu sił na rynku zegarkowym. Będziemy coraz bardziej skazani na łaskę producentów ...czas oczekiwania, koszt naprawy, jej zakres , zapytali czy polerować czy nie? a jak im się paproch albo rysa przytrafi w odesłanym zegarku to kolejne X tygodni oczekiwania... dla mnie to paranoja że ten sam zegarek który szybko i sprawnie naprawiał do tej pory Pieśkiewicz nagle jest dla lokalnego wyszkolonego zegarmistrza „ zakazany”.

Przestań już ludzi straszyć , udało Ci się po roku starań sprzedać niebieskiego , może problem nie był w zegarku tylko w tym że od mydłków się nie kupuje , ale już wrzuć na luz bo widać że o zegarkach pojęcia nie masz, choć je kupujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale sprawa wymiany mechanizmu dotyczyła tylko zegarków na gwarancji. Wystarczy zapytać Pieśkiewicza czy robił już coś po gwarancji z inhałsami Tudora, i czy posiada bazę cześci zamiennych. Przecież to jest biznes a nie robieni komuś łaski.Z tego co się orientuje to właśnie w tym roku pokończyły się gwarancje na pierwsze sprzedawane Tudory z inhałsami.

Pisałem już, że pytałem obydwa serwisy co naprawiają i w obydwu otrzymałem odpwiedź ETA tak, inhałs nie. W przeciwieństwie do twórcy fejkniusów i znanego „jednodniowego kolekcjonera” zegarków i banów podaję tu informacje sprawdzone zgodnie ze statutem forum w celach edukacyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tymczasem na bazarku Tudor na eta bransa paski komplet itp za 7,5...i to najciekawsza czerwona opcja.

I użytkownik nie straszył inhousem , nie prowadził krypto promocji od roku a sprzedał ;). Można się normalnie zachowywać ? Można !

Edytowane przez Lotus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lotus, Zostałeś z wiadrem inhałsów?

post-55792-0-03491700-1563651215.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trafiłeś ale to chyba nic nowego .

Nikt tak długo nie sprzedawał swojego jak Ty. Zaczynam rozumieć już chyba dlaczego...przecież Tudory to spoko zegarki , nawet tańsze ety

Edytowane przez Lotus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Reszta uwag na priwa. Nikt tu nie chce czytać o problemach w waszych relacjach forumowych.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie , może mod wyczyścił by trochę temat bo już nie chce się tego czytać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi