Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Sporo pasków wypróbowałem.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, przemekspce napisał(-a):

55012466376_c6ee6731b4_b.jpg

Żyleta, świetna fotka.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.png.68aa568ef1dcdf93e583216ad53ab985.png

Nowy Rok dopiero się zaczął. Jeśli komuś umknął temat klubowych kalendarzy to informuję, że klubowe kalendarze jeszcze są.  Mamy wersje biurkową i ścienną. Zachęcam do nabywania

Kalendarze śmiało można zamawiać.

Link do klubowego sklepu, gdzie kalendarze można nabyć:  https://zegarkiclub.pl/forum/store/category/2-kalendarze-klubowe/

Adres e-mail na który należy wysłać dane do wysyłki kalendarza (numer paczkomatu i numer telefonu lub adres pocztowy) [email protected]

Klubowe kalendarze 2026 cały czas można nabywać. Są wersje ścienna i biurkowa. Rok dopiero się zaczął, więc na kalendarze nie jest za późno :) Tutaj link do klubowego sklepu gdzie kalendarze można nabyć.  Wysyłka kalendarzy tego samego dnia. Zachęcam do zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników BB58 lub BB w rozmiarze 41 mm.  Jak wygląda w nich i jak się sprawdza powłoka antyrefleksyjna? Jest wewnętrza, dwustronna, czy jej nie ma? Na stronie nie ma informacji. 

Przy okazji zapytam, a jak wygląda sytuacja z OP 41 bratniej marki?

Za miesiąc wypada mi okrągła rocznica, więc rozważam różne opcje zakupu nowego zegarka (Tudor jest jedną z nich). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, piku napisał(-a):

Mam pytanie do użytkowników BB58 lub BB w rozmiarze 41 mm.  Jak wygląda w nich i jak się sprawdza powłoka antyrefleksyjna? Jest wewnętrza, dwustronna, czy jej nie ma? Na stronie nie ma informacji. 

Za miesiąc wypada mi okrągła rocznica, więc rozważam różne opcje zakupu nowego zegarka (Tudor jest jedną z nich). 

BB58 ma powłokę od spodu szkła, moim zdaniem świetnie zrobioną, pozwalającą korzystać z tarczy nawet w pełnym słońcu, czy innych trudnych warunkach. Do tego wypukłe szkło jest efektowne i sprawdza się w tym modelu, bo koperta sama w sobie nie jest zbyt wysoka. Trudno porównywać z Rolkiem, ale dla mnie stosunek jakości do ceny zdecydowanie na korzyść Tudora.

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, ledr napisał(-a):

BB58 ma powłokę od spodu szkła, moim zdaniem świetnie zrobioną, pozwalającą korzystać z tarczy nawet w pełnym słońcu, czy innych trudnych warunkach. Do tego wypukłe szkło jest efektowne i sprawdza się w tym modelu, bo koperta sama w sobie nie jest zbyt wysoka. Trudno porównywać z Rolkiem, ale dla mnie stosunek jakości do ceny zdecydowanie na korzyść Tudora.

Potwierdzam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O OP41mm Ci nie powiem, bo nie miałem, za to o DJ41mm jak najbardziej. Mierzyłem kilka Tudorów na bransolecie, BB58 chyba się nie udało, ale na pewno jakościowo lepiej wypada Rolex. Jeśli nigdy nie miałeś, to może warto spróbować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

BB58 chyba się nie udało

🤣

Screenshot_2026-01-06-17-04-03-562_com.android.chrome-edit.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I złego słowa o antyrefleksie nie powiedziałeś 😅 

Porównać powłokę 58 z subem date jest ciężko bo jezeli chodzi o same odblaski to mysle ze jest tak samo i oba antyrefleksy sa super. Rolex ma gładką, lakierowaną tarczę, a nie porowatą jak 58, jest inne szkło (tzn tez szafir ale nie taki wypukły jak w Tudorze - inaczej tez skupia odbicia) więc R może wyglądać nieco ostrzej. 

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Rok dopiero się zaczął. Jeśli komuś umknął temat klubowych kalendarzy to informuję, że klubowe kalendarze jeszcze są.  Mamy wersje biurkową i ścienną. Zachęcam do nabywania :)

Tudor zdobi okładkę października w  klubowym kalendarzu ściennym na rok 2026.

Zdjęcie naszego klubowego kolegi.

IMG_0262.thumb.jpeg.47a6334502b9168bff1a0af4705a3ce4.jpeg

Kalendarze biurkowe też są ☺️

Zachęcam do zakupu klubowych kalendarzy 2026.

Kalendarze śmiało można zamawiać.

Link do klubowego sklepu, gdzie kalendarze można nabyć: https://zegarkiclub.pl/forum/store/category/2-kalendarze-klubowe/

Adres e-mail na który należy wysłać dane do wysyłki kalendarza (numer paczkomatu i numer telefonu lub adres pocztowy) [email protected]

Klubowe kalendarze 2026 cały czas można nabywać. Są wersje ścienna i biurkowa. Rok dopiero się zaczął, więc na kalendarze nie jest za późno :) Tutaj link do klubowego sklepu gdzie kalendarze można nabyć.  Wysyłka kalendarzy tego samego dnia. Zachęcam do zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi