Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

"Desperacja hazardzisty" ;)

Ale że bilami czy o bile? :)

U mnie na brązowo dziś...

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygrałeś? Jeśli tak, to pokaż co...:)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszku postawiłeś zegarek ? Nie trzymaj nas w niepewności  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa wersja czy stara? Bo po zdjęciu ciężko wyczuć ? :D

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nowa wersja czy stara? Bo po zdjęciu ciężko wyczuć ? :D

Nowa. Pasek od Filipa.

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygrałeś? Jeśli tak, to pokaż co... :)

Leszku postawiłeś zegarek ? Nie trzymaj nas w niepewności  :(

No wiem, te bile to trochę nie teges w tym miejscu - na logikę. Ale do kompozycji mi pasowały (za tło), a jakoś tak z grą w ogóle się kojarzyły i były pod ręką... A wszystko wiadomo po co - żeby pokazać BB58 :P Zdarzało się grać w kulki na kasę, ale nigdy to nie był hazard, bo ryzykowałem tylko swoimi umiejętnościami i tym, co mogłem (w rozsądnych granicach) na samego siebie postawić :) Jak już, to można powiedzieć, że "hustling"... (słynny film z Newmanem pt. "Hustler", po naszemu: "Bilardzista").

@ajsek: ten brązowy jest zabójczy i pasek od Filipa świetnie dobrany!

Edytowane przez ledr

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No wiem, te bile to trochę nie teges w tym miejscu - na logikę. Ale do kompozycji mi pasowały (za tło), a jakoś tak z grą w ogóle się kojarzyły i były pod ręką... A wszystko wiadomo po co - żeby pokazać BB58 :P Zdarzało się grać w kulki na kasę, ale nigdy to nie był hazard, bo ryzykowałem tylko swoimi umiejętnościami i tym, co mogłem (w rozsądnych granicach) na samego siebie postawić :) Jak już, to można powiedzieć, że "hustling"... (słynny film z Newmanem pt. "Hustler", po naszemu: "Bilardzista").

Pasowałoby się kiedyś spotkać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasowałoby się kiedyś spotkać :D

Chyba Kraków by nam obu pasował, póki co robimy małe "macanie" Hamiltonów (i innych marek też) w Katowicach Nikiszowcu na początku września. Kolega reelax jest głównym prowodyrem :D

A w Krakowie grywałem gdzieś niedaleko Prądnickiej, ale nie wiem, czy ten klub jeszcze istnieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Chyba Kraków by nam obu pasował, póki co robimy małe "macanie" Hamiltonów (i innych marek też) w Katowicach Nikiszowcu na początku września. Kolega reelax jest głównym prowodyrem :D

A w Krakowie grywałem gdzieś niedaleko Prądnickiej, ale nie wiem, czy ten klub jeszcze istnieje...

Trochę lat już minęło odkąd grałem ostatni raz, ale kiedyś było to dość często. W Krakowie też gdzieś grałem, ale już zupełnie nie pamiętam gdzie. W Gliwicach też mi się zdarzało. Kurczę, może rzeczywiście kiedyś by połączyć jakieś spotkanie zegarkowe z dwugodzinną gierką...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby się znalazło więcej chętnych do takiego "pięknego z pożytecznym", to możemy zorganizować jakieś spotkanie w klubie Dekada w Sosnowcu. Prowadzi go kolega, dogadamy terminy i warunki, żeby mieć do dyspozycji stoły - a ma tam naprawdę dobre, profesjonalne stoły i sprzęt plus niezłe jedzenie i warunki do rozłożenia się z "klamotami" zegarkowymi. Tu są namiary na klub: http://dekadaklub.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

To jak będę następnym razem u teściowej w Zawierciu, to już wiem gdzie się wyrwę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maćku kolejny do kolekcji, czy to wynajem krótkoterminowy? :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Maćku kolejny do kolekcji, czy to wynajem krótkoterminowy? :D

Pytania są tendencyjne!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytania są tendencyjne!!!

post-33253-0-40509100-1565627669.gif

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wakacyjne przymiarki...

GMT maja od ręki. Mierzyłem, ale nie jestem w stanie przeżyć datę w BB. Do tego indeksy za małe się wydają...

Za to Bronze grey slate wymiata. Tylko na nato nie mają.

post-36608-0-96140600-1565708752_thumb.jpg

post-36608-0-50289400-1565708911_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dokładnie metki nie pamiętam. Miły Pan podał mi finalną cenę ok 3350 eur.

Z metki chyba 3700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarła dziś do mnie bransoleta do BB41 (wysłana z Hongkongu we wtorek), jako że oryginał w Kruku to ponad 3.000 zł, postawiłem na Miltat od Strapcode, który wyszedł mnie ok.500 zł.

Teraz szybki tip: jeśli ktoś będzie chciał zamawiać to nie przez ich stronę gdzie doliczany jest tax w wysokości 30 usd, tylko przez chrono24.pl, napisać do nich i dają ofertę 127 usd z wysyłką (przez ich stronę 157 usd). Co prawda musiałem złożyć deklarację celną w Fedex (zadzwonił gość i przesłałem na emaila wniosek, oczywiście z podaniem prawdziwych kwot zakupu i potwierdzeniem z paypala), jednak powiedział że nadawca wszystko uregulował i żadnych opłat mi nie naliczyli.

Nie mam w tym momencie zegarka, zapewne założę ją w weekend i dam info czy naprawdę warto.

Na pierwszy rzut oka jednak widać, że o ile zapięcie jest "tańsze" od oryginału to co do samej bransolety nie mam zastrzeżeń, ciężka i solidna, szczotkowanie solidne, ładnie wykończone endlinki. Jest super zabezpieczona, całkowicie oklejona, nałożone gumowe osłony na endslinki. Fajnie i solidnie to wszystko wygląda. Widać że przykładają uwagę do tego produktu i faktycznie jest to chyba najlepszy zamiennik na rynku w rozsądnej cenie.

Serdecznie zapraszam do zapominania się z mini foto recenzją zamiennika oryginalnej bransolety do BB41.

Jako że ze zdjęciami wyszła dość długa, wrzuciłem w odpowiednim temacie---->TUTAJ

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od dłuższego czasu noszę Tudora 94510 na zamienniku jubilee i wszystko fajnie, ale to nie to :)

Szukałem długo oryginalnej jubilee na eBay, ale nie udało mi się znaleźć nic w sensownym stanie. Ostatecznie sprowadzam oryginał za pośrednictwem Pieśkiewicza. Ma do mnie wkrótce dotrzeć - już nie mogę się doczekać - IMO zegarek będzie wtedy prawdziwie kompletny.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo przekonywałem się do BB GMT, w końcu zawitał i do mnie i raczej zostanie na dłużej - świetny zegarek, na ręce - o dziwo - nosi się wygodniej niż BBR na pasku. Zastanawiałem się też, jak odnajdzie się z BBR, ale to jednak dwa różne zegarki ;)

Podsumowując - jestem bardzo zadowolony z zakupu

98b0c5e823e6b2633485cfc755fbbef5.jpg

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo przekonywałem się do BB GMT, w końcu zawitał i do mnie i raczej zostanie na dłużej - świetny zegarek, na ręce - o dziwo - nosi się wygodniej niż BBR na pasku. Zastanawiałem się też, jak odnajdzie się z BBR, ale to jednak dwa różne zegarki ;)

Ładny, funkcjonalny(data, GMT), no i na bransolecie. Gratuluję!  :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ha, czyli nie tylko mi odbiło, że one się świetnie uzupełniają :) Dwa najładniejsze BlackBaye! Super, niech cieszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna wersja i do tego na bransolecie. Super zestaw ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi