Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
pirx65

Błoniowe okazje na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Twierdzę że to podróbka

foto zegarka z aukcji: po prawej

foto prawdziwego  antymagnetyka: po lewej

post-92884-0-72640500-1478284553.jpg

post-92884-0-71727700-1478284714.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PatrykH

Trudno wyczuć, ale też mam takie wrażenie, choć nie raz zetknąłem się z większymi i mniejszymi indeksami w różnych zegarkach jak w Atlasach czy Zodiakach , ale tutaj nawet napis jest mniejszy, a to dziwne i indeksy wszystkie takie równe, i ta "I" taka ładna, coś tu może śmierdzieć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie antymagnetyki mają nacinane indeksy proste zwężające się na końcach dopiero - ten z aukcji ma w kształcie łezki po całości poza tym oryginał ma nacięcie na 9 i 3 długie a ten z aukcji ma krótkie - to przeróbka z Poljota chyba ale nie wiem jakiego 

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/47478-blonex-antymagnetyczny/page-4?do=findComment&comment=1641091

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antymagnetyczne wyszły jednym ciągiem, jedna seria- teoretycznie wiec powinny byc indentyko. No ale ceny maja juz konkretne, wiec co sie dziwic, ze podróbki... za ile poszedł ten? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antymagnetyczne wyszły jednym ciągiem, jedna seria- teoretycznie wiec powinny byc indentyko. No ale ceny maja juz konkretne, wiec co sie dziwic, ze podróbki... za ile poszedł ten? ;)

Ten z aukcji trwa jeszcze teraz jest 900 z groszami - mój za 2 klocki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z aukcji trwa jeszcze teraz jest 900 z groszami - mój za 2 klocki 

pierdolec niedowidzących napaleńców zaczyna się rozkręcać    ...jest 1.125  jeszcze przez cztery dni może sięgnie dwóch klocków :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie zrobione jest tak, że może być to złudzenie najlepiej zapytaj sprzedającego o dodatkowe zdjęcia.

Edytowane przez spoxx2006

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam widze ruski mostek.

I to w wersji z późniejszym logo. Do tego fazowanie mechanizmu z późnej produkcji. Według mnie ten cały mechanizm to przekładka z jakiegoś bardziej budżetowego zegarka z 1.Moskiewskiej - np. Kirowskie, bo Poljoty jako takie miały w tym czasie już montowany mechanizm antywstrząsowy. Stąd też koło naciągu bez gwiazdek i bez oznaczenia fabryki (o ile akurat to koło to nie przekładka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PatrykH

Właśnie też mnie zastanwia. Wygląda na oryginał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym trochę olejnej wpłynęło w nacięcia indeksów - drugi lepiej wyszedł co nie zmienia faktów że oba to malowanki czegoś czego nie było 

post-68206-0-94495300-1481615227_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym Paweł powiedział że lepszy jest pierwszy. Zobacz w drugim napis na dole MADE IN POLAND.  "Fachowiec " musiał być po niejednym piwie :D

Jest jeszcze Kurant

http://allegro.pl/polski-zgarek-kurant-fabryka-blonie-czarny-unikat-i6635060100.html

Gdybym był poczatkującym to powiem ze mógłbym sie pomylić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi