Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli rakotwórczy syf !!!

jedni mowia tak a CI co zarabiaja na tym ciezkie $$ mowia inaczej. Jedno jest pewne zacznie sie od kukurydzy to juz nie bedzie konca z coraz to nowymi produktami! Z racji ze to firma z US maja pieniadze na lobbying, przeszlo jedno przejdzie i drugie...niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpis nie zywnosciowy.

nie wiem czy ktos z Was pali/zna kogos kto pali E-papierosy ale ....mam dla Was ciekawa informacje (moze juz wiecie). Planuje sie dac status 'produktu leczniczego' E-papierosom, gdyz podobno sa 'zdrowsze' niz papierosy (bo to przeciez sama nikotyna-please!), dobrze pracuja w celu rzucenia nalogu palenia papierosow etc itp. BZDURA. niedlugo takiego E-peta sie bedzie kupowalo w ...aptece. Mam nadzieje, ze to nie przejdzie....

Bylo wczesniej o koncernach farmaceuutycznych, Tak wiec one lobbuja strasznie, zeby ta ustawa przeszla. maja olbrzymie fundusze, wiec ...maja sile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szyneczka własnej produkcji...... :D

Waga przed 2,650kg

post-48316-0-45875300-1378232690_thumb.jpg

Waga po 1,790kg

post-48316-0-85668200-1378232757_thumb.jpg

Koszt produkcji-40pln ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

cook - co jest w środku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i na dolnym zdjeciu jeszcze zegarek dales rade wkleic :):) 

super szyna wyglada ! pewnie smakuje jeszcze lepiej !!! gdzie sie podzialy takie produkty w sklepach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są tylko ceny mają jakieś dziwne......by nie powiedzieć że ponad miarę wysokie :(

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze zapraszasz na degustacje ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecuje przywieżć "wałówkę"na następne roczne  spotkanie klubowe ..... ;) ,bo właśnie zaczynam "mikro"produkcję....... :P

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, ktora damska omege ze soba zabierzesz ? ;)

No to przynajmniej na Walne zgromadzenie problem cateringu sie rozwiazal :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) ,pozyjemy,zobaczymy.....może z jakimś nowym nabytkiem? ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..... ;) ,bo właśnie zaczynam "mikro"produkcję....... :P

za granice wysylasz:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozne mrozonki owocowe - jagodowe, borowkowe, truskawkowe...., od jakiegos czasu jest problem z Wirusowym zapaleniem watroboym typ A (hepatitis A) http://pl.wikipedia.org/wiki/Wirus_zapalenia_w%C4%85troby_typu_A, w tego typu prouktach, z tego powodu w Irlandii ichniejsze biuro ds. bezpieczenstwa zywnosci napisalo krotki art u siebie na stronie: http://www.fsai.ie/news_centre/press_releases/Hepatitis_A_outbreak_frozen_berries_08092013.html co robic przed zjedzeniem mrozonek.

moze kazdy wie co i jak a moze nie :) lepiej dmuchac na zimne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecuje przywieżć "wałówkę"na następne roczne  spotkanie klubowe ..... ;) ,bo właśnie zaczynam "mikro"produkcję....... :P

Przy okazji jakiegoś spotkanka przywiozę na poczęstunek moje wyroby, paszteciki z kaczek, smalczyk z gęsi, kiełbaski z jelonka, szyneczkę z dziczka. Całe mięsko wykarmione koniczynką, ziołami i tym co wyrosło wśród igliwia podlewane czystą rosą :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji jakiegoś spotkanka przywiozę na poczęstunek moje wyroby, paszteciki z kaczek, smalczyk z gęsi, kiełbaski z jelonka, szyneczkę z dziczka. Całe mięsko wykarmione koniczynką, ziołami i tym co wyrosło wśród igliwia podlewane czystą rosą :-) 

dobrze, że istnieje coś takiego jak prawdziwe jedzenie. Przynajmniej można co jakiś czas przypomnieć sobie jak to rzeczywiście smakuje :D:ph34r:

Edytowane przez pachniuch

cessante causa, cessat effectus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jogurty probiotyczne nie takie super jak je wychwalaja

w grupie 58 Kanadyjczykow podzielonych na 2 grupy: 1 spozywajaca probiotyki i 2 spozywajaca joguty jako proba slepa - wynik brak roznicy :)

: http://www.nutraingredients.com/Research/Probiotic-yoghurt-does-not-alter-overall-microbiota-makeup-Study/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2BDaily&c=SF1MLq7xlWhhc2FQeUH0xV1vU76UlNeV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jogurty probiotyczne nie takie super jak je wychwalaja

w grupie 58 Kanadyjczykow podzielonych na 2 grupy: 1 spozywajaca probiotyki i 2 spozywajaca joguty jako proba slepa - wynik brak roznicy :)

: http://www.nutraingredients.com/Research/Probiotic-yoghurt-does-not-alter-overall-microbiota-makeup-Study/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2BDaily&c=SF1MLq7xlWhhc2FQeUH0xV1vU76UlNeV

Nie to zebym byl obronca jogurtow, ale 58 to troche malo jak na grupe reprezentatywna :P

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dieta ketonowa - ktos probowal?

Nie.....

Natomiast od tygodnia "wcinam" około 300gram surowej wolowiny dziennie[carpaccio,tatar,kanapki...]i mogę powiedzieć że czuje "gwałtowny"przypływ energii.... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło matko, testosteron pewnie Ci uszami cieknie :D

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda -aż do pracy zacząłem jeżdzić rowerem :D ,a lekka nie jest i trwa 14godzin.....a wrócić też trzeba :D ,polecam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi