Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka marynata, jeśli to nie tajemnica...


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Lisć laurowy, pieprz, sol, rozmaryn swieży, ziarno jałowca, czerwone wino,oliwa z suszonych pomidorów :), czosnek.


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

spadaj......

 

 

 

 

;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sielsko ta krowa.wygląda. Będę w domu za tydzień to spróbuje. Marek, to na termoobiegu, góra/dół czy jak robiłeś ?


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sielsko ta krowa.wygląda. Będę w domu za tydzień to spróbuje. Marek, to na termoobiegu, góra/dół czy jak robiłeś ?

Na termoobiegu to by ja wysuszyło , góra/dół 

a mnie dziś rosół z gęsi i gąska pieczona  :P i  buraczki zasmażane i winciuncio itp itd :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak tez pomyślałem o chwili, że na cholere termoobieg jak to w środku ma być czerwoniutkie.


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czemu? :)

 

Bo mi smaka narobiłeś a nie mam ani kawałka krówki w lodówce........

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aaa.. :)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Lisć laurowy, pieprz, sol, rozmaryn swieży, ziarno jałowca, czerwone wino,oliwa z suszonych pomidorów :), czosnek.

I taka ładna, czerwona wyszła? Dzięki za przepis i natchnienie. Zgrzałem się na ten specjał jak pedofil w sierocińcu. Muszę niebawem zrobić.


Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I taka ładna, czerwona wyszła? Dzięki za przepis i natchnienie. Zgrzałem się na ten specjał jak pedofil w sierocińcu. Muszę niebawem zrobić.

O, kur...a :wacko:


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niektórzy ludzie są jak gołębie - najpierw jedzą ci z ręki a potem srają na głowę 

 

 

Dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niektórzy ludzie są jak gołębie - najpierw jedzą ci z ręki a potem srają na głowę 

 

 

Dobre :)

Życie ...... samo życie 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pierś z kaczki jak zrobić pieczoną - każdy przepis mówi inaczej ile czasu piec - żonka kupiła i się głowimy żeby nie wyszła twarda 

Pomóżcie bo ona już ja ponacinała 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kładziesz na zimną patelnię !!! od strony skóry , nastepnie smażysz ok 3 min aby tłuszcz się wytopił i skóra zrobiła się chrupka

potem na drugą stronę tez ok 2-3  min , potem wykładasz najlepiej na kratkę w piekarniku nagrzanym do 120-150 stopni na ok 5-8 min aby doszła 

a robisz te czynnosci przy użyciu szczypiec !!! nigdy widelcem nie dziab bo sok wypłynie i bedzie podeszwa

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Własnie opiekamy na patelni - pryska k.....a że szok - moja potem do rękawa chce ja dać i do piekarnika 

Niech robi nie wpierniczam się dam znać co wyszło 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Pierś powinna być nieco krwista w środku. Ja np. robię tylko na patelni. Wcześniej nacinam skórę w kratkę i zaczynam smażyć tak, jak napisał seiken. Odwracam, jak tluszczyk ze skóry się wytopi. Wtedy odwracam. Nie opiekam.

 

Podaję np. z puree z białych ziemniaków i surówką z pora i żurawiny:

 

DSC_0430.jpg

 

Dodatkowo pozostały na patelni tłuszcz wykorzystałem do zrobienia sosiku na bazie pomarańczy. ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

5 min w piekarniku to nie jest opiekanie tylko odpoczynek aby stopniowo doszła - kaczka jak stek musi wypocząć inaczej straci soki i bedzie twarda

opiekanie na patelni  jest po to aby zamknąć pory

zostawiona na patelni zassie tłuszcz ,a w rekawie zrobi się twarda :lol:

ale ja amatorszczyznę domową uprawiam :P niech się lepiej Marek wypowie

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moja nie na widzi krwistego mięsa 

Na razie tak to wygląda - żona powiedziała że jestem nie normalny fotografując to  :D

post-68206-0-70964100-1478965977_thumb.jpg

post-68206-0-76193900-1478965983_thumb.jpg

post-68206-0-40930400-1478965989_thumb.jpg

post-68206-0-24178800-1478965995_thumb.jpg

post-68206-0-37297700-1478966002_thumb.jpg

post-68206-0-47519500-1478966007_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

5 min w piekarniku to nie jest opiekanie tylko odpoczynek aby stopniowo doszła - kaczka jak stek musi wypocząć inaczej straci soki i bedzie twarda

opiekanie na patelni  jest po to aby zamknąć pory

zostawiona na patelni zassie tłuszcz ,a w rekawie zrobi się twarda :lol:

Dokladnie tak.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

5 min w piekarniku to nie jest opiekanie tylko odpoczynek aby stopniowo doszła - kaczka jak stek musi wypocząć inaczej straci soki i bedzie twarda

opiekanie na patelni  jest po to aby zamknąć pory

zostawiona na patelni zassie tłuszcz ,a w rekawie zrobi się twarda :lol:

ale ja amatorszczyznę domową uprawiam :P niech się lepiej Marek wypowie

Mięso się już robi zobaczymy najwyżej pies się nażre 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Eeee wyszło bardzo dobrze - nie było twarde

W rękawie piekło się 10min w 200C

Bury jest zadowolony ;)

post-68206-0-74156200-1478968462_thumb.jpg

post-68206-0-11501500-1478968476_thumb.jpg

post-68206-0-32714000-1478968500_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kaczka na "szaro" :D

a żurawina gdzie ?

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.