Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz, to jest 800g arbioro Patelnia ma 36cm średnicy i 6cm wysokości.

Dlatego właśnie piszę - przy takiej porcji przydałaby się większa. Przy takiej porcji ciężko nawet mieszać.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rzadko mi się zdarza robić z takiej ilości ryżu

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A potem piszesz, że masz duży nacisk na buty ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

120kg ale przy 196cm, nie ma tragedii Rodzina się zeszła na obiad urodzinowy zaległy.

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rano odpalamy grill :D90669328d8191a3426ac2eded0dfb59c.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

A ja dziś "sous vide" wczoraj przyprawiłem a dzis zapakowałem 

3587yia.jpg

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj przyprawiłem panierowane kotlety z polędwicy wieprzowej oprócz czarnego pieprzu i soli - również słodką papryką wędzoną. Dostały posmaku boczku wędzonego, jakby były w niego owinięte.


Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj przyprawiłem panierowane kotlety z polędwicy wieprzowej oprócz czarnego pieprzu i soli - również słodką papryką wędzoną. Dostały posmaku boczku wędzonego, jakby były w niego owinięte.

Papryka wędzona? Dla mnie absolutna podstawa w daniach z grilla :) Zawsze pod ręką w mojej kuchni...22ad7352149ed3e5ad106ca32677879f.jpg

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zakąska do ligi mistrzów się szykuje :D32fe1a09e3d4a1008032f8f5a7ad1347.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marynowane kurki własnymi rencami zbierane, czerwona ceba i korniszon z marketu. Krowe kumpel szykuje :D Monaco dziś wygrywa, 3xGlik

9186e99ab94c8b6dd2c3f2860c9e13e8.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:Dae2b0d5f095614c2ad6bd5ecea005c63.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

:D

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ta woda wygląda smakowicie

 

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjeć.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rano wrzucilem pokrojona w 2-3cm plastry poledwiczke w mix rozmarynu, czerwonej papryki, czosnku, zielonego pieprzu, oleju i worcestera. Po 2 min lewa/prawa i można wcinać Rzadko robie poledwiczka wieprzowa, a to naprawde swietne mieso. Frytek za duzo wstawilem w piekarnik, a nie lubie marnowac jedzenia, to musialem wszamac :Pae65002b7edb7341735f3f4e41b54892.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A takie frytki z piekarnika to lepsze są niż smażone?? Jak się je robi?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A takie frytki z piekarnika to lepsze są niż smażone?? Jak się je robi?

Normalnie. Zamiast w olej to w piekarnik. Na pewno zdrowsze ze względu na ilość tłuszczu. Ja zawsze kroję ziemniaki w grubsze kawałki - potrzebują w zależności od gatunku ziemniaków nawet do godziny. Do tego dip - ja uwielbiam połączenie: jogurt naturalny, świeża mięta, sól, pieprz, wędzona słodka, lub ostra papryka. Genialna przekąska do piwa na imprezę. Można nakarmić za dychę kilka osób

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Normalnie. Zamiast w olej to w piekarnik. Na pewno zdrowsze ze względu na ilość tłuszczu. Ja zawsze kroję ziemniaki w grubsze kawałki - potrzebują w zależności od gatunku ziemniaków nawet do godziny. Do tego dip - ja uwielbiam połączenie: jogurt naturalny, świeża mięta, sól, pieprz, wędzona słodka, lub ostra papryka. Genialna przekąska do piwa na imprezę. Można nakarmić za dychę kilka osób

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

 

To faktycznie musisz grube kawałki kroić - ja się zwykle w 30min max wyrabiam z frytami z piekarnika. Oczywiście można je troche skropić olejem (ja robię to albo atomizerem do oleju, albo po prostu wrzucam do miski, leję trochę oleju i mieszam tak żeby z wierzchu trochę złapały. 

Edytowane przez Szymon.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To faktycznie musisz grube kawałki kroić - ja się zwykle w 30min max wyrabiam z frytami z piekarnika. Oczywiście można je troche skropić olejem (ja robię to albo atomizerem do oleju, albo po prostu wrzucam do miski, leję trochę oleju i mieszam tak żeby z wierzchu trochę złapały.

Lubię takie ćwiartki duże :) Mieszam w misce z przyprawiami i olejem. Ostatnio zachwycam się świetnym, regionalnym produktem z dynii kupionym w Austrii. Nadaje niesamowity aromat, delikatnie słodki.

 

dbffc349f5f7299fb61d0810338d2bd1.jpg

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z batatów sobie zróbcie, tylko dużoooo rozmarynu i słodkiej/ostrej czerwonej papryki, trochę soli. Są mega dobre i długo dają uczucie sytości, niski indeks gklikemiczny. 30-35 min 200 stopni.

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

też często w domu robimy z piekarnika, ale z batatów dla mnie za słodkie, za to lubię pomiędzy kartofle powrzucać marchew i pietruszkę, nie robią się tak chrupkie ale i tak świetnie smakują

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

też często w domu robimy z piekarnika, ale z batatów dla mnie za słodkie, za to lubię pomiędzy kartofle powrzucać marchew i pietruszkę, nie robią się tak chrupkie ale i tak świetnie smakują

Jak robię z batatów to zawsze łączę je z frytkami z pietruszki, albo pasternaku. Też wychodzą słodkie, ale przez charakterystyczny "pietruszkowy" smak fajnie się balansuje danie. Marchewki nie dodaję, bo bataty i marchew po upieczeniu mają smak dość zbliżony - nieco inną konstystencję za to.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyglada przyzwoicie. A co bylo na drugie danie ? :)


Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marne 65cm   :lol:

w sam raz dla dwóch pod warunkiem że jeden nie jest głodny. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.