Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz, to jest 800g arbioro Patelnia ma 36cm średnicy i 6cm wysokości.

Dlatego właśnie piszę - przy takiej porcji przydałaby się większa. Przy takiej porcji ciężko nawet mieszać.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rzadko mi się zdarza robić z takiej ilości ryżu

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A potem piszesz, że masz duży nacisk na buty ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

120kg ale przy 196cm, nie ma tragedii Rodzina się zeszła na obiad urodzinowy zaległy.

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rano odpalamy grill :D90669328d8191a3426ac2eded0dfb59c.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

A ja dziś "sous vide" wczoraj przyprawiłem a dzis zapakowałem 

3587yia.jpg

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj przyprawiłem panierowane kotlety z polędwicy wieprzowej oprócz czarnego pieprzu i soli - również słodką papryką wędzoną. Dostały posmaku boczku wędzonego, jakby były w niego owinięte.


Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj przyprawiłem panierowane kotlety z polędwicy wieprzowej oprócz czarnego pieprzu i soli - również słodką papryką wędzoną. Dostały posmaku boczku wędzonego, jakby były w niego owinięte.

Papryka wędzona? Dla mnie absolutna podstawa w daniach z grilla :) Zawsze pod ręką w mojej kuchni...22ad7352149ed3e5ad106ca32677879f.jpg

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zakąska do ligi mistrzów się szykuje :D32fe1a09e3d4a1008032f8f5a7ad1347.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marynowane kurki własnymi rencami zbierane, czerwona ceba i korniszon z marketu. Krowe kumpel szykuje :D Monaco dziś wygrywa, 3xGlik

9186e99ab94c8b6dd2c3f2860c9e13e8.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:Dae2b0d5f095614c2ad6bd5ecea005c63.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

:D

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ta woda wygląda smakowicie

 

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjeć.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rano wrzucilem pokrojona w 2-3cm plastry poledwiczke w mix rozmarynu, czerwonej papryki, czosnku, zielonego pieprzu, oleju i worcestera. Po 2 min lewa/prawa i można wcinać Rzadko robie poledwiczka wieprzowa, a to naprawde swietne mieso. Frytek za duzo wstawilem w piekarnik, a nie lubie marnowac jedzenia, to musialem wszamac :Pae65002b7edb7341735f3f4e41b54892.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A takie frytki z piekarnika to lepsze są niż smażone?? Jak się je robi?

Normalnie. Zamiast w olej to w piekarnik. Na pewno zdrowsze ze względu na ilość tłuszczu. Ja zawsze kroję ziemniaki w grubsze kawałki - potrzebują w zależności od gatunku ziemniaków nawet do godziny. Do tego dip - ja uwielbiam połączenie: jogurt naturalny, świeża mięta, sól, pieprz, wędzona słodka, lub ostra papryka. Genialna przekąska do piwa na imprezę. Można nakarmić za dychę kilka osób

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Normalnie. Zamiast w olej to w piekarnik. Na pewno zdrowsze ze względu na ilość tłuszczu. Ja zawsze kroję ziemniaki w grubsze kawałki - potrzebują w zależności od gatunku ziemniaków nawet do godziny. Do tego dip - ja uwielbiam połączenie: jogurt naturalny, świeża mięta, sól, pieprz, wędzona słodka, lub ostra papryka. Genialna przekąska do piwa na imprezę. Można nakarmić za dychę kilka osób

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

 

To faktycznie musisz grube kawałki kroić - ja się zwykle w 30min max wyrabiam z frytami z piekarnika. Oczywiście można je troche skropić olejem (ja robię to albo atomizerem do oleju, albo po prostu wrzucam do miski, leję trochę oleju i mieszam tak żeby z wierzchu trochę złapały. 

Edytowane przez Szymon.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To faktycznie musisz grube kawałki kroić - ja się zwykle w 30min max wyrabiam z frytami z piekarnika. Oczywiście można je troche skropić olejem (ja robię to albo atomizerem do oleju, albo po prostu wrzucam do miski, leję trochę oleju i mieszam tak żeby z wierzchu trochę złapały.

Lubię takie ćwiartki duże :) Mieszam w misce z przyprawiami i olejem. Ostatnio zachwycam się świetnym, regionalnym produktem z dynii kupionym w Austrii. Nadaje niesamowity aromat, delikatnie słodki.

 

dbffc349f5f7299fb61d0810338d2bd1.jpg

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z batatów sobie zróbcie, tylko dużoooo rozmarynu i słodkiej/ostrej czerwonej papryki, trochę soli. Są mega dobre i długo dają uczucie sytości, niski indeks gklikemiczny. 30-35 min 200 stopni.

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

też często w domu robimy z piekarnika, ale z batatów dla mnie za słodkie, za to lubię pomiędzy kartofle powrzucać marchew i pietruszkę, nie robią się tak chrupkie ale i tak świetnie smakują

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

też często w domu robimy z piekarnika, ale z batatów dla mnie za słodkie, za to lubię pomiędzy kartofle powrzucać marchew i pietruszkę, nie robią się tak chrupkie ale i tak świetnie smakują

Jak robię z batatów to zawsze łączę je z frytkami z pietruszki, albo pasternaku. Też wychodzą słodkie, ale przez charakterystyczny "pietruszkowy" smak fajnie się balansuje danie. Marchewki nie dodaję, bo bataty i marchew po upieczeniu mają smak dość zbliżony - nieco inną konstystencję za to.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyglada przyzwoicie. A co bylo na drugie danie ? :)


Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marne 65cm   :lol:

w sam raz dla dwóch pod warunkiem że jeden nie jest głodny. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.