Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Recommended Posts

Na Dzień Matki na bogato :) Proste ciasto czekoladowe z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone, owocami, miętą, płatkami róż, wiórkami czekolady.ba28519f302f591a78ea8fa32cde9d36.jpg

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pięknie wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje :rolleyes:

Jasne że tak :)217fe6d9fa2e22f1afee9c4c391b17e9.jpg

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wygląda pięknie - ostatnie zdjęcie z drona ?

Dokładnie tak :)

 

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na Dzień Matki na bogato :) Proste ciasto czekoladowe z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone, owocami, miętą, płatkami róż, wiórkami czekolady.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Kocur. Ale dales sie juz poznac jako wytrawny cukiernik, bynajmniej w moich oczach. Żadne ciasto nie jest proste

 

G6

Edited by _Kwiatek_
Nie cytuj zdjęć

Only Fools Do Not Fear The Sea

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

W wątku o Bieszczadach jeden z Kolegów wspomniał kiszone pomidory (ukraiński patent). Ktoś robił i ma w miarę sprawdzony przepis? W internetach są jakieś przepisy, ale wiadomo... nie ma, jak poradzić się Kolegów z Forum Zegarkowego. ;):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

W wątku o Bieszczadach jeden z Kolegów wspomniał kiszone pomidory (ukraiński patent). Ktoś robił i ma w miarę sprawdzony przepis? W internetach są jakieś przepisy, ale wiadomo... nie ma, jak poradzić się Kolegów z Forum Zegarkowego. ;):)

Mam. Jestem poza domem a nie pamiętam dokładnie proporcji. Przypomnij się mi jutro na PW.

 

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam w lodówce jeszcze  :P  Kisisz jak ogórki... Dodajesz koper, trochę czosnku i kilka liści winogron. Możesz dodać jeden goździk na litr... Kiś raczej małe pomidory... Dobre są gdy skórka schodzi sama. Zalewaj zimną, przegotowaną wodą.

Edited by kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Oh... wspaniale!.. jutro zakiszę (jedynie pominę liście winogron, bo nie dysponuję). Dziękuję pięknie! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kurcze, może gdzieś je znajdziesz, co?


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszędzie ich pełno;)

Zapraszam. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Udali się?   ;)


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Żona dziś nie wytrzymała kolejnego dnia meczowego bez żadnej łapówki i zarządała "czegoś dobrego". Papryka żołta i czerwona, marchewka, czerwona cebula, szczypior, czosnek, imbir, piri piri, 180g poledwiczki wieprzowej zamarynowanej w wytrawnej sherry, jasnym sosie sojowym i sosie ostrygowym + makaron. 30 min pracy, gorący wok i spokoj do jutra :)

 

a6EYvxx.jpg

KzM2Rol.jpg

5eTWKKr.jpg

ojuTqPJ.jpg

 

Fanom domowej kuchni azjatyckiej polecam makaron z biery. Na prawde jwst super i dobrze sie z nim pracuje, nie keli sie do woka, nie rozpada itp. 3 min we wrzątku i 3 minuty w woku. Paczka kosztuje 3.49pln i zawiera 6 "kostek", ja zużyłem dwie i jest wiecej niz trzeba.

 

cqeLnyy.jpg

UDn4qXG.jpg

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wygląda super. Ja dzisiaj dopadłem dobrą mąkę durum. Więc na weekendzie pokuszę się o świeży makaron. A w lodówce chłodzi się "sernik" - w cudzysłowiu bo bez sera, z własnoręcznie zebranymi dzisiaj leśnymi borówkami :) Czy może być coś lepszego?

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Edited by msokol19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj schabowe a76c1f5228c392367bd0255188371bcf.jpg

 

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie dzisiaj domowa pasta :) Cały sekret kuchni wloskiej: świeżość i prostota. Pasta, kurki, cebula, czosnek, sol, pieprz, trochę śmietany i natka.ecc3fff3edc4bdb58ce796e58e9ef0ff.jpg

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

454b61e124b529f5a758e9e51a295074.jpg

Edited by msokol19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Petarda

 

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wczoraj znów makaron był :)

I coś na słodko też.

Do tego butelka Pinotage. Polecam ogólnie ten szczep winogron. Mało doceniany u nas. A naprawdę interesujący :Pe8525ba0c7ae4e08c902400f3ddfb2fb.jpge6304e4f59da1d6d41f98d17098108f8.jpg

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.