Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Recommended Posts

Kanapka z powidłami z krowy.

A ciabata, to pewnie z Lidla na Podzamczu?  ;)

Edited by jaszczur11

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krowa zawinieta w swinke mmmmmm

 

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bo chce zrobić, a spotkałem się z tatarem z ligawy i sam nie wiem :D

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Dla mnie osobiście tylko polędwica.

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wersja budżetowa, czemu nie

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cena nie gra roli, ma być smacznie, a mi smakowało

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z ligawy też gładko wchodzi :) Masz przygotowane ostrze ?


Only Fools Do Not Fear The Sea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamiast ligawy moim zdaniem lepiej sprawdza się mięso z udźca.

A najlepiej polędwica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamiast ligawy moim zdaniem lepiej sprawdza się mięso z udźca.

A najlepiej polędwica.

Ligawa to część udźca z tego co wiem :) Najlepszą częścią udźca na tatar jest tzw. zrazowa wewnętrzna. Jest najbardziej delikatna, gdyż ten fragment najmniej pracuje podczas "życia" mięska

Można eksperymentować. Na pewno na tatar nie nadają się policzki. To ciężko przekroić jak jest surowe, ale polecam do długo duszonych gulaszy. Po dobrej obróbce cieplnej można kroić łyżką.

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak, oczywiście to część udźca, ale ma własną kategorię i sprzedawana jest jako ligawa, a udziec to osobna kategoria. I moim zdaniem mięso z udźca wołowego jest lepszą opcją na tatar. Mi bardziej smakuje. Opisał bym to w takiej kolejności: polędwica, udziec, ligawa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooo, serio ligawa nie jest delikatniejsza, czy coś?

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooo, serio ligawa nie jest delikatniejsza, czy coś?

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Łagodniejsza w smaku na pewno od innych elementów udźca, ale czy smaczniejsza? Na pewno nie najdelikatniejsza jeśli chodzi o strukturę miesa.

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

A ja przedwczoraj zaszedlem do baru z kuchnia domowa na Gdanskiej w Lodzi i zjadlem dobry obiadek za 14,50. W tym na pierwsze doskonaly chlodnik na bazie maslanki ze swiezym ogorkiem i koperkiem. Cos a la tzatziki, ale w slowianskim wykonaniu. Mam zamiar odtworzyc przy najblizszej okazji. :)

 

PS: przepraszam za brak polskich czcionek, ale chwilowo nie posiadam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Będąc w Łodzi w zeszłym tygodniu, odkryłem chińską knajpę "Kucak", którą polecam... :)


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paweł fuj!

Przecież to jeszcze żyje!

 

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eee, Chorwacja coroczna?


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na pewno.

 

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.