Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jest, a reszta to mięsa z grilla, bardzo dobre wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj połączenie Detroit i grandma style :D Panchetta, oliwki, cebula, pieczarki, ser po brzegi, który pięknie się przypieka i sos na górę.  No jestem mocno walnięty na punkcie pizzy  :)

20230925_115924.jpg

20230925_120726.jpg

20230925_122124.jpg

20230925_123341.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Krygo napisał(-a):

Dzisiaj połączenie Detroit i grandma style :D Panchetta, oliwki, cebula, pieczarki, ser po brzegi, który pięknie się przypieka i sos na górę.  No jestem mocno walnięty na punkcie pizzy  :)

20230925_115924.jpg

20230925_120726.jpg

20230925_122124.jpg

20230925_123341.jpg

😋😋😋

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dużo pichcę, mało pstrykam… 

Wytwór mojej wyobraźni a’la paprykarz. 
Ryż
Dorsz świeży/ pieczony 
Łosoś pieczony/ wędzony z tymiankiem 

Makrela wędzona 

Makrela wędzona marynowana w płatkach chilli 

Własnej roboty przecier pomidorowy i bulion warzywny. 

Warzywa to cebula, pomidor, marchew, pasternak i czosnek. 

Pieprz czarny i ziołowy, chilli w płatkach, sos sojowy i ciut soli… natka pietruszki. 

Teraz się wszystko „przegryzie” i wieczorkiem się uraczę😊

 

A do tego cztery pół litrowe słoiki już się pasteryzują. 

 

Jak ktoś lubi rybne smaki to będzie naprawdę zadowolony. 

 

Pozdrawiam

Seweryn. 

IMG_0966.jpeg

IMG_0967.jpeg

IMG_0968.jpeg

IMG_0969.jpeg

IMG_0970.jpeg

Edytowane przez Londek
Polska język trudna

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
4 godziny temu, Londek napisał(-a):

Dużo pichcę, mało pstrykam… 

Wytwór mojej wyobraźni a’la paprykarz. 
Ryż
Dorsz świeży/ pieczony 
Łosoś pieczony/ wędzony z tymiankiem 

Makrela wędzona 

Makrela wędzona marynowana w płatkach chilli 

Własnej roboty przecier pomidorowy i bulion warzywny. 

Warzywa to cebula, pomidor, marchew, pasternak i czosnek. 

Pieprz czarny i ziołowy, chilli w płatkach, sos sojowy i ciut soli… natka pietruszki. 

Teraz się wszystko „przegryzie” i wieczorkiem się uraczę😊

 

A do tego cztery pół litrowe słoiki już się pasteryzują. 

 

Jak ktoś lubi rybne smaki to będzie naprawdę zadowolony. 

 

Pozdrawiam

Seweryn. 

IMG_0966.jpeg

IMG_0967.jpeg

IMG_0968.jpeg

IMG_0969.jpeg

IMG_0970.jpeg

Jako, że jestem zarówno fanem paprykarza, dorsza, łososia oraz makreli to przepis zapisuję! :)


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem sobie lunch…

 

IMG_1063.thumb.jpeg.af9bc3b920e085e8024287218532148a.jpeg
 

Z braku mąki gryczanej - podróba z mąki pszennej, ale tez dobre. Z kwaśną śmietaną i ikrą mintaja - super :)

 

Prosto zrobić - mleko jajko cukier mąka i drożdże. 2 godziny w ciepełku i chwila smażenia. Bardzo lubię :)


Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Sulek91

A ja co tydzień piekę takie cudeńka 😁

387495505_831862808414422_5632154507321045557_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
23 minuty temu, Sulek91 napisał(-a):

A ja co tydzień piekę takie cudeńka 😁

387495505_831862808414422_5632154507321045557_n.jpg

Łaaał super 👍👍👍 Piękne bochenki 🤗🤗🤗

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Sulek91

Dzięki nim jestem zawsze zapraszany na wszelkie uroczystości rodzinne 😄🤣

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
4 hours ago, Sulek91 said:

A ja co tydzień piekę takie cudeńka 😁

387495505_831862808414422_5632154507321045557_n.jpg


I ten zapach… dobra robota 👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
3 godziny temu, Sulek91 napisał(-a):

Dzięki nim jestem zawsze zapraszany na wszelkie uroczystości rodzinne 😄🤣

Możesz dać dokładny przepis 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Sulek91
1 minutę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Możesz dać dokładny przepis 🤔🤔🤔

Niestety nie mogę, rodzinny sekret :P  ale jeżeli zostanę zwolniony z tajemnicy to podzielę się :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
11 minut temu, Sulek91 napisał(-a):

Niestety nie mogę, rodzinny sekret :P  ale jeżeli zostanę zwolniony z tajemnicy to podzielę się :D


Piękne są


Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
54 minuty temu, Sulek91 napisał(-a):

Niestety nie mogę, rodzinny sekret :P  ale jeżeli zostanę zwolniony z tajemnicy to podzielę się :D

Szkoooda 🥺🥺🥺

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Szkoooda 🥺🥺🥺

Być może Kolega prowadzi piekarnię rodziną z pokolenia na pokolenie. Nie ma co się dziwić ;)

Jak Żona upiecze swój, to zrobię fotorelację i podam nasz przepis.

 


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
7 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Być może Kolega prowadzi piekarnię rodziną z pokolenia na pokolenie. Nie ma co się dziwić ;)

Jak Żona upiecze swój, to zrobię fotorelację i podam nasz przepis.

 

Ooo dzięki 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, Sulek91 napisał(-a):

Niestety nie mogę, rodzinny sekret :P  ale jeżeli zostanę zwolniony z tajemnicy to podzielę się :D

Ale chyba możesz podać, czy na zakwasie czy na drożdżach? 

 

Pozdrawiam Jacek 


"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Sulek91
1 godzinę temu, JASI napisał(-a):

Ale chyba możesz podać, czy na zakwasie czy na drożdżach? 

 

Pozdrawiam Jacek 

Chlebek robiony na zakwasie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I do piekarnika na 180C na 90 minut . Kto lubi żołądki drobiowe 😁😁😁

IMG20231016183343.jpg

Będą mięciutkie 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejszy wypad do Wrocka 😁😁😁

IMG20231028140048.jpg

Przystawki 

IMG20231028140233.jpg

IMG20231028140239.jpg

Dania główne 

IMG20231028142913.jpg

IMG20231028143026.jpg

I deser 🤗🤗🤗

IMG20231028144736.jpg

Później opiszę co i jak 🤗🤗🤗

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
16 godzin temu, colector napisał(-a):

Picka z jajkiem na ''lanczyk''😏

21.JPG

Własne dzieło? Czy kupna?


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.