Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.09.2024 o 12:51, souls_hunter napisał(-a):

Burza idzie, będzie lało, ale my się wody nie boimy.

20240901_124651.jpg

Najlepszy AR. I to jeszcze złoty. Petarda.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla ożywienia tematu trochę historii marki na przykładzie reklam: 

Rok 1939

CH_VA_1939_20_src.jpg

Rok 1945

CH_VA_1945_25_src.jpg

Rok 1985

ES-ASIA_209_1985_006_37_src.jpg

Rok 1994

ES-EUROPE_204_1994_002_17_src.jpg

Rok 2000

ES-EUROPE_238_2000_006_10_src.jpg

Temat dla zainteresowanych reklamą zegarków:

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo TH Aquaracer to bardzo ale to bardzo fajny zegarek jest. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.09.2024 o 14:49, cordi7 napisał(-a):

Bo TH Aquaracer to bardzo ale to bardzo fajny zegarek jest. 👍

Zaraz przyjdą inni i Ci się dostanie.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się grubo dołączę, jako chłopiec do bicia i dopiero dam do pieca…
Mianowicie zdecydowanie wizualnie preferuję Aquaracer ponad Omegę 300. 😁

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oczywiście również. Powiem więcej. Tag jest lepszą marką od Omegi. 

Miałem kilka Tagów i Omeg również i zdecydowanie Tag wygrywa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To ja się grubo dołączę, jako chłopiec do bicia i dopiero dam do pieca…
Mianowicie zdecydowanie wizualnie preferuję Aquaracer ponad Omegę 300.
Ja również, bo miałem ten i ten a został tag, ale nie oszukujmy się, jakość wykonania omegi przy tagu to mistrzostwo

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie wiele modeli TAGa mi bardzo siedzi, wydaja sie miec jak dla mnie tez lepsza wizje palety modelowej.

Omega wysrywa nowe kolory z regularnoscia, z jaka podnosi ceny - choc w kwestii mechanizmow chyba sa o krok przed TAGiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś był zainteresowany Aquaracerem, to muszę odchudzić kolekcję. Sorki za spam.

2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakiś szybki sposób na sprawdzenie czy zegarek jest oryginalny , mając zdjęcia dekla i karty gwarancyjnej ?

Warranty search  niestety nie działa.

Z tego co czytam na forum Taga , to nie działa już od jakiegoś czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź jest tak lub nie. Zależy to od konkretnego modelu i jakości wykonania podrobki. Oraz jakosci zdjęć danego egzemplarza.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, GTR napisał(-a):

Jest jakiś szybki sposób na sprawdzenie czy zegarek jest oryginalny , mając zdjęcia dekla i karty gwarancyjnej ?

Warranty search  niestety nie działa.

Z tego co czytam na forum Taga , to nie działa już od jakiegoś czasu

Działa, tylko trochę w inny sposób.

Trzeba zalogować się na stronie taga i dodać zegar do swojej kolekcji, wymagane podanie numeru seryjnego zegarka i części numeru z karty gwarancyjnej. Jak już zegar będzie dodany do twojej kolekcji to po kliknięciu na niego i przescrollowaniu w dół pojawi się informacja o obowiązującym okresie gwarancji. Niestety Tag to trochę spierniczył i najczęściej informacja o gwarancji pojawia się jak zegar fizycznie na nie jest. Jak już minął okres gwarancji to bardzo często tej informacji już nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, souls_hunter napisał(-a):

Odpowiedź jest tak lub nie. Zależy to od konkretnego modelu i jakości wykonania podrobki. Oraz jakosci zdjęć danego egzemplarza.

Wiem  jakich różnic szukać po zdjęciach, jednak mamy teraz takie czasy że wszystkiego się można spodziewać. Może spece od podróbek poszli krok dalej , i dopracowali swoje najnowsze wypusty...

1 godzinę temu, michszy napisał(-a):

Działa, tylko trochę w inny sposób.

Trzeba zalogować się na stronie taga i dodać zegar do swojej kolekcji, wymagane podanie numeru seryjnego zegarka i części numeru z karty gwarancyjnej. Jak już zegar będzie dodany do twojej kolekcji to po kliknięciu na niego i przescrollowaniu w dół pojawi się informacja o obowiązującym okresie gwarancji. Niestety Tag to trochę spierniczył i najczęściej informacja o gwarancji pojawia się jak zegar fizycznie na nie jest. Jak już minął okres gwarancji to bardzo często tej informacji już nie ma.

Dziękuję za info , pewnie się nie uda bo już po gwarancji , ale warto spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy komukolwiek z Was zdarzyło się, aby ten cały metalowy element z lugami, który jest przyczepiony do koperty, trochę się poluzował?

Od jakiś 2 miesięcy w moim Carrera CAR201W, górne uszka trochę latają na boki i góra-dół. Zdejmowałem bransoletę i próbowałem zobaczyć, czy da radę to jakoś naprawić metodą chałupniczą, ale niczego konkretnego nie wymyśliłem. 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, martin_b napisał(-a):

Czy komukolwiek z Was zdarzyło się, aby ten cały metalowy element z lugami, który jest przyczepiony do koperty, trochę się poluzował?

Od jakiś 2 miesięcy w moim Carrera CAR201W, górne uszka trochę latają na boki i góra-dół. Zdejmowałem bransoletę i próbowałem zobaczyć, czy da radę to jakoś naprawić metodą chałupniczą, ale niczego konkretnego nie wymyśliłem. 😕

Niczego takiego nie zauważyłem ani w mojej Carrera, ani w Formula1.  Te dwa noszone tylko na bransolecie od ładnych paru lat.

Bransoleta w Carrera, to bardzo solidna rzecz, choć regulacja jest kiepska.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie problem nie tkwi w bransolecie, tylko w motylkach, do których bransoleta jest mocowana. One są połączone wzdłuż koperty takim metalowym paskiem, który jest owalny i wypełnia przestrzeń w której się znajduje - i właśnie te całe ustrojstwo mi lata. 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi