Kindybal 1873 #2751 Napisano 7 Stycznia 2020 Dziękuję bardzo. Jeśli chodzi o Inżyniera, to on ma dożywocie (SMPc w sumie też). Ale o reszcie będę myślał co zostawić, a czego się pozbyć.O innym myślałem. Daj znać jak coś. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 403 #2752 Napisano 7 Stycznia 2020 Zazdroszcze inżyniera od IWC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kindybal 1873 #2753 Napisano 7 Stycznia 2020 Jak nr referencyjny tego IWC ? Z ciekawości dane techniczne obadam. 0 Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3883 #2754 Napisano 7 Stycznia 2020 Jak nr referencyjny tego IWC ? Z ciekawości dane techniczne obadam.IW3227-01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41958 #2755 Napisano 7 Stycznia 2020 ...Jeśli chodzi o Inżyniera, to on ma dożywocie ...Jaki to dokładnie model ❓Zapytałem jeszcze na poprzedniej stronie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3883 #2756 Napisano 7 Stycznia 2020 Jaki to dokładnie model ❓Zapytałem jeszcze na poprzedniej stronie. Chmmm, jeśli mnie pytałeś to jakoś mi to umknęło. A odpowiedź masz w poście #2764 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41958 #2757 Napisano 7 Stycznia 2020 Tak.Dzięki. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
werter 62 #2758 Napisano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Alleck, bardzo fajna kolekcja. Brakuje mi czegoś z jasną tarczą na bransolecie, ale jest też 2-3 pozycje które wyobrażam sobie w moim pudełku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 7 Stycznia 2020 przez werter 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3883 #2759 Napisano 7 Stycznia 2020 Wielbicielem jasnych tarcz nie jestem (co zresztą widać), ale fakt jest takie fajne chrono z jasną tarczą na bransolecie które chętnie bym u siebie widział. Ale póki co priorytet to redukcja w 2020. Najlepiej o połowę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2760 Napisano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Kolekcja niemal idealna Niemal - bo masz zegarek, który przestał cieszyć. Mam to samo ze swoim Rado. Już go nie lubię, ale ciągle go mam w pudełku No. Koniec mieszania w pudełku - przynajmniej na jakiś czas. Standardowo sorry za niska jakość zdjęcia :-)jlc - 38mm, rlx - 39, ball - 40 i omega 41mm :-) Edytowane 9 Stycznia 2020 przez szuwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67933 #2761 Napisano 9 Stycznia 2020 Zenith sprzedany? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2762 Napisano 9 Stycznia 2020 Tomek, bardzo fajny i uniwersalny zestaw :-) No i Ball dobrze tam pasuje :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2763 Napisano 9 Stycznia 2020 Zenith sprzedany?Tak - niech cieszy kogoś, kto to doceni. Tomek, bardzo fajny i uniwersalny zestaw :-)No i Ball dobrze tam pasuje :-)Dziękuję - zważywszy, że jestem zasadniczo jednozegarkowcem, to nie mam pomysłu co dalej, bo dla mnie zestaw jest chyba kompletny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2764 Napisano 9 Stycznia 2020 Co dalej? Głowy sobie tym nie zaprzątaj ;-) Jest fajnie i na każdą okazję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41958 #2765 Napisano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Fajny zestaw. ...Dziękuję - zważywszy, że jestem zasadniczo jednozegarkowcem, to nie mam pomysłu co dalej, bo dla mnie zestaw jest chyba kompletny.Ja SMP wysłałbym i wrócił do Pama. Edytowane 9 Stycznia 2020 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2766 Napisano 9 Stycznia 2020 Co dalej? Głowy sobie tym nie zaprzątaj ;-) Jest fajnie i na każdą okazję.:-)Fajny zestaw. Ja SMP wysłałbym i wrócił do Pama.SMP dostalem w prezencie w ważnym dla mnie dniu, więc ma dożywocie. Powrót do PAMa bardzo mi chodzi po glowie, ale po 000 wiem, że 44mm to dla mnie za dużo. Musialbym wziąć 42mm, a w tym rozmiarze to tylko 1392. Gdybym ten model kupił, to Ex1 straciłby rację bytu, a chyba nie chcę takiej zamiany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41958 #2767 Napisano 9 Stycznia 2020 Jak 42mm to dla mnie tylko Sub. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2768 Napisano 9 Stycznia 2020 Jak 42mm to dla mnie tylko Sub.Dla mnie sub jest zbyt sportowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #2769 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Obecnie taki stan posiadania, ale możliwe, że czas coś pozmieniać w tym roku Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8235 #2770 Napisano 11 Stycznia 2020 Bardzo fajna kolekcja. A gdybys się chciał pozbywać akurat Certiny, to daj znać :-) 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #2771 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Bardzo fajna kolekcja. A gdybys się chciał pozbywać akurat Certiny, to daj znać :-)Dzięki pewne miejsce w pudle mają Atlantic i Orient, bo to prezenty, Smpc, bo gdzie ja znajdę teraz taki zegarek () i właśnie Certina - mój pierwszy świadomie kupiony za własny hajs zegarek mechaniczny Ja bardzo nie lubię się pozbywać rzeczy, ale może tego jednak jest za dużo? Jeśli się w końcu przełamię, to pójdzie w świat sałatka włosko-koreańska - już mi smutno No. Koniec mieszania w pudełku - przynajmniej na jakiś czas. Standardowo sorry za niska jakość zdjęcia :-)jlc - 38mm, rlx - 39, ball - 40 i omega 41mm :-)Ach, ten JLC jest smakowity Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40565 #2772 Napisano 11 Stycznia 2020 Ciekawy zestaw . Do mnie najbardziej przemawiają: Vratka i Lonek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41958 #2773 Napisano 11 Stycznia 2020 Kilka z pudelka widziałbym u siebie. Również poświęciłbym sałatkę na jakiś inny. Lecz zamieniłbym Koreę na Japonię. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #2774 Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Ciekawy zestaw . Do mnie najbardziej przemawiają: Vratka i Lonek Lonek ma fantastyczną tarczę, natomiast polerowane indeksy i wskazówki sprawiają, że bywa nieczytelny... i do tego dość spory, bo ma 42 mm, a od końca ucha do końca następnego prawie 50... ogólnie wrażenie całościowe na tym granatowym aligatorze robi świetne a Vratka, wiadomo, klasa Kilka z pudelka widziałbym u siebie. Również poświęciłbym sałatkę na jakiś inny. Lecz zamieniłbym Koreę na Japonię.W sensie, że puściłbyś w świat Orienta, czy Seiko? (A zostawił Tisella?) Orient musi zostać, bo to prezent, a poza tym, to nie jest taki sobie zwykły Orient, tylko Mako USA II - czyli wszestkomający i chyba dość rzadki u nas Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #2775 Napisano 11 Stycznia 2020 Obecnie taki stan posiadania, ale możliwe, że czas coś pozmieniać w tym rokuFajny zestaw - jak bedziesz sprzedawał, to vratka, ląża i seikacz zejdą w minutę :-) Dzięki pewne miejsce w pudle mają Atlantic i Orient, bo to prezenty, Smpc, bo gdzie ja znajdę teraz taki zegarek () i właśnie Certina - mój pierwszy świadomie kupiony za własny hajs zegarek mechaniczny Ja bardzo nie lubię się pozbywać rzeczy, ale może tego jednak jest za dużo? Jeśli się w końcu przełamię, to pójdzie w świat sałatka włosko-koreańska - już mi smutno Ach, ten JLC jest smakowity Dziękuję - trochę go szukałem :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach