Paulus57 127263 #4826 Napisano 10 Stycznia 4 minuty temu, kornel91 napisał(-a): Bardzo fajne pudełko. I nie ma co żałować prezentują się tak jak trzeba. Środek też zacny yulko tutaj pewnie chińczyka z brązu wrzauciłbym w inne pudełko Fajny trzon kolekcji Drugie pudełko z chińczykami też fajne. Ten chińczyk, to raczej mikrobrand, choć jak wiadomo to temat rzeka i rzecz mocno dyskusyjna. Powiem więcej największy dylemat miałem z moimi chińskimi tourbillonami od Aesopa. Ostatecznie te dwa znajdą pewnie miejsce w trzecim pudełku, które wkrótce do mnie dojedzie. Dzięki za słowa uznania, także dla chińczyków, bo to akurat nie dla wszystkich oczywiste. Co do pudełek ostatnio zakupionych, to polecam, prawdziwe drewno i dobre wykonanie. Jedyny minus, to to że "szybka" to plastik, ale jak to mówią "nie można mieć wszystkiego". To ostatnie idealnie opisuje sytuacje zegarko-maniaków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84483 #4827 Napisano 10 Stycznia 54 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Ten chińczyk, to raczej mikrobrand, choć jak wiadomo to temat rzeka i rzecz mocno dyskusyjna. Powiem więcej największy dylemat miałem z moimi chińskimi tourbillonami od Aesopa. Ostatecznie te dwa znajdą pewnie miejsce w trzecim pudełku, które wkrótce do mnie dojedzie. Dzięki za słowa uznania, także dla chińczyków, bo to akurat nie dla wszystkich oczywiste. Co do pudełek ostatnio zakupionych, to polecam, prawdziwe drewno i dobre wykonanie. Jedyny minus, to to że "szybka" to plastik, ale jak to mówią "nie można mieć wszystkiego". To ostatnie idealnie opisuje sytuacje zegarko-maniaków. Ja Paweł nie jestem przeciwnikiem jak wiesz chińczyków chociaż nie wszystko mi się podoba Zgadza się microbrand ale tutaj właśnie może jakąś Certinę a piszesz o niej w tym roku bym włożył Mogę tylko nie rozumieć stanu tak dużego posiadania bo mi się ostatnio nawet tych co mam zmieniać nie chce i uważam, że jest ich za dużo Ja mam pudełka z Friedricha w tym jedno skórzane i rolkę . Zdjęcie już wrzucałem. Z nią jest mały problem, że poduszki są trochę większe i trzeba delikatnie zapinać zegarki z motylkiem żeby dziurek nie zmieniać. U mnie kilka miesięcy bez zmian też może w końcu jakieś fotki wstawię jak się znajdzie chwilka 9 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127263 #4828 Napisano 10 Stycznia 1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Ja Paweł nie jestem przeciwnikiem jak wiesz chińczyków chociaż nie wszystko mi się podoba Zgadza się microbrand ale tutaj właśnie może jakąś Certinę a piszesz o niej w tym roku bym włożył Mogę tylko nie rozumieć stanu tak dużego posiadania bo mi się ostatnio nawet tych co mam zmieniać nie chce i uważam, że jest ich za dużo Ja mam pudełka z Friedricha w tym jedno skórzane i rolkę . Zdjęcie już wrzucałem. Z nią jest mały problem, że poduszki są trochę większe i trzeba delikatnie zapinać zegarki z motylkiem żeby dziurek nie zmieniać. U mnie kilka miesięcy bez zmian też może w końcu jakieś fotki wstawię jak się znajdzie chwilka Bardzo ładne etui a zegarki, to oczywiste - też. Co do zbierania zegarków, to są nas dwa rodzaje miłośników. Pierwsi to posiadacze-użytkownicy i drudzy, posiadacze-zbieracze. Ty należysz do pierwszych, ja do tych drugich. W pierwszej grupie wystarczy 100k zł, na ekskluzywny w warunkach polskich zestaw trzech zegarków (np. Rolex, Omega i Grand Seiko). W drugiej grupie, to nawet w Polsce górnej granicy nie sposób określić, ale 100k to bez wątpienia minimum, żeby stworzyć jakąś w miarę spójną kolekcję i to biorąc pod uwagę w tym chińskie homary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PatrykH #4829 Napisano 11 Stycznia (edytowane) Moja skromna kolekcja 😊 Edytowane 11 Stycznia przez PatrykH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127263 #4830 Napisano 14 Stycznia Dotarło trzecie pudełko, więc kolejna prezentacja. 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18524 #4831 Napisano 14 Stycznia 25 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Dotarło trzecie pudełko, więc kolejna prezentacja. Oceanus w tytanie 😍 Citizen Fugu 🤩 No i Arnie na bransie 🥰 Ładnie ładnie nazbierane. -Seiko 5 Ice Monster to też już klasyka 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127263 #4832 Napisano 14 Stycznia 30 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Oceanus w tytanie 😍 Citizen Fugu 🤩 No i Arnie na bransie 🥰 Ładnie ładnie nazbierane. -Seiko 5 Ice Monster to też już klasyka Dzięki. Mnie się nawet więcej podoba. Ostatnio trafiłem na konkretne pudełka na Ali, z prawdziwego drewna. No i kupiłem najpierw dwa a teraz doszło trzecie. Prawdopodobnie będą następne i to pewnie wkrótce. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sisqo 5995 #4833 Napisano 15 Stycznia 14 hours ago, Paulus57 said: Dzięki. Mnie się nawet więcej podoba. Ostatnio trafiłem na konkretne pudełka na Ali, z prawdziwego drewna. No i kupiłem najpierw dwa a teraz doszło trzecie. Prawdopodobnie będą następne i to pewnie wkrótce. czy możesz podrzucić link do tych pudełek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127263 #4834 Napisano 15 Stycznia 11 minut temu, Sisqo napisał(-a): czy możesz podrzucić link do tych pudełek? Niestety coś się na Ali zabałaganiło i nie mogę otworzyć w tej chwili linków do sklepów, gdzie można je kupić najtaniej (80-85 USD). Przypomnij się na PW za jakiś czas, mam nadzieję że wtedy będę mógł dać Ci namiary. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127263 #4835 Napisano 15 Stycznia Może uda Ci się samemu znaleźć po wpisaniu do wyszukiwarki na AlIexpress: Oirlv Fanxi Store. Choć wyszukiwarka na Ali jest daleka od doskonałości. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sisqo 5995 #4836 Napisano 15 Stycznia 53 minutes ago, Paulus57 said: Może uda Ci się samemu znaleźć po wpisaniu do wyszukiwarki na AlIexpress: Oirlv Fanxi Store. Choć wyszukiwarka na Ali jest daleka od doskonałości. Znalazłem, dzięki! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127263 #4837 Napisano 15 Stycznia 9 minut temu, Sisqo napisał(-a): Znalazłem, dzięki! Tylko uprzedzam, że ta "szybka" jest plastikowa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ilear 78 #4838 Napisano 3 Lutego (edytowane) Pionowe pudełko z Amazona - w końcu widać część kolekcji. Edytowane 3 Lutego przez ilear 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Callahan 5855 #4839 Napisano 12 Lutego Aktualny stan 😁. 30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 68812 #4840 Napisano 12 Lutego 22 minuty temu, Callahan napisał(-a): Aktualny stan 😁. Extra 👌 Czekamy na kolejne made in Callahan☺️ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84483 #4841 Napisano 12 Lutego 35 minut temu, Callahan napisał(-a): Aktualny stan 😁. Grubo 😀bez tego cukierkowego 95 zegarków 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 4550 #4842 Napisano 12 Lutego 40 minut temu, Callahan napisał(-a): Aktualny stan 😁. Ale odjazdowa kolekcja 🤩 A co to są za zegarki z globusami w środku jeden jest na niebieskim gumowym pasku a drugi na skórzanym, chyba 3 masz takie niebieskie z globusami 44 minuty temu, Callahan napisał(-a): Aktualny stan 😁. Kiedy ty masz czas je nosić i zmieniać ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Callahan 5855 #4843 Napisano 12 Lutego (edytowane) Godzinę temu, SLAWEK 01 napisał(-a): Extra 👌 Czekamy na kolejne made in Callahan☺️ Dzięki 👍. Cudaki już w drodze, jak dotrą to się pochwalę 😁. 50 minut temu, kornel91 napisał(-a): Grubo 😀bez tego cukierkowego 95 zegarków 😀 Dokładnie 95 👍, dwa kolejne już w drodze do kolekcji 😁. Edytowane 12 Lutego przez Callahan 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Callahan 5855 #4844 Napisano 12 Lutego 27 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Ale odjazdowa kolekcja 🤩 A co to są za zegarki z globusami w środku jeden jest na niebieskim gumowym pasku a drugi na skórzanym, chyba 3 masz takie niebieskie z globusami Kiedy ty masz czas je nosić i zmieniać ? Dzięki 😀. Te z "globusami" w środku to: Oblvlo (ten na niebieskim przeszytym pasku), Ciga Design (na gumie) i DeSanders (na czarnym pasku). Dwa pierwsze to chińska myśl technologiczna 😁, trzeci to norweski microbrand. Czasu faktycznie nie mam, żeby je nosić (trochę już ich za dużo), ale staram się, żeby przynajmniej raz-dwa razy w roku, każdy trafił na nadgarstek 😁. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65708 #4845 Napisano 12 Lutego Ale Ci się tego nazbierało . Powiedzieć, że to różnorodna kolekcja, to nic nie powiedzieć . Przeciekawe masz te zegarki. Świetne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18524 #4846 Napisano 12 Lutego 1 godzinę temu, Callahan napisał(-a): Aktualny stan 😁. ale żes Panie ładnie nazbierał. Szacun 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Callahan 5855 #4847 Napisano 12 Lutego Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Ale Ci się tego nazbierało . Powiedzieć, że to różnorodna kolekcja, to nic nie powiedzieć . Przeciekawe masz te zegarki. Świetne. Dzięki 😀👍 i nadal jest uzupełniana ta kolekcja, wprawdzie głównie o "cudaki", ale normalne zegarki czasem też wpadają 😁. 50 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): ale żes Panie ładnie nazbierał. Szacun Dzięki 😀, chwilkę to zajęło, ale tak to jest, jak ktoś ma świra na punkcie zegarków 😁. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 16771 #4848 Napisano 12 Lutego Oprócz cudaków jest tez prawie pelne pudełko vratki no i MAD. Kolekcja zdecydowanie wyjątkowa i szkoda tylko że zdjęcia są spod egidy KSF :-) 2 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Callahan 5855 #4849 Napisano 13 Lutego 7 godzin temu, Jan napisał(-a): Oprócz cudaków jest tez prawie pelne pudełko vratki no i MAD. Kolekcja zdecydowanie wyjątkowa i szkoda tylko że zdjęcia są spod egidy KSF :-) Dzięki 😁. Trochę się tego nazbierało, z ciekawszych to jeszcze kilka Xicorrów i Amida 😁. A fotki faktycznie podłej jakości, postaram się zrobić ładniejsze, obiecuję 😀👍. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127263 #4850 Napisano 13 Lutego 12 godzin temu, Callahan napisał(-a): Aktualny stan 😁. Brawo. Dobrze jest mieć dużo. Mobilizujesz mnie do prezentacji całościowej. Swoją drogą cześć Twojej kolekcji przygarnąłbym. Nie będę wymieniał, bo zajęłoby to trochę czasu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach