Artur74 65989 #5201 Napisano Poniedziałek o 20:29 4 godziny temu, AK&AK napisał(-a): Gratulacje. Z Twoim nadgarstkiem spokojnie dasz radę wolne miejsca zapełnić, Oris ma jeszcze kilka całkiem ciekawych modeli w ofercie. Nastąpiło złagodzenie objawów choroby przewlekłej. Ale remisja nie oznacza wyleczenia. Generalnie życzymy zdrowia... i udanych zakupów, gdy nadejdzie ich czas 😎 Dziękuję, tak właśnie myślę, że to już nieuleczalne schorzenie🙂. Na razie rozsądek wygrywa, ale na jak długo, nie wiem 😁. Szkoda, że większość starszych modeli to maluchy. Ciężko mi się przekonać do zegarków o średnicy poniżej 38 mm. Na zdjęciach wyglądają super, ale na ręce u mnie już nie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5332 #5202 Napisano Wtorek o 13:52 21 godzin temu, AK&AK napisał(-a): Nastąpiło złagodzenie objawów choroby przewlekłej. Ale remisja nie oznacza wyleczenia. Generalnie życzymy zdrowia... Wygląda to na wiadomość od „Twojego Osobistego Doradcy AI z NFZ”. 2 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 24583 #5203 Napisano Wtorek o 14:28 W dniu 1.06.2026 o 04:39, Artur74 napisał(-a): Kilka zostało to fakt, na szczęście puściło trochę to szaleństwo z szukaniem ciągle czegoś nowego 🙂 Ta choroba ma fazy. Aktualnie jesteś w remisji... pewnego dnia się obudzisz i poczujesz, że coś zaczyna korcić Spojrzysz na stan konta, pojawi się myśl "dawno nic nie kupowałem" i wtedy się ponownie zacznie gonienie 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 52846 #5204 Napisano Wtorek o 15:22 32 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a): Ta choroba ma fazy (...) Ciekawe zagadnienie, jakby je dobrze przemyśleć, to można by pracę naukową napisać. U nas chyba nigdy nie było remisji, ale to raczej z braku nasilonych objawów. Był okres wzmożonego "zatowarowywania", ale to raczej ze względu na chęć poznania organoleptycznie co nam pasuje bardziej, a co mniej. Jak wiadomo najłatwiej nabiera się doświadczenia mogąc obcować na co dzień z danymi zegarkami... a że środki pozwalały, to kupowaliśmy. Mając doświadczenie i wiele sztuk w szufladzie, jakby z automatu, kupuje się mniej... Nawet @Paulus57 zaprzestał hurtowych zakupów chińszczyzny, ba redukuje ilość posiadanych sztuk. Artur ogranicza się do Orisa. My jesteśmy wielomarkowi, acz ze wskazaniem na Longinesa... Wiele doświadczeń, różne drogi... Generalnie, to fajne jest to hobby (oczywiście jeśli nie ogranicza się tylko do kupowania dla kupowania). Szczególnie, jeśli wraz z czasem rośnie nam nie tylko ilość "przerobionych" sztuk, ale i wiedza. 6 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5332 #5205 Napisano Wtorek o 16:37 Godzinę temu, AK&AK napisał(-a): Nawet @Paulus57 zaprzestał hurtowych zakupów chińszczyzny, ba redukuje ilość posiadanych sztuk. To chwilowe. 2 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 24583 #5206 Napisano Wtorek o 17:21 1 godzinę temu, AK&AK napisał(-a): Ciekawe zagadnienie, jakby je dobrze przemyśleć, to można by pracę naukową napisać. U nas chyba nigdy nie było remisji, ale to raczej z braku nasilonych objawów. Był okres wzmożonego "zatowarowywania", ale to raczej ze względu na chęć poznania organoleptycznie co nam pasuje bardziej, a co mniej. Jak wiadomo najłatwiej nabiera się doświadczenia mogąc obcować na co dzień z danymi zegarkami... a że środki pozwalały, to kupowaliśmy. Mając doświadczenie i wiele sztuk w szufladzie, jakby z automatu, kupuje się mniej... Nawet @Paulus57 zaprzestał hurtowych zakupów chińszczyzny, ba redukuje ilość posiadanych sztuk. Artur ogranicza się do Orisa. My jesteśmy wielomarkowi, acz ze wskazaniem na Longinesa... Wiele doświadczeń, różne drogi... Generalnie, to fajne jest to hobby (oczywiście jeśli nie ogranicza się tylko do kupowania dla kupowania). Szczególnie, jeśli wraz z czasem rośnie nam nie tylko ilość "przerobionych" sztuk, ale i wiedza. Niby fajne ale też daje stresu, którego "normalni" ludzie nie czują. Aktualnie nie mogę nosić nowego Sinna bo czekam na krótszy pasek, Longines kupiony w kwietniu ma opóźnioną dostawę więc na to też czekam, a do jutra czekam aż mi Loctite wyschnie na jednej śrubce w bransolecie bo się zeschizowałem, że mi się odkręci. Więc trzeba było zabezpieczyć klejem do gwintów 😅 kto normalny tak robi #problemypierwszegoświata 3 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8307 #5207 Napisano Wtorek o 19:05 (edytowane) W dniu 31.05.2026 o 16:02, Artur74 napisał(-a): Aktualizacja 🤘 Imponująca kolekcja Orisa. Ciekawym uzupełnieniem brakującego miejsca byłby ten (choć wiem, że rozmiar nie w Twoim stylu). Edytowane Wtorek o 19:06 przez Edmund Exley 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 65989 #5208 Napisano Wtorek o 19:22 16 minut temu, Edmund Exley napisał(-a): Imponująca kolekcja Orisa. Ciekawym uzupełnieniem brakującego miejsca byłby ten (choć wiem, że rozmiar nie w Twoim stylu). Zegarek rewelacyjny, ale dla mnie musiałby mieć chociaż te 38 mm. Na pewno w przyszłości znajdę jeszcze dla siebie coś ciekawego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7690 #5209 Napisano 4 godziny temu A ja chwilowo znowu błądzę....Przyszła faza na MRG B2000 w limitce coś tam namieszałem w automatach i tak to wygląda teraz. I szukamy 3 auto ale powoli bo sam nie wiem co ..... 2 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach