slawek1 76 #926 Napisano 20 Maja 2018 (edytowane) Bierz mojego Parnisa. Dobry mechanizm szafirowe szkło super luma,super stan. I średnica 40 mm. Idealny na mały nadgarstek. 400 pln z wysyłką ubezpieczonym kurierem Edytowane 20 Maja 2018 przez slawek1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150561 #927 Napisano 20 Maja 2018 Poszukaj sobie w necie coś z następujących marek: Seagull, Fiyta, Parnis, Debert. Produkty pewne, a jak zobaczysz chociaż na zdjęciu to będziesz mógł coś wybrać. Przy dwóch pierwszych raczej wskazane lekkie przekroczenie budżetu. Fajnie wygląda Seagull podobny do Aquaterry za 129 USD (ok. 470 zł). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obik 57 #928 Napisano 20 Maja 2018 Zerknij też na markę Corgeut, Binger 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konsky 0 #929 Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) W piątek dotarł do mnie taki wynalazek.Tevise T814a, ma to być zwykły daily którego nie będzie szkoda.Nie wiem cóż to za mechanizm ale działa dość sprawnie, wygląd pozwoliłem sobię troszkę zmienić z chromu na polerowaną miedź teraz trochę mniej się rzuca w oczy Pasek raczej do wymiany.Kilka fotek ... Edytowane 22 Maja 2018 przez Konsky 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obik 57 #930 Napisano 22 Maja 2018 Mechanizm to standardowy Tongji z modułem automatu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dred81 1 #931 Napisano 25 Maja 2018 (edytowane) Szukałem tu pomocy w znalezieniu niedrogiego skeletona w automacie. Trafił mi sie skeleton nie typowo chiński z Aliexpress, ale "niemiecki", najpewniej marki wirtualnej kupiony w Amazonie. Przedstawiam zegarek Continuum model CO15001. Cena producenta z kosmosu tj.469€. Srednio chodzi po 150-200€ (ja kupiłem znacznie taniej). Mechanizm nieznany, wedlug zegarmistrza moze to byc werk stosowany w Ingersollach, ale pewności nie mam. Na alledrogo jedna oferta srebrnego modelu za 530zl, inne sklepy wołają szalone 700-900zl za wersje srebrne lub zlote.Jestem ciekaw waszych opinii. Krótka charakterystyka:Opis:- marka: Continuum- model: CO15001- zegarek z mechanizmem automatycznym- płeć: mężczyzna- koperta wykonana ze stali szlachetnej koloru (na moje kaprawe oko) miedzianego- tarcza koloru srebrnego typu skeleton- szkiełko mineralne- wymiary: średnica koperty: 42 mm- pasek skórzany koloru brązowego- zapięcie: klamra- wodoszczelność: 5 ATM Edytowane 25 Maja 2018 przez Dred81 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150561 #932 Napisano 25 Maja 2018 Zastanawia mnie wartość użytkowa takich zegarków. Odczyt czasu z dokładnością do dwóch minut?? W sumie to chyba tylko sekundnik daje się zauważyć bez trudu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16602 #933 Napisano 25 Maja 2018 Mechanizm wygląda na NH35, nawet fajnie wykończony. 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #934 Napisano 25 Maja 2018 Pytasz o opinię, więc szczerze piszę co czuję. Okropieństwo. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dred81 1 #935 Napisano 25 Maja 2018 Zastanawia mnie wartość użytkowa takich zegarków. Odczyt czasu z dokładnością do dwóch minut?? W sumie to chyba tylko sekundnik daje się zauważyć bez trudu. Wbrew pozorom te miedziane wskazowki na srebrnym tle mechanizmu sa dobrze widoczne dzieki polyskujacemu kolorowi. Oczywiście jak na skeleyon. Natomiast automatu nie kupuje sie dla dokladnosci chodu. Od tego mam g-shocka waveceptora. Czytelnosc odczytu to inna kwestia, ale jak wspomnialem nie ma z tym problemu. Pytasz o opinię, więc szczerze piszę co czuję. Okropieństwo.W zasadzie to pytalem o opinie na temat jakości wykonania i samego mechanizmu. Wyglad rzecz gustu, ale dzieki za podzielenie sie opinią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obik 57 #936 Napisano 25 Maja 2018 (edytowane) Mechanizm wygląda na NH35, nawet fajnie wykończony.To nie jest NH35, raczej 2189S Edytowane 25 Maja 2018 przez Obik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dred81 1 #937 Napisano 25 Maja 2018 @Obik czy wiesz cos wiecej na temat tego mechanizmu? Jaką ma rezerwę chodu? Jakieś opinie na jego temat słyszałeś/czytałeś? Tak pytam z ciekawości czego moge sie po nim spodziewac. Zakladajac, ze werk w detalu kosztuje te ~40$, to 40£ nie było złą ceną za caly zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obik 57 #938 Napisano 25 Maja 2018 Ten mechanizm jest produkowany przez Hangzhou / PTS. Jego podstawowa wersja jest wzorowana na mechanizmie Seiko 7009. Jakościowo podobno jest gorszy od Seagula, lepszy od Dixmont-Guangzhou 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16602 #939 Napisano 25 Maja 2018 To nie jest NH35, raczej 2189S Faktycznie! Czyli coś na bazie 7009/7S26 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dred81 1 #940 Napisano 25 Maja 2018 Ten mechanizm jest produkowany przez Hangzhou / PTS. Jego podstawowa wersja jest wzorowana na mechanizmie Seiko 7009. Jakościowo podobno jest gorszy od Seagula, lepszy od Dixmont-GuangzhouO widzisz, rano zegarmistrz wspominał, że podobny do stosowanych w Seiko. Dzięki za informacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek17 11 #941 Napisano 5 Czerwca 2018 Nowy nabytek - dzisiaj przyszedł. I jak się wam podoba? 0 Tanie zegarki są dobre, bo są dobre i tanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Schioedtei 253 #942 Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Nowy nabytek - dzisiaj przyszedł. I jak się wam podoba? Hmm wygląda jak połączenie Bambino z Seiko Presage Edytowane 8 Czerwca 2018 przez _Kwiatek_ 0 2gwatchblog.com facebook: 2gwatchblog.com instagram: 2gwatchblog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150561 #943 Napisano 5 Czerwca 2018 Nowy nabytek - dzisiaj przyszedł. I jak się wam podoba?Wygląda ładnie, obyś miał więcej szczęścia niż ja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek17 11 #944 Napisano 6 Czerwca 2018 Wygląda ładnie, obyś miał więcej szczęścia niż ja. Ma naprawdę ładną tarczę - a co do jakości to raczej nie mam obaw, co najwyżej oddam go za czas jakiś do przesmarowania. Hmm wygląda jak połączenie Bambino z Seiko Presage Faktycznie podchodzi po Seiko - głównie ze względu na tarcze. Mi się podoba. 1 Tanie zegarki są dobre, bo są dobre i tanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150561 #945 Napisano 6 Czerwca 2018 Ma naprawdę ładną tarczę - a co do jakości to raczej nie mam obaw, co najwyżej oddam go za czas jakiś do przesmarowania. Mój PD padł po dwóch tygodniach, stąd moja uwaga. Na plus jest to, że otrzymałem pełny zwrot, a zegarek został. Może uda się naprawa po niskich kosztach, ewentualnie wymienię cały mechanizm za niecałe 20 USD.... w sumie wyszło, że nie było tak źle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni11 1 #946 Napisano 6 Czerwca 2018 Nowy nabytek - dzisiaj przyszedł. I jak się wam podoba? Ten pagani to jakis homage czy ich wlasny wzor? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek17 11 #947 Napisano 6 Czerwca 2018 Ten pagani to jakis homage czy ich wlasny wzor?Widać silną inspirację Seiko Presage 0 Tanie zegarki są dobre, bo są dobre i tanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150561 #948 Napisano 6 Czerwca 2018 Ten pagani to jakis homage czy ich wlasny wzor?Czy tak prosty wzór może być oryginalny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roni11 1 #949 Napisano 6 Czerwca 2018 Czy tak prosty wzór może być oryginalny?Moze, bo gdyby byl przekopiowany 1:1 z tego seiko to by juz nie byl oryginalny. Teraz jest tylko inspirowany. @jacek17 Jak wykonanie tego pagani? Daje rade? Ile cie wyniosl o ile mozna wiedziec. BTW, dlaczego w oficjalnym sklepie PD nie ma juz tego nurka ala aquaracer? Wycofali go ze sprzedazy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek17 11 #950 Napisano 6 Czerwca 2018 Moze, bo gdyby byl przekopiowany 1:1 z tego seiko to by juz nie byl oryginalny. Teraz jest tylko inspirowany. @jacek17Jak wykonanie tego pagani? Daje rade? Ile cie wyniosl o ile mozna wiedziec. BTW, dlaczego w oficjalnym sklepie PD nie ma juz tego nurka ala aquaracer? Wycofali go ze sprzedazy?Jak nie ma w sklepie? Pewnie, ze jest: https://go.shr.lc/2kSQnnu Kupiłem za ~63USD, z oryginalnego sklepu PD. Jakość - tak jak inne PD, wstydu nie ma. 0 Tanie zegarki są dobre, bo są dobre i tanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach