hrabia 31545 #1276 Napisano 16 Grudnia 2018 Ależ ja wiem. Chodziło mi o to, że w większości pokazujemy tu "homary" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek17 11 #1277 Napisano 16 Grudnia 2018 Ależ ja wiem. Chodziło mi o to, że w większości pokazujemy tu "homary"Bo też niewiele jest oryginalnych chińczyków w rozsądnym przedziale cenowym. Może niektóre Sea-Gull'e, a reszta to zawsze czyjeś homary, albo odniesienia do klasyki. Co nie jest złe, bo w końcu wszyscy tak robią. 0 Tanie zegarki są dobre, bo są dobre i tanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malizna77 5 #1278 Napisano 16 Grudnia 2018 Bo też niewiele jest oryginalnych chińczyków w rozsądnym przedziale cenowym. Może niektóre Sea-Gull'e, a reszta to zawsze czyjeś homary, albo odniesienia do klasyki. Co nie jest złe, bo w końcu wszyscy tak robią.Jest jeszcze Shanghai, Beijing oraz fiyta ta ostatnia ma całkiem ciekawe i oryginalne wzornictwo Sent from my Moto G (5) using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek17 11 #1279 Napisano 16 Grudnia 2018 Jest jeszcze Shanghai, Beijing oraz fiyta ta ostatnia ma całkiem ciekawe i oryginalne wzornictwo Sent from my Moto G (5) using TapatalkJa często szukam klasyki w przystępnych cenach (dlatego np. Debert czy Quangin, czy jakieś sterylne Parnisy), a praktycznie identyczne Seiko czy Citizeny są 3x droższe. 0 Tanie zegarki są dobre, bo są dobre i tanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 31545 #1280 Napisano 16 Grudnia 2018 Bo też niewiele jest oryginalnych chińczyków w rozsądnym przedziale cenowym. Może niektóre Sea-Gull'e, a reszta to zawsze czyjeś homary, albo odniesienia do klasyki. Co nie jest złe, bo w końcu wszyscy tak robią.Miałem 2 chińskie zegarki, które niczego nie udawały. Stary Anmiz + nowa Fiyta. Anmiz wpadł za grosze, Fiyta tanio jak na Fiytę, ale i tak chyba wolę ichnie "inspiracje". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma5ter 13 #1281 Napisano 21 Grudnia 2018 To tu też ten co "nic" :-) nie udaje, nowy nabytek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 31545 #1282 Napisano 21 Grudnia 2018 Jak koperta? Bo napisy niszczą tarczę, to widzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma5ter 13 #1283 Napisano 21 Grudnia 2018 Koperta może być, tzn nawet jestem pozytywnie zaskoczony, jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7688 #1284 Napisano 21 Grudnia 2018 Independent Watch One po poprawkach: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 75 #1285 Napisano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Cześć wam Ryżowcy. "Zarzekała się żaba błota" jak głosi przysłowie i ..... się w moim przypadku przysłowie to sprawdziło. A zarzekałem się, że NIGDY nie splamię się Chinolem. Zawsze urzeczony byłem niemieckim Bauhausem a w szczególności Junghansem i NOMOS-em. Ale jako, że stuknie niedługo 60-tka to kiepsko mi nerki wyceniono i ani 10 tysia nie mam na Junghansa ani 60 tysia na NOMOS-a. Jeden ze znajomych znał moje marzenia i bardzo mi współczując obstukał mi z Państwa Środka takie coś jak: GUANQIN GJ16106 zwany w półświatku Ryżowców "NOMOS Lambda" Stoi toto w automacie na "zacnym" majfrendowym kalibrze PTS Hangzhou 2B00 opartym na stareńkim Seiko 7009 z lat 70-tych.Mechanizm ładnie zdobiony w pasy genewskie. Wskaźnik reserwy naciągu sprężyny, rezerwa chodu 35 godzin , stop sekunda, dokręcanie koronką. Rozmiar koperty b/k to 43 mm. Koperta ze stali L316. Szkło szafirowe lekko wypukłe. Dekiel oszklony. Koronka sygnowana. Bransa to piękny stalowy mesh. Po tej krótkiej prezentacji moja mała dygresja - zegarek zaiste piękny w swojej NOMOS-owo bauhausowej urodzie. Wykonanie bez najmniejszych błędów czy niedoróbek. Punktualność ..... totalna!!! +1 sek/doba !!!!!!!!!!!!! Tak !!!!!+1sek/doba !!! Mam już go tydzień i dodał sobie TYLKO 7 sekund !!! I TO WSZYSTKO ZA JEDYNE .....300 PLN. PS. Gdzieś wyczytałem, że Chinolki potrafią "zapomnieć" nasmarować mechanizmu przed włożeniem go do koperty. To prawda? Zalecacie wizytę u Majstra pomimo, iż to nowy zegarek? Edytowane 21 Grudnia 2018 przez Perkoz1959 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris.top 2 #1286 Napisano 22 Grudnia 2018 Ładny. Jakiś czas temu woadł mi również w oko. Gratuluję zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urbanator 6 #1287 Napisano 26 Grudnia 2018 Prezent spod choinki:Chiński nurek w wersji premium. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #1288 Napisano 26 Grudnia 2018 Prezent spod choinki:IMG_0296.jpgChiński nurek w wersji premium.Jak z lumą i WR? 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urbanator 6 #1289 Napisano 26 Grudnia 2018 Goście wyjadą będę miał czas wreszcie się mu dobrze przyjrzeć. Oczywiście podzielę się wrażeniami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1290 Napisano 26 Grudnia 2018 (edytowane) ... Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Spatz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasso 2 #1291 Napisano 26 Grudnia 2018 A ja bym kupił używanego "Parnisa" z Getat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kappuchu 4 #1292 Napisano 26 Grudnia 2018 Panowie czy znajdzie się jakiś dobry "homar" SMP 300? Najlepiej z tą "falistą" tarcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1293 Napisano 27 Grudnia 2018 A ja bym kupił używanego "Parnisa" z Getat Nie ma Parnisów z getat. Mam radiomira Getat. Chcesz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #1294 Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) ... Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Spatz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #1295 Napisano 27 Grudnia 2018 Panowie czy znajdzie się jakiś dobry "homar" SMP 300? Najlepiej z tą "falistą" tarcza Jest Sekaro, Ali wyświetla jeszcze odnośniki do produktów marki Age Girl, ale na WUSie ostrzegali kiedyś, że do klientów docierają zegarki z fałszywymi znakami towarowymi, że tak powiem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasso 2 #1296 Napisano 27 Grudnia 2018 Nie ma Parnisów z getat. Mam radiomira Getat. Chcesz?Dlatego napisałem w cudzysłowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma5ter 13 #1297 Napisano 27 Grudnia 2018 U u mnie jeszcze taki "homar" zawitał z miyota w środku i szafirkiem z zewnątrz. Jakościowo bardzo fajnie wykonany, pasek tylko najgorszy z tego zestawu, pewnie do wymianki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #1298 Napisano 27 Grudnia 2018 Albo mu krzywdę zrobiłeś tymi zdjęciami, albo tarcza jest bardzo słaba. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma5ter 13 #1299 Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Robiłem "lokówką" na dworze, trochę "zmęczony" w święta, słabe światło i umiejętności brak. Tutaj zdjęcia przy sztucznym świetle z lampy obecnie. Chyba będę musiał normalny aparat wyjąć. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez ma5ter 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1300 Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Zaszalałem! Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Kwiatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach