Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie Chińczyk wystawił do wiatru. Dziś moje zamówienie zostało anulowane, po prawie 4 tygodniach milczenia. No i Boderry'ego nie będzie. Na pocieszenie dostałem kupon na 2 euro ważny przez dwa miesiące. A główna kasa powróci za 3-20 dni roboczych. Szkoda. Muszę upolować w następnej promocji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A mnie Chińczyk wystawił do wiatru. Dziś moje zamówienie zostało anulowane, po prawie 4 tygodniach milczenia. No i Boderry'ego nie będzie. Na pocieszenie dostałem kupon na 2 euro ważny przez dwa miesiące. A główna kasa powróci za 3-20 dni roboczych. Szkoda. Muszę upolować w następnej promocji. 
Zdaje się, że nie tylko Ciebie. Mój niby wysłany, ma nr. listu przewozowego, ale nie ma żadnych informacji nt. śledzenia przesyłki.

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dotarł właśnie przedostatni zakup, pilocik od Escapement Time, tym razem już nie z 11.11, tylko z black friday. Łącznie z ostatnim na którego czekam, będzie 7. Sporo, ale promki które wchodziły były niekiedy tak absurdalne, że było warto.

A dziś pokażę Cadisena. Przyszedł w ubiegłym tygodniu, kosztował 250zł i jest to najbardziej niepraktyczny zegarek, jaki kupiłem :) Wykonanie ładne, stylistyka super, działa punktualnie i ogólnie wygląda bardzo fajnie. Tyle tylko, że te poszarzone indeksy i wskazówki, które tak fajnie wyglądają na fotkach i zdecydowały, że skusiłem się na ten zegarek, są totalnie niewidoczne przy słabszym oświetleniu. Na słoneczne lato będzie jak znalazł, ale teraz leci do szuflady.

No i pasek nato - kolejne podejście i tym razem już chyba ostateczne potwierdzenie, że to nie moja bajka i mi w tym po prostu niewygodnie.

P.S. Z kronikarskiego obowiązku -  śmierdzący lakierem/farbą pasek w Corgeucie o którym wspominałem wczoraj, po dobie od wypakowania, śmierdzieć właściwie przestał.

20231207_071706.jpg

20231207_071732.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Miszkolc napisał(-a):

Zdaje się, że nie tylko Ciebie. Mój niby wysłany, ma nr. listu przewozowego, ale nie ma żadnych informacji nt. śledzenia przesyłki.

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

W grupie zawsze raźniej. ;) Wczoraj info z Ali a dziś wiadomość ze sklepu, że wysłali mi zegarek. Ciekawe co z tego wyjdzie? Jak dojdzie najwyżej im zapłacę (o ile dostanę ten zwrot w międzyczasie). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem jeden zegarek 11 i też nie został wysłany do dzisiaj. Co ciekawe miałem identyczną sytuację z tym samym zegarkiem dokładnie rok temu. Miałem odpuścić, ale pomyślałem że dam im drugą szansę.

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wspomniany wcześniej Escapement Time. Dotarł błyskawicznie, 10 albo 11 dni. Kwarcowe chrono, wszystko oczywiście działa jak powinno, wykonanie bez zarzutu. Ciekawy pasek z pomarańczowym spodem (na zdjęciu wygląda bardziej jak jasny brąz, ale na żywo to pomarańczka), fajne sygnowanie dekla z samolocikiem. Jak zamawiałem, odruchowo myślałem, że mała wskazówka to sekundnik, tymczasem na tej tarczce odliczają się minuty ze stopera. Sekundnika nie ma. Mi to nie przeszkadza, ale jakby ktoś chciał kupować, warto mieć to na uwadze.

20231207_092030.jpg

20231207_092109.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

We apologize for the delayed delivery of all VOYAGER orders. Since our most popular VOYAGER watch has been sold out of supply, the factory is in emergency production every day. Now fully restocked, we are working hard to ship your order. Trust us; all good things are worth the wait. We again apologize for any delays in shipping orders.

Krótko mówiąc chińczyk odpisał, że nie mają, ale produkują i niebawem wyślą. Ja na razie wydłużyłem termin wysyłki o 10 dni, bo cena była na tyle okazyjna, że mogę poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, tofiks_th napisał(-a):

Kolejny pilot, Tomku po co Ci to. A tak na poważnie jak odczucia z tą wielką cebula sta koronką? ??

Nie wiem, nigdy nie miałem tylu pilotów co obecnie ale do moich ulubionych nurków jeszcze daleko  ^_^ 

A co do koronki to naprawdę jest wypaśna :)

Podoba się, mimo wielkości jest świetnie wyprofilowana i obrobiona.

No i nie muszę chyba wspominać że operuje się nią bardzo wygodnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecałem willarda koło Seesterna, a niżej Tandorio, który dziś również przyszedł. Jeszcze Baltany idzie z 11/11 i to wszystko ;)

Tandorio chyba wróci do Chin. No fajny fajny, 140 PLN kosztował, ale trochę taki - po co... nie wiem czemu w sumie kupiłem go.

IMG_1234.thumb.jpeg.97768caaef5ff6b0b3cdc7ef0d756514.jpeg

IMG_1233.thumb.jpeg.bd381e1d7ce975fdb42e3de9acff6a35.jpeg

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsza dostawa ... tradycyjnie pudełka ☺️ 

Muszą się najpierw ogrzać w temp. pokojowej ? 

IMG_20231207_171606.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Vonziej napisał(-a):

Obiecałem willarda koło Seesterna, a niżej Tandorio, który dziś również przyszedł. Jeszcze Baltany idzie z 11/11 i to wszystko ;)

Tandorio chyba wróci do Chin. No fajny fajny, 140 PLN kosztował, ale trochę taki - po co... nie wiem czemu w sumie kupiłem go.

IMG_1234.thumb.jpeg.97768caaef5ff6b0b3cdc7ef0d756514.jpeg

IMG_1233.thumb.jpeg.bd381e1d7ce975fdb42e3de9acff6a35.jpeg

Ten Tandorio to kwarcyk? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tomaliusz napisał(-a):

Dzisiejsza dostawa ... tradycyjnie pudełka ☺️ 

Muszą się najpierw ogrzać w temp. pokojowej ? 

IMG_20231207_171606.jpg

Nie masz litości dla tych kurierów ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Nie masz litości dla tych kurierów ??

Wczoraj mu powiedziałem ... do widzenia - do jutra ... a dzisiaj mnie pytał czy jutro przyjeżdża ? 

A propos Koguta, to jednak te nowsze wypusty już nie są takie surowe jak pisaliśmy a więc już pudła i papiery są ? 

IMG20231207171022.jpg

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Wczoraj mu powiedziałem ... do widzenia - do jutra ... a dzisiaj mnie pytał czy jutro przyjeżdża ? 

A propos Koguta, to jednak te nowsze wypusty już nie są takie surowe jak pisaliśmy a więc już pudła i papiery są ? 

IMG20231207171022.jpg

Pokazuj 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Specjalnie sprawdziłem, czy nie kupiłem czasem u jakiegoś dziwnego sprzedawcy, ale nie - Corgeut Global Official Store. I przyszedł zupełnie bez niczego, styropian i folia.

Tym bardziej ogromny minus dla firmy, skoro część zegarków może wyposażyć jak normalny produkt, a inne wysyła jak połeć mięcha, sprzedawaną pokątnie na bazarku w latach 90tych ;) Nie to, żebym nie był w stanie przeżyć braku opakowania, ale jednak - nawet w zegarynkach pokroju Sinobi, kupowanych za kilkadziesiąt złotych, standard jest inny (nie mówiąc już o Addiesdive za niewiele ponad stówkę, gdzie dają takie samo opakowanie jak w Steeldivach).

Sam zegarek jednak bardzo fajny, pasek po dobie przestał śmierdzieć i jest naprawdę wygodny, ale zapięcie zdecydowanie zbyt fikuśne i niestety, niespecjalnie wygodne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kogut naprawdę robi postępy ☺️ 

Ma fajny kajdan i zapinkę z opcją przedłużenia na piankę i to wszystko solidnie wykonane ? 

Generalnie jakość poszła do przodu mimo że wcześniej też niewiele mu było można zarzucić ale jest lepiej.

Wkładka bezela kość słoniowa robi robotę ale na razie nie rozkminiłem z czego to jest ? 

Ceramika a jak nie to coś ładnie pomalowane  ?

Jutro może w dziennym świetle się obada.

Wilarda wszyscy znają a więc nie ma co pisać ?

IMG20231207171231.jpg

IMG20231207182549.jpg

IMG20231207183744.jpg

IMG20231207183952.jpg

IMG20231207184013.jpg

IMG20231207183015.jpg

IMG20231207194026.jpgdget span

IMG20231207194139.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Artur74 napisał(-a):

Ten Tandorio to kwarcyk? 

NH 35 - automacik 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Kogut naprawdę robi postępy ☺️ 

Ma fajny kajdan i zapinkę z opcją przedłużenia na piankę i to wszystko solidnie wykonane ? 

Generalnie jakość poszła do przodu mimo że wcześniej też niewiele mu było można zarzucić ale jest lepiej.

Wkładka bezela kość słoniowa robi robotę ale na razie nie rozkminiłem z czego to jest ? 

Ceramika a jak nie to coś ładnie pomalowane  ?

Jutro może w dziennym świetle się obada.

Wilarda wszyscy znają a więc nie ma co pisać ?

IMG20231207171231.jpg

IMG20231207182549.jpg

IMG20231207183744.jpg

IMG20231207183952.jpg

IMG20231207184013.jpg

IMG20231207183015.jpg

IMG20231207194026.jpgdget span

IMG20231207194139.jpg

Te fajne podobają mi się ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Vonziej napisał(-a):

NH 35 - automacik 

Fajnie, 140 zł nie do wiary, żal wysyłać spowrotem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Artur74 napisał(-a):

Fajnie, 140 zł nie do wiary, żal wysyłać spowrotem ?

Dokładnie, cena sztos! 

Ja brałem to mnie wyniósł ten tylko ładniejszy czarny z literaturą na tarczy ponad 200 zł. przed tym promo ale było warto ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20231207_142034.thumb.jpg.f94a3c3d66162f382d86fe91c086f274.jpg

Dotarł, ogniw nie żałują, chyba będę musiał 6 odjąć, mój rekord ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.12.2023 o 13:48, Vonziej napisał(-a):

Wczoraj przybył. Jak Wam się widzi? :)

IMG_1196.jpeg

A ja takiego już drugi miesiąc sprzedaję i nie było chętnych ?

?

W dniu 5.12.2023 o 14:39, Vonziej napisał(-a):

Jest bardzo specyficzna - to prawda. Jak go otworzyłem to było jak - huh? nie to chyba nie dla mnie - ale coś w tym zegarku jest fajnego, letniego (w zimę sic!)

Tarcza w tym seesternie jest ciekawa - ona nie jest blada - jednokolorowa, ma jakieś ciekawe wykonanie :)

[...]

Tarcza jest opalizująca. To jest dokładny odpowiednik aquamarine u Doksy. Jest jasnobłękitna albo ciemna zależnie od oświetlenia.

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sierżant Julian napisał(-a):

A ja takiego już drugi miesiąc sprzedaję i nie było chętnych ?

?

Tarcza jest opalizująca. To jest dokładny odpowiednik aquamarine u Doksy. Jest jasnobłękitna albo ciemna zależnie od oświetlenia.

O to to to ! Dziękuję za odkrycie mi tej zagadki w głowie :D 

Widziałem, że wisi na bazarku. Siłą rzeczy jak prawie za 50% twojej ceny dostałem na promce to nawet nie miałem jak negocjować zawczasu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj Pagani Doxine czy jak to tam nazwać ;) To już drugi taki, wcześniej był pomarańcz. To najlepiej wykonany Pagani z tych, które posiadam. Doceniam i lubię to "Japan Movt" na tarczy, które Pagani konsekwentnie umieszcza od pewnego czasu na swoich wyrobach. To kolejne, po zrównaniu się jakością wyrobu (a czasem i przekroczeniem tejże) zacieranie granicy, pomiędzy firmami chińskimi a gigantami typu Seiko (które też namiętnie sprzedaje nam "Japan Movt, cased China").

Przed nimi jeszcze ten finalny, możliwe, że najtrudniejszy krok, czyli rezygnacja z kopiowanego wzornictwa i tworzenie własnych projektów, które trafią w gust odbiorców. Jak to ogarną, to różnica pomiędzy takim Pagani a np. Seiko zostanie już tylko w sferze ulotnej, czyli nazwa, logo, historia firmy.

20231124_131533.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi