Uhrenfreund 4356 #8276 Napisano 16 Grudnia 2024 Czytałem już jakiś czas ten wątek i sam postanowiłem wypróbować "chińczyka". Wybór padł na Cadisena. Właśnie przyszedł. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bonthyc 692 #8277 Napisano 19 Grudnia 2024 W dniu 16.12.2024 o 06:58, revolta4 napisał(-a): Daj link Sorki że dopiero teraz ale nie wchodziłem na forum ostatnio. Kupiłem u tego sprzedawcy: https://pl.aliexpress.com/item/1005007563996031.html 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23273 #8278 Napisano 20 Grudnia 2024 W dniu 14.12.2024 o 10:31, Hoffhoffski napisał(-a): Podejrzewam, że jeżeli chodzi o pracę bezela, to jest to kwestia konkretnie mojego egzemplarza i prawdopodobnie słabej kontroli jakości. Na r/ChineseWatches właśnie natknąłem się na post użytkownika, który miał więcej szczęścia i chwali pracę bezela, przy czym również zwraca uwagę na słabsze wykonanie bransolety oraz kiepskie zapięcie. Przy okazji dodał również kilka zdjęć, więc można zobaczyć jak prezentuje się biała tarcza w innym oświetleniu. Nie wykluczam, że jeszcze kiedyś skusze się na ten model, o ile z czasem pojawi się więcej pozytywnych opinii i popracują nad kontrolą jakości. No chyba że wcześniej zdecyduję się na Proximę PX1703 - tam już takich wpadek nie powinno być Dokładnie, u mnie bezel jest OK No ale z tym oznaczeniem trójkąta na 17 min. to mnie zaskoczyłeś Nigdy bym na to nie wpadł Co do zapięcia bransy to jak najbardziej zgoda, jest słaba i też nie lubię takiej roleksowej No ale to dalej zegarek za grosze a więc ... pewnie lepiej odkładać na lepsze i droższe modele, tylko tyle że to nigdy się nie udaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoffhoffski 2726 #8279 Napisano 20 Grudnia 2024 @tomaliusz, z tym trójkątem na bezelu to tez nie zwróciłem uwagi, dopiero później dowiedziałem się o tym od kogoś innego. A okazało się, że trójkątne indeksy co 3 minuty swego czasu były przydatne do pilnowania połączeń telefonicznych na duże odległości, bo wiązało się to oczywiście z naliczaniem sporych opłat. Zegarek za grosze bo na całkiem niezłej promce. Cenę regularną wtedy mieli w okolicach $75, obecnie ok $100. To nawet uwzględniając jakieś kody, to za podobne pieniądze inni typu Steeldive czy Addiesdive prezentują lepszą jakość. Gdyby nie ten bezel, to bym zostawił Jak się ponownie trafi w dobrej okazji, to zobaczymy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 330 #8280 Napisano 20 Grudnia 2024 Addiesdive mi przyszedł jako nowy z Ali, zaś Steeldive dorwałem używkę. Świetne są! 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 30825 #8281 Napisano 24 Grudnia 2024 jest moc 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #8282 Napisano 26 Grudnia 2024 (edytowane) Taki nurek wylądował na nadgarstku Edytowane 26 Grudnia 2024 przez ICE 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 152312 #8283 Napisano 29 Grudnia 2024 Szybka reakcja chyba się opłaciła. Chwilowa obniżka o mniej więcej 50%, oby to nie pomyłka, na razie potwierdzone zamówienie. Aktualnie już normalna cena, więc nie linkuję. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zomzi 122 #8284 Napisano 29 Grudnia 2024 6180/ST17 w brązie ładniejszy ;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 152312 #8285 Napisano 29 Grudnia 2024 9 minut temu, Zomzi napisał(-a): 6180/ST17 w brązie ładniejszy Pewnie też do wzięcia za niecałe 4 stówki? Poza tym pokaż tego "pięknisia", bo symbole Sea-Gulla, to ciut więcej cyferek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zomzi 122 #8286 Napisano 29 Grudnia 2024 nie zawsze okazja musi byc warunkiem kupna - wystarczy kaprys - ten sam model w piaskowym brązie wg mnie ładniejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 152312 #8287 Napisano 29 Grudnia 2024 Godzinę temu, Zomzi napisał(-a): nie zawsze okazja musi byc warunkiem kupna - wystarczy kaprys - ten sam model w piaskowym brązie wg mnie ładniejszy Ta promocja trwała dosłownie kilka minut po moim zakupie. W tamtej chwili były dostępne niebieski i szary (po jednej sztuce). Mając do wyboru te kolory wybrałem niebieski, który i tak wcześniej miałem na liście zakupów. Teraz są wszystkie 4 kolory, ale cena ze 121 USD powróciła do 205. Wybór kolorów, to oczywiście sprawa indywidualna, ale w moich zbiorach brakowało mi akurat zegarka z tarczą w takim jasnym odcieniu niebieskiego (nie tiffany blue). Po zniżkach cena u mnie spadła do niecałych 98 USD a więc wziąłem, bez chwili zastanowienia. Wybór modelu wynikł także z dwóch innych powodów, falistej struktury tarczy, no i przede wszystkim spodobał mi się oryginalny sekundnik. Podobne zegarki San Martina a nawet mało znanej Watch Dives są wyraźnie droższe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 30825 #8288 Napisano 29 Grudnia 2024 30 minut temu, Zomzi napisał(-a): nie zawsze okazja musi byc warunkiem kupna - wystarczy kaprys - ten sam model w piaskowym brązie wg mnie ładniejszy E, można wziąć na handel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 152312 #8289 Napisano 29 Grudnia 2024 31 minut temu, oszolom napisał(-a): E, można wziąć na handel Ktoś mi tu sugeruje działania biznesowe. Swoją drogą jak się złapie za "pu ceny", to w razie czego przy odsprzedaży się nie straci a że moje zegarki "pracują" przeciętnie raz na sześć miesięcy, więc ich stan nie budzi wątpliwości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 30825 #8290 Napisano 29 Grudnia 2024 58 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Ktoś mi tu sugeruje działania biznesowe. Swoją drogą jak się złapie za "pu ceny", to w razie czego przy odsprzedaży się nie straci a że moje zegarki "pracują" przeciętnie raz na sześć miesięcy, więc ich stan nie budzi wątpliwości. Nie sugeruję Tobie :D. Ja sam mam zapędy handlowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 152312 #8291 Napisano 29 Grudnia 2024 4 minuty temu, oszolom napisał(-a): Nie sugeruję Tobie :D. Ja sam mam zapędy handlowe Nawyki z PRL-u. Handel i spekulacja, to jednak nie to samo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 30825 #8292 Napisano 29 Grudnia 2024 16 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Nawyki z PRL-u. Handel i spekulacja, to jednak nie to samo. No cóż, taniej kupię, drożej sprzedam :P. Ale z PRL to ja mało pamiętam. I w handelek to ja się okazjonalnie bawię. Jak mam zegarki "dla siebie" to na nich rzadko wyjdę na zero, kiedy się pozbywam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 30825 #8293 Napisano 30 Grudnia 2024 Dwie dziury . Ktoś ma taki wynalazek? :D. Wiem, że @pmwas ma/miał Burgmeistera, ale tam jest osobna tarcza godzinowa i nie ma daty. A ten Haiqin to jak za 100 złotych śmieszna zabawka. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9729 #8294 Napisano 30 Grudnia 2024 1 godzinę temu, oszolom napisał(-a): Dwie dziury . Ktoś ma taki wynalazek? :D. Wiem, że @pmwas ma/miał Burgmeistera, ale tam jest osobna tarcza godzinowa i nie ma daty. A ten Haiqin to jak za 100 złotych śmieszna zabawka. Podwójna data spoko, czy do 39-go :)? Za 100zł faktycznie spoko! 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 30825 #8295 Napisano 30 Grudnia 2024 13 minut temu, pmwas napisał(-a): Podwójna data spoko, czy do 39-go :)? Za 100zł faktycznie spoko! Wiesz co, nie pomyślałem, żeby sprawdzić z tą datą :D. Ale jest spoko - z 31 robi się 01. Co do ceny, to ktoś się pozbywał za taki pieniądz, zegarek wygląda na mało używany. Majfrend za nie woła ponad 400. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nh35 122 #8296 Napisano 30 Grudnia 2024 2 godziny temu, oszolom napisał(-a): Dwie dziury . Ktoś ma taki wynalazek? :D. Wiem, że @pmwas ma/miał Burgmeistera, ale tam jest osobna tarcza godzinowa i nie ma daty. A ten Haiqin to jak za 100 złotych śmieszna zabawka. Ja mam tylko z kompilacja rezerwy czasu. Za 100 to super sprawa, minusy to jest gruby, do tego ma głośny rotor, z plusów to 28800 i naprawę taka dubeltówka wygląda super na zywo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 30825 #8297 Napisano 30 Grudnia 2024 No jest pioruńsko gruby. To fakt. Pokaż swojego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 367 #8298 Napisano 30 Grudnia 2024 Dawno mnie nie było, ale też nie było za wiele ciekawych egzemplarzy do nabycia, ale coś tam się w końcu pojawiło. Na początek całkiem zgrabny i zwiewny Vager Hauers z chińską numeracja Suzhou. 38 mm, z mechanizmem SeaGull ST18. Są trzy wersje tarczy, i tylko ta turkusowa ma coś w rodzaju sunburst. Leciutki i przyjemnie leżący zegarek. 3 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 24491 #8299 Napisano 30 Grudnia 2024 Tandorio Pro Pilot 🛩️ 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 367 #8300 Napisano 30 Grudnia 2024 W dniu 13.12.2024 o 16:56, Callahan napisał(-a): Kolejny Angles w kolekcji i znowu "cudak" 😁. Już skopiowali Vortichrona? 😆😋🤪 Kolejny nabytek mój to cuś, co się nazywa "Carnival" I nie pamiętam aby tutaj ktoś pokazywał wynalazki tej marki. Zakupione na Ali, w ramach kaprysu i głównie z powodu zdjęć, jakimi kusili, no i werkiem Myiota. Zegarek enigma dla mnie, bo widać na nim cokolwiek, tylko wtedy gdy odpowiednio ustawić go do światła... 1 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach