tomaliusz 23516 #8776 Posted August 29, 2025 14 godzin temu, revolta4 napisał(-a): Fajny , szkoda że przy uszach kajdanu nie dopasowali , a tak super wygląda Wrzuciłem na gume Borealisa 😀 5 Share this post Link to post Share on other sites
revolta4 15909 #8777 Posted August 29, 2025 2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a): Wrzuciłem na gume Borealisa 😀 Podoba mi się ten zegar 👍 1 Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 162391 #8778 Posted August 29, 2025 10 godzin temu, tomaliusz napisał(-a): Wrzuciłem na gume Borealisa 😀 Na gumie lepiej. Bransoleta bez endlinków przy okrągłej kopercie słabo wygląda. 1 Share this post Link to post Share on other sites
pbozek75 15444 #8779 Posted August 30, 2025 Mój nowy lorex za 100 kupiony do bransolety którą mam od lat a służyła już kiedyś w paru CHRL zegarkach.Miałem parę lat temu takiego z białą tarczą. Powrót do przeszłości, będzie jak znalazł do robotyWysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka 3 Share this post Link to post Share on other sites
Hoffhoffski 2843 #8780 Posted August 30, 2025 (edited) Dzisiaj rano na nadgarstku w końcu zagościł Shanghai z ciemno czerwoną tarczą. Jak dla mnie kolor wypadł świetnie. Niestety trafiła się sztuka ze źle osadzonymi wskazówkami i mam również wrażenie, że tarcza jest nieco przekręcona w prawo... Być może będzie to dobra okazja do pierwszego rozebrania zegarka i poćwiczenia skila w osadzaniu wskazówek Edited August 30, 2025 by Hoffhoffski 7 Share this post Link to post Share on other sites
tofiks_th 16385 #8781 Posted August 30, 2025 1 godzinę temu, Hoffhoffski napisał(-a): Dzisiaj rano na nadgarstku w końcu zagościł Shanghai z ciemno czerwoną tarczą. Jak dla mnie kolor wypadł świetnie. Niestety trafiła się sztuka ze źle osadzonymi wskazówkami i mam również wrażenie, że tarcza jest nieco przekręcona w prawo... Być może będzie to dobra okazja, do pierwszego rozebrania zegarka i poćwiczenia skila w osadzaniu wskazówek Kolor tarczy fajny, tylko ta wskazówka godzinowa, eh. Też to przerabialem w tanim manualu, ale zdecydowalem sie zwrócić. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 162391 #8782 Posted August 31, 2025 Zegarki Shanghai nieprzypadkowo kosztują tyle, ile kosztują. 1 Share this post Link to post Share on other sites
hrabia 33078 #8783 Posted August 31, 2025 21 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a): Dzisiaj rano na nadgarstku w końcu zagościł Shanghai z ciemno czerwoną tarczą. Jak dla mnie kolor wypadł świetnie. Niestety trafiła się sztuka ze źle osadzonymi wskazówkami i mam również wrażenie, że tarcza jest nieco przekręcona w prawo... Być może będzie to dobra okazja do pierwszego rozebrania zegarka i poćwiczenia skila w osadzaniu wskazówek tu nie ma co osadzać, tylko trza wyjąć werk i przesunąć wskazówki tak, żeby grały. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ro4ti 570 #8784 Posted September 4, 2025 pierwszy "tytan" 6 Share this post Link to post Share on other sites
tomaliusz 23516 #8785 Posted September 4, 2025 (edited) W dniu 30.08.2025 o 19:50, Hoffhoffski napisał(-a): Dzisiaj rano na nadgarstku w końcu zagościł Shanghai z ciemno czerwoną tarczą. Jak dla mnie kolor wypadł świetnie. Niestety trafiła się sztuka ze źle osadzonymi wskazówkami i mam również wrażenie, że tarcza jest nieco przekręcona w prawo... Być może będzie to dobra okazja do pierwszego rozebrania zegarka i poćwiczenia skila w osadzaniu wskazówek Generalnie "projekt" fajny, sam miałem brać bo tani i wygląda fajnie ale wiadomo ... damka 😅 A dziś u mnie ... Edited September 4, 2025 by tomaliusz 0 Share this post Link to post Share on other sites
tofiks_th 16385 #8787 Posted September 4, 2025 Smieszna ta koronka albo koroneczka wzgledem calosci projektu😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
berberys 41 #8788 Posted September 4, 2025 W dniu 28.08.2025 o 00:44, Euryk napisał(-a): No ładny, nawet bardzo. Poszukałbym granatowego paska. No to dostał "nowe ubranko" 😉 Nie bardzo widać... Kolor zbliżony do wewnętrznego pierścienia (gdy ciemniej pierścień wchodzi w szarość). 3 Share this post Link to post Share on other sites
tomaliusz 23516 #8789 Posted September 4, 2025 (edited) 4 godziny temu, tofiks_th napisał(-a): Smieszna ta koronka albo koroneczka wzgledem calosci projektu😉 No ale zabezpieczona jak żadna inna i taki to ma cel 😉 Edited September 4, 2025 by tomaliusz 1 Share this post Link to post Share on other sites
Olsen 503 #8790 Posted September 4, 2025 Elo , szukając paska trafiłem na takie cudo no i się skusiłem (260PLN) 4 Share this post Link to post Share on other sites
ro4ti 570 #8791 Posted September 5, 2025 parnis - pierwszy w kolekcji a automatem seagull 3 Share this post Link to post Share on other sites
ro4ti 570 #8792 Posted September 5, 2025 wzrok słaby, fota rozmazna, więc jeszcze jedno. trochę grubas jak rigas kolegi wyżej. guma (24) taka sama jaki u rigasa. był jeszcze pasek skórzany, ale do niego miałem już zakupioną lepszą skórę. pierwszy raz musiał poczytać instrukcję bo zmiana datownika to na godz. 8 (jak u rigasa wyżej ) 5 Share this post Link to post Share on other sites
hrabia 33078 #8793 Posted September 5, 2025 Parnis teraz Niemca udaje Automatik i gangreserve Ale przyznam, że fajna ta kanapkowa tarcza 0 Share this post Link to post Share on other sites
Euryk 330 #8794 Posted September 5, 2025 W dniu 4.09.2025 o 19:34, berberys napisał(-a): No to dostał "nowe ubranko" 😉 Nie bardzo widać... Kolor zbliżony do wewnętrznego pierścienia (gdy ciemniej pierścień wchodzi w szarość). Teraz ok. zegarek jeszcze zyskał. Jak szata zdobi człowieka tak pasek zdobi zegarek. 22 godziny temu, Olsen napisał(-a): Elo , szukając paska trafiłem na takie cudo no i się skusiłem (260PLN) Bardzo fajny, szerokie i grube cyfry to stylistyka zegarków polowych z czasów WW1. Jak Tandorio to solidny zegarek, dobre parametry (szafir) i niedrogi. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Darth_Gem 497 #8795 Posted September 8, 2025 Różowe, a skromne 🤪😋 5 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Share this post Link to post Share on other sites
tomaliusz 23516 #8796 Posted September 8, 2025 (edited) W dniu 5.09.2025 o 14:23, ro4ti napisał(-a): wzrok słaby, fota rozmazna, więc jeszcze jedno. trochę grubas jak rigas kolegi wyżej. guma (24) taka sama jaki u rigasa. był jeszcze pasek skórzany, ale do niego miałem już zakupioną lepszą skórę. pierwszy raz musiał poczytać instrukcję bo zmiana datownika to na godz. 8 (jak u rigasa wyżej ) Co to znaczy zmiana datownika o 8 ? 🤔 Mój zmienia równo o północy, na 12 godzinie 😊 Edited September 8, 2025 by tomaliusz 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomaliusz 23516 #8797 Posted September 8, 2025 A i ino siup 😀 0 Share this post Link to post Share on other sites
ro4ti 570 #8798 Posted September 8, 2025 2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a): Co to znaczy zmiana datownika o 8 ? 🤔 Mój zmienia równo o północy, na 12 godzinie 😊 moja praca polega na czepianiu się czyli pozyskiwaniu precyzyjnych danych. więc czepiam się bo jest różnica pomiędzy "o" i "na" - ale riposta przednia ps. pozazdrościłem turobolota - leci do mnie VaKuy Turbo Dafei (i jeszcze kilka innych ) 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomaliusz 23516 #8799 Posted September 8, 2025 (edited) 59 minut temu, ro4ti napisał(-a): moja praca polega na czepianiu się czyli pozyskiwaniu precyzyjnych danych. więc czepiam się bo jest różnica pomiędzy "o" i "na" - ale riposta przednia ps. pozazdrościłem turobolota - leci do mnie VaKuy Turbo Dafei (i jeszcze kilka innych ) Ja nie będę się czepiał bo moja praca polega bardziej na pomaganiu w założonych prognozach do wykonania danego planu 🤗 No ale wracając do meritum to u mnie datę zmienia się normalnie koronką 😉 Edited September 8, 2025 by tomaliusz 0 Share this post Link to post Share on other sites
ro4ti 570 #8800 Posted September 8, 2025 (edited) a to co to jest? bo ja mam coś bardzo podobnego w podobnym miejscu i jest to przycisk do zmiany daty: Edited September 8, 2025 by ro4ti 0 Share this post Link to post Share on other sites