Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dante100

Longines Hydroconquest czy Tag Heuer Formula 1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych Kolegów, 

bardzo proszę o poradę, gdyż dopadł mnie dylemat : już byłem na 100% zdecydowany na zakup niebieskiego Longinesa Hydroconquesta w automacie, którego już kiedyś miałem w wersji czarnej. Lecz aby nie było zbyt łatwo natknąłem się na fotki Taga Heuera Formula 1 nr ref : WAZ2113.BA0875, który w zasadzie posiada wszystkie atrybuty divera, jest w zbliżonej cenie ( jakby pokombinować), no i jednak jest o półkę wyżej, jeśli chodzi o prestiż. Niestety mam subiektywne odczucie, że jest jakiś bezpłciowy i nudny. Jak sądzicie : który z zegarków będzie lepszym wyborem? 

post-30489-0-42554700-1431771222_thumb.jpg

post-30489-0-23192000-1431771229_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na prestiż, tylko na zegarek który ci się podoba. Poza tym tan Tag jest nudny jak potańcówka dla emerytów ;)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Tag Heuer jak dla mnie to obecnie poziom zdecydowanie poniżej Longinesa - może i robi kilka zegarków za dużą ilość zer, ale ich zwykłe modele to niestety słabizna w mojej ocenie. Longines dla odmiany jest ostatnio jedną z najciekawszych marek z tego przedziału cenowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisał kolega TIK TAK nie patrzyłbym na prestiż. Co najwyżej na wartość odsprzedażową. Myslę, że tu będzie podobnie. Jeżeli prestiżu już się czepimy to w przypadku tych dwóch modeli też będzie podobny. Może na lekką niekorzyść TAGa bo Formula 1 chyba jednak bardziej uchodzi za tańszą wersję "porządniejszych" modeli niż jest to w przypadku Longinesa. Tak wynika z moich obserwacji.

Longines owszem w tym przedziale cenowym ma mnóstwo ciekawych lub arcy-ciekawych modeli i na tle konkurencji wypada znakomicie (dzis oglądałem Heritage 1935 :) ). Ale czy dotyczy to też Hydroconquesta. Nie wiem...

Mimo że nie jestem fanem TAGa a Longinesa owszem to w tym przypadku bardziej mi sie podoba wspomniany model Formula 1, a z białą tarczą jeszcze bardziej.  Chociaż bransoleta jest tylko przecietna a zapięcie słabe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie zawsze Tag kojarzył z czymś naprawdę ekskluzywnym i jak byłem młodszy postanowiłem że jak kiedyś będzie mnie stać to sobie jakiegoś sprawie. Minęło 15 lat, stać mnie na Taga niestety nie robią fajnych zegarków poza kilkoma z ceną z sufitu. Mój głos na Longinesa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Hydroconquest zjada tego Taga na śniadanie ;). Ale skoro miałeś czarnego to może jego wygląd nie budzi już w Tobie takich emocji i pisane jest Ci coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zastanowienia Longines..choć jest tyle ciekawszych propozycji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał Taga. Przymierzalem go dobry rok temu tylko w wersji z mala sekunda i naprawdę widac tam jakość. Jak dobrze go kupisz to pewnie nic nie stracisz przy sprzedaży. Tag w realu wyglada drożej od Longinesa. Tylko zapiecie to jakaś śmieszna blaszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tez guma, wprawdzie z wersji z małą sekundą, ale do tego modelu jest identyczna :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ta bransoleta jest dużym minusem. Inna bajka jest już w Aquaracerze, ale to już następne 400 $ więcej ;-)

post-30489-0-94241800-1431837558_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialme Aquaracer, poprzedniej generacji z aluminiowym bezelem i nie polecam. Longines oferuje jednak o wiele wiecej za pieniadze ktore dajesz.

Tag rozmienia sie na drobne z swoja ostatnia polityka i zegarkami Senna czy McLaren.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Longines to najbardziej przereklamowany zegarek, jaki w życiu miałem. Największe zegarkowe rozczarowanie. Uważam, że są dziesiątki ciekawszych czasomierzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle ile osób tyle opinii. Może i Lonżin przereklamowany, ale z nudnym Tagiem wygrywa w cuglach, szczególnie w tej kolorystyce.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym porównaniu longines wygrywa. tag.....nuda. Może wziąć pod uwagę inne marki w tej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, może coś innego. Wpadło mi dziś w oko Rado D-STAR 200 na gumie i zwariowałem. W USA można je znaleźć za ok. 830$. Kurcze to chyba rewelacja!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomogę w wyborze, bo założyłem kiedyś identyczny temat :D. Ten Tag + ten Longines. Chyba mamy podobny gust. Ostatecznie koledzy powiedzieli: Eterna ^_- ... i końcem końców się do tego przychyliłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jeszcze coś innego? Co sądzicie o tym RADO i ORISIE? Jeśli chodzi o pułap cenowy to w kraju będzie pow. 5 tys. Ale jeśli zakup będzie w USA a uruchomi się znajomego, coby dostarczył osobiście, to cena może być super i pewnie wyjdzie c.a. 3 tys.

post-30489-0-53349100-1432103337_thumb.jpg

post-30489-0-23636100-1432103495.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na żywo Aquisa, bardzo dobrze wykonany zegarek. Świetne zapięcie, ceramika. Chciałem kupić ale w Warszawie nigdzie nie mogłem przymierzyć wersji 40mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Tag, ale rzeczywiście nudny jak flaki z olejem. Już ładniejszy jest WAZ1110.BA0875 tyle że to kwarc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, decyzja zapadła - wracam do Hydroconquesta w wersji czarnej, takiego jak skradziono mi w zeszłym roku. Przeważyła jakość wykonania, rozpoznawalność marki i nieco bardziej ugładzony charakter a co za tym idzie lepsze komponowanie się w biurowe klimaty. Dziekuję wszystkim za cenne uwagi. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wybór, ten Tag wygląda tandetnie.

Jak sam zauważyłeś idealnie wkomponuje się w biurowy klimat, bardzo dobrze wygląda z koszulą.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.