Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Dzięki. Odpisałem do ChW i zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie czekam na telefon od kuriera, żeby go odprawić z kwitkiem. Będę relacjonował sagę na bieżąco. Pewnie nie będzie tak ciekawie jak z zakupem pewnej terenówki na wątku samochodowym parę lat temu, ale zawsze to jakiś ruch w wątku 😉 

Odysei z UAZem nie przebijesz. Nie ma szans :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Odysei z UAZem nie przebijesz. Nie ma szans :D

Jakieś streszczenie? 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Jakieś streszczenie? 

Zeby ci zabrac cala przyjemnosc? W zyciu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Zeby ci zabrac cala przyjemnosc? W zyciu :D

Ileż tu jest cudownych zwrotów akcji 

cdf4481132d7679a01c38a8f92d3c0fa.jpg.cfe2dd3894c24aee6555f69f1ba17c03.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, 83czarny napisał(-a):

Takie coś dopiero co wypadło z pudełka.

Kupiony z myślą przymiarki i i zwrotu ze względu na rozmiar. 41mm to trochę więcej niż moje idealne 37-39. Siadł jednak zaskakująco dobrze.

IMG20250704154005.jpg

I jak pierwsze wrażenia? Najbardziej mnie interesuje jak na żywo prezentują się te indeksy i wskazówki, czy nie sprawiają wrażenia zabawkowo plastikowych? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

40mm a nosi sie podobnie jak 39mm FC Highlife ktorego mialem. Pierwsze wrażenia sympatyczne. Dobrze ze jest na gumie. :) 

IMG_9694.dng IMG_9699.dng IMG_9700.dng

W paru slowach: 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Nocny Jastrząb napisał(-a):

I jak pierwsze wrażenia? Najbardziej mnie interesuje jak na żywo prezentują się te indeksy i wskazówki, czy nie sprawiają wrażenia zabawkowo plastikowych? 

Pierwsze wrażenie to zdecydowanie waga tytanu, choć należałoby tu powiedzieć bardziej lekkość tytanu.  Miałem Zelosa blacktip w 41mm, piękny, pomarańczowa tarcza, sprzedałem że względu na rozmiar. Tutaj Krzyś siadł idealnie. Niski profil i ładnie zagięte ucha sprawiają że tego rozmiaru nie czuje. Pasek bardzo elastyczny, przyzwyczajony do sztywniejszych gum z aliexpress czy też chociażby pasków od pro300 trochę się zdziwiłem. Można mieć wrażenie że jest zbyt delikatny nawet.

Indeksy i wskazówki.. czy zabawkowe? Nie wiem, nie mam porównania. To wakacyjniak, diver, w dodatku w wyrazistym kolorze. Nie mam wrażenia, żeby taka forma indeksów była jakaś gorsza. Jest inna. Mi się podoba. Kwestia gustu. Jedno na pewno jest na plus, czytelność tarczy. Ten plastik czy cokolwiek to jest, nie łapie tak refleksów jak stal. Matowa, chropowata tarcza i białe, wysokie indeksy dają tu dobra czytelność. To myślę że ważne w ostrym słońcu. 

Nearly new, nie dopatrzyłem się na pierwszy rzut oka jakiś defektów, symptomów użytkowania i zwrotu. 

I pierwszy raz od dłuższego czasu jestem miło zaskoczony sprawnością wysyłki.

Tutaj duży postęp względem poprzednich wyprzedaży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, 83czarny napisał(-a):

Pierwsze wrażenie to zdecydowanie waga tytanu, choć należałoby tu powiedzieć bardziej lekkość tytanu.  Miałem Zelosa blacktip w 41mm, piękny, pomarańczowa tarcza, sprzedałem że względu na rozmiar. Tutaj Krzyś siadł idealnie. Niski profil i ładnie zagięte ucha sprawiają że tego rozmiaru nie czuje. Pasek bardzo elastyczny, przyzwyczajony do sztywniejszych gum z aliexpress czy też chociażby pasków od pro300 trochę się zdziwiłem. Można mieć wrażenie że jest zbyt delikatny nawet.

Indeksy i wskazówki.. czy zabawkowe? Nie wiem, nie mam porównania. To wakacyjniak, diver, w dodatku w wyrazistym kolorze. Nie mam wrażenia, żeby taka forma indeksów była jakaś gorsza. Jest inna. Mi się podoba. Kwestia gustu. Jedno na pewno jest na plus, czytelność tarczy. Ten plastik czy cokolwiek to jest, nie łapie tak refleksów jak stal. Matowa, chropowata tarcza i białe, wysokie indeksy dają tu dobra czytelność. To myślę że ważne w ostrym słońcu. 

Nearly new, nie dopatrzyłem się na pierwszy rzut oka jakiś defektów, symptomów użytkowania i zwrotu. 

Dzięki za opis 👍 niech się dobrze nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja sie skusiłem na biala 12 w 40mm, mial byc w 38 ale połaziłem sie na rabat, najwyżej sie zwroci default_wink.png

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, 83czarny napisał(-a):

Też miałem Zelosa Blacktip - jest grubszy i płaski górą, przez co sprawia wrażenie większego niż faktycznie jest. Tridenta kupiłem 40mm i odbieram go jak max 39 ze względu na jasny chapter ring i pochyły bezel. Prawie nie noszę. Pewnie pójdzie do ludzi. Czekam na dyskretną wersję 41 w stali, bo ten nowy wypust trochę zbyt krzykliwy, a tytanowy dla mnie mało uniwersalny. Za to podoba mi się bardzo!!! Gratulacje!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8lAly5L.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak zupełnie z innej beczki. Podobno naśladownictwo jest najwyższą formą uznania. Tak więc 😉:

obraz.png.48164ec123b842cd186bd95caa2fff60.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

A tak zupełnie z innej beczki. Podobno naśladownictwo jest najwyższą formą uznania. Tak więc 😉:

obraz.png.48164ec123b842cd186bd95caa2fff60.png

There is more :D

Screenshot_20250706_122959_YouTube.thumb.jpg.f8de0a918d869cdc9ad33c71e35b378c.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.07.2025 o 22:35, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Ktoś miał może jakieś doświadczenia z odmową odebrania przesyłki międzynarodowej (DHL) i próbą zwrócenia jej do nadawcy?

Paczki z UK przechodzą odprawę celną? Żeby nie było jak w słynnej sprawie z Doxą Sub.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, PKS napisał(-a):

Paczki z UK przechodzą odprawę celną? Żeby nie było jak w słynnej sprawie z Doxą Sub.

Muszą. Tylko że dla ChW robi to DHL chyba w ramach kosztów wysyłki, bo nabywcy nigdy się tym w przypadku zakupu ChW nie zajmują.

U mnie tak, czy inaczej nie powinno być takiego problemu, bo zadeklarowałem już ailowo do DHL, że nie odbieram przesyłki i że powinni ją zwrócić do nadawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ChW, Farer, Watchgecko maja juz przy checkout wliczone oplaty celne itd. 

Wystarczy porownac ceny w funtach vs w euro. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja skusiłem się na kolejną 65

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja skusiłem się na kolejną 65

No to czekamy na nadgarstkowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co myśleć o pierdzielniku w ChW…
Zamówiłem GMT36 na wyprzedaży. W sumie chyba bardziej pasował mi 39, ale nie było.
Jak Wy już czekaliście na swoje przesyłki, ja czekałem na jakieś potwierdzenie wysyłki. Ostatecznie dostałem info o wysyłce po interwencji. Paczkę odebrałem dzisiaj. Karta gwarancyjna na GMT36, numer seryjny na karcie zgadza się z tym na zegarku, tylko że… to jest 39
Mi pasuje, ale sam nie wiem, czy mam do nich pisać, czy zostawić to tak i już…
PS. Zdjęć nie będzie. To prezent na okazję, która dopiero za kilka miesięcy. Małżonka pozwoliła mi przeprowadzić kontrolę jakości, ale żadnych zdjęć. Po QC do pudełka i dostanę, jak przyjdzie czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, rafi napisał(-a):

PS. Zdjęć nie będzie. To prezent na okazję, która dopiero za kilka miesięcy. Małżonka pozwoliła mi przeprowadzić kontrolę jakości, ale żadnych zdjęć. Po QC do pudełka i dostanę, jak przyjdzie czas emoji41.png

One wszystkie koncza jakis specjalny kurs, moja taka sama jest :D  Pozar w burdelu mieli chyba w tym roku bo co czytam post kogos, kto kupil cos na wyprzedazy to jakas jazda.

Ciesz sie, ze dostales zegarek, ktory w sumie chciales (oni WIEDZIELI po prostu) a nie jak @Perpetuum Mobile jedna paczke z dwoch, w dodatku nie wiadomo co zawierajaca :D

Ja chyba sie w sumie ciesze, ze sie z Sandhursta wyleczylem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, rafi napisał(-a):

Nie wiem co myśleć o pierdzielniku w ChW…
Zamówiłem GMT36 na wyprzedaży. W sumie chyba bardziej pasował mi 39, ale nie było.
Jak Wy już czekaliście na swoje przesyłki, ja czekałem na jakieś potwierdzenie wysyłki. Ostatecznie dostałem info o wysyłce po interwencji. Paczkę odebrałem dzisiaj. Karta gwarancyjna na GMT36, numer seryjny na karcie zgadza się z tym na zegarku, tylko że… to jest 39 emoji2962.png
Mi pasuje, ale sam nie wiem, czy mam do nich pisać, czy zostawić to tak i już…
PS. Zdjęć nie będzie. To prezent na okazję, która dopiero za kilka miesięcy. Małżonka pozwoliła mi przeprowadzić kontrolę jakości, ale żadnych zdjęć. Po QC do pudełka i dostanę, jak przyjdzie czas emoji41.png

Skoro dostałeś zegarek, na którym Ci bardziej zależało, to chyba dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem taką przygodę z compresorem, zamówiłem, przez miesiąc nie wysyłali, jak się przypomniałem, to wysłali jakąś padaczkę po wielu przejściach. Reklamowałem i jeszcze raz przysłali już nowy. Mam swoją teorię i myślę, że stali się mocno inkluzywni, a nowe nabytki pracownicze "nie ze wszystkich dowcipów się śmieją"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Ciesz sie, ze dostales zegarek, ktory w sumie chciales (oni WIEDZIELI po prostu) a nie jak @Perpetuum Mobile jedna paczke z dwoch, w dodatku nie wiadomo co zawierajaca :D

Właśnie. Dobrze, że mi przypomniałeś. Sagi ciąg dalszy.

Tak jak we czwartek napisałem w mailu do ChW, tak też w piątek zrobiłem i odmówiłem (mailowo) przyjęcia przesyłki od DHL oraz poprosiłem ich o zwrot do nadawcy. Tak wiec paczka już do nich wraca. W poniedziałek (czyli dzisiaj), w ramach kontynuacji korespondencji dostałem kolejnego maila od ChW, tym razem od innej konsultantki. Uprzejmie mnie informuje, w paczce w zeszłym tygodniu wysłali mi bransoletę a zamówienie na zegarek anulowali. Tak więc, jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia, czy ChW to wciąż jeszcze mikrobrand czy już korporacja, to odpowiedź jest oczywista. Tylko korporacja z jednego, łączonego zamówienia na zegarek i bransoletę do niego, wysyła Ci samą bransoletę a potem informuje, ze nie mają już zegarków 😉.

Ponadto miła Pani poinformowała mnie, że zamówiła już dla mnie zegarek ze zniżką. Fajnie, tylko, że:

- zamówiła mi zegarek na pasku gumowym (no bo bransoletę już przecież mam, bo mi wysłali 😂)

- zamówiła mi zegarek z białą tarczą (co z tego, że zamawiłem z czarną, przecież faceci się nie znają na kolorach i to są nieistotne detale)

- termin dostawy - październik 😖 (2025, żeby nie było wątpliwości)

Szybko odpisałem i uprzejmie poprosiłem, żeby:

- anulowała to nowe zamówienie

- zamówiła mi czarny, na bransolecie

Zobaczymy co będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi