Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Cztery dni ciszy, trzeba odgrzebać wątek emoji6.png.

a3431d3cf4f64cd46ab21212dc4f6aab.jpg

Jest nas kilku w tym wątku a akurat w tym tygodniu moje Krzyśki nie były wyciągnięte z pudła 😉

Zdjęcie dla uwagi, że mam OXHIveh.jpeg

eIc7OlZ.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia poglądowe 9d71b1e0cb643c03a848655088020de5.jpg58434bcc5723ee45e4be3eabc0f1e9b6.jpga61e99342e4328ce2472d299a5f0860e.jpgb3df3dc59d55321643741f08af705017.jpg

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzisiaj Krzysiek

jCviUO7.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250213_091427.jpg

Czarny jest, niebieski jest, a więc pora rozglądać się za białym 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, SLAWEK 01 napisał(-a):

20250213_091427.jpg

Czarny jest, niebieski jest, a więc pora rozglądać się za białym 🤔

Biała tylko 300 jak moja 😆

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak tylko  tutaj zapytam - stare wersje c60 trident pro z falami na tarczy są jakieś passe ? 
Wiem mogą się z Omega kojarzyć.
Dawno nie przewijają się w wąrtku, a nie ukrywam  stare wskazówki i te tarcze w c65 zawsze mi się podobały.
Na portalach troche Krzyśków z ntej ręki  wisi  i nie widzę wielkiego zainteresowanie - wina fal , wieku tych modeli (mają minimum 7-8 lat przyda się serwis i smarowanie ) czy niszowości marki ?

pozdrawiam i z góry dzięki

Edytowane przez tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tomcat napisał(-a):

Tak tylo  tutaj zapytam - stare wersje c60 trident pro z falami na tarczy są jakieś passe ? 
Wiem mogą się z Omega kojarzyć.
Dawno nie przewijają się w wąrtku. a nie ukrywam  stare wskazówki i te tarcze w c65 zawsze mi się podobały.
Na portalach troche Krzyśkówz ntej ręki  wisi  i nie widzę wielkiego zainteresowanie - wina fal , wieku tych modeli (mają minimum 7-8 lat przda się serwis i smarowanie ) czy niszowości marki ?

pozdrawiam i z góry dzięki

Nie jest teraz tak łatwo coś sprzedać. Jak się podoba to brać, zrobić serwis i niech cieszy. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, tomcat said:

Tak tylo  tutaj zapytam - stare wersje c60 trident pro z falami na tarczy są jakieś passe ? 

Były nawet takie i bez fal. Dlaczego passe? Solidny EDC/GADA o czym pisałem niedawno.

Dawno nie przewijają się w wąrtku. a nie ukrywam  stare wskazówki i te tarcze w c65 zawsze mi się podobały.

C65 czy C60? W kopercie C60 MKII były montowane dwa rodzaje tarcz i wskazówek - nowe w okresie przejściowym po zmianie logo.

Na portalach troche Krzyśkówz ntej ręki  wisi  i nie widzę wielkiego zainteresowanie - wina fal , wieku tych modeli (mają minimum 7-8 lat przda się serwis i smarowanie ) czy niszowości marki ?

Też oglądam te oferty, natomiast mnie interesuje MKII w konkretnej wersji. Fajnie, że ost. jest ich więcej w sprzedaży. Duża ich część to zegarki, solidnie używane więc i serwis i odświeżenie koperty może być dobrym pomysłem... a jak się do wszystko zbierze do kupy, to okazuje się, że MK3 (poza podniesieniem poprzeczki) jest niewiele droższy, no i w trzech rozmiarach koperty.

On 2/15/2025 at 1:12 PM, Perpetuum Mobile said:

On 2/16/2025 at 9:56 AM, kornel91 said:

A miałem nie kupować tego GADA... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tDjRnfN.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

tDjRnfN.jpeg

Mega połączenie Polara z pomarańczką 👍

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszły 12 w rozmiarze 38mm w „klasycznych” kolorach chociaż bez szarego ale za to z nowym kolorem. Tego rozmiaru mi brakowało. Tylko dalej nie wiem który kolor dla mnie. Niebieski czy lodowy. 

IMG_1792.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HMG_9043.jpg

IMG_20171009_102251.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wyszły 12 w rozmiarze 38mm w „klasycznych” kolorach chociaż bez szarego ale za to z nowym kolorem. Tego rozmiaru mi brakowało. Tylko dalej nie wiem który kolor dla mnie. Niebieski czy lodowy. 
IMG_1792.thumb.jpeg.f17efc93786b012c60dece40b33fe374.jpeg
Ja bym postawił na bialy, czekam na jakąś promke i klikne

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Ja bym postawił na bialy, czekam na jakąś promke i klikne

Nie licz na promki może jakiś early new na wyprzedaży ale to zejdzie zanim klikniesz. Od dwóch lat nie ma rabatów. Ja rok temu w marcu tylko pasek wynegocjowalem. Za 100funtow ale z cen teraz nie schodzą. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, no to się pozmieniało dawno się Waldemar nie interesowałem, no to jak mnie najdzie to sobie sprawie, miałem już dwa wtedy i były świetnie wykonane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

O, no to się pozmieniało dawno się Waldemar nie interesowałem, no to jak mnie najdzie to sobie sprawie, miałem już dwa wtedy i były świetnie wykonane

A jakie kolory miałeś? Czy mówisz ogólnie o ChW? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie, miałem c65 i c60mk3
Ogladalem filmiki i jestem przekonany że the tvelve trzyma wysoki poziom, szkoda że nie ma ich gdzieś w pl do przymiarki bo pewnie od razu bym z nim wyszedl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.02.2025 o 13:16, Picy napisał(-a):

IMG_1792.jpeg

Mam podobnie. Też się kiedyś mocno zastanawiałem, ale czułem że 40 będzie za duża a 36 jednak za mała.

Czy to jest ten moment żeby po kilku latach wrócić do Christophera Warda?

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi