Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Domowa siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Na brzuch lepsze od jakichkolwiek ławeczek, są poręcze na których będziesz robił podciągnięcia nóg i skręty w siadzie równoważnym z piłką lekarską/talerzem ze sztangi. Wszelkie skłony na płaskim nie są  zbyt zdrowe na odcinek ledźwiowy kregosłupa (a przynajmnie nie każdemu to służy). A takie poręcze zajmą Ci też mniej miejsca niż ławeczki i będą tańsze (tylko musisz dobrze do sciany zamocować).

o czymś takim mówię:

http://allegro.pl/regulowane-porecze-cwiczen-miesni-brzucha-k-sport-i4978071385.html

Jak będziesz robił brzuch, to pamiętaj, żeby nie zaniedbywać ćwiczeń dołu pleców (martwe ciagi itd). Rozbudowywanie jednej z tych partii i zaniedbywanie drugiej powoduje to, że możesz mieć potem problemy z plecami.

Generalnie polecałbym Ci full body workout, bo to ze będziesz katował brzuch, to nie znaczy że spalisz z niego tłuszcz  - nie ma czegos takiego jak lokalne spalanie tłuszczu.

No i oczywiście ogarnięcie żarcia jest konieczne - to jest większość sukcesu w poprawie sylwetki, a efekty treningów pod katem siły i sprawności też są inne przy dobrym żywieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Brzuszki nie są na gubienie brzucha-tylko aeroby, np. bieganie. Brzuszkami wzmocnisz mięśnie, ale do tego są lepsze ćwiczenia.

http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp

Na klatkę wystarcza ławka(pompki i rozpiętki na niej zrobisz), dobre byłby też poręcze-pompki na poręczach to dobre ćwiczenie a dzisiaj przez dużo osób zapomnianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Brzuszki nie są na gubienie brzucha-tylko aeroby, np. bieganie. Brzuszkami wzmocnisz mięśnie, ale do tego są lepsze ćwiczenia.

http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp

Na gubienie brzucha to jest dieta. Bez aerobów (albo przy minimalnej ich ilości, bo za dużo to też niedobrze) tez się da przy ogarniętej misce.

Co do wzmacniania mięśni brzucha, to zgoda ;)

Cook,

Gdzie minie z tą golizną?!

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Na gubienie brzucha to jest dieta. Bez aerobów (albo przy minimalnej ich ilości, bo za dużo to też niedobrze) tez się da przy ogarniętej misce.

Dieta to taka oczywistość, że nawet nie chciałem wspominać. 

Btw. Marcin pamiętaj kurczak, ryż i kreatyna zrobią z Ciebie sku****na.

Tymczasem Arnold https://www.youtube.com/watch?v=2R-sMmfzBoM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na brzuch lepsze od jakichkolwiek ławeczek, są poręcze na których będziesz robił podciągnięcia nóg i skręty w siadzie równoważnym z piłką lekarską/talerzem ze sztangi. Wszelkie skłony na płaskim nie są  zbyt zdrowe na odcinek ledźwiowy kregosłupa (a przynajmnie nie każdemu to służy). A takie poręcze zajmą Ci też mniej miejsca niż ławeczki i będą tańsze (tylko musisz dobrze do sciany zamocować).

o czymś takim mówię:

http://allegro.pl/regulowane-porecze-cwiczen-miesni-brzucha-k-sport-i4978071385.html

Też zbędne, to samo można na drążku robić i nawet lepiej wchodzi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gryf długi to min 150cm, dla pewnego szerokiego chwytu ok 180cm długości, hantle 10kg dość szybko okażą się zbyt lekkie, pójdź do jakiegoś sklepu gdzie będziesz mógł wziąć do ręki jakiś odważnik 10-15kg. łąwka niby ok ale tutaj też lepiej pomyśleć co, jak i ile chcesz robić. Ja jak zaczynałem miałem problem 30kg wypchnąć ale byłem chudy jak patyk, po kilku m-cach ćwiczeń i przykładania się do jedzenia doszedłem do 100kg. Pisałeś że ważysz 90kg, wrzucisz na klate 50kg a szybko zaczniesz używać takiego obciążenia jako rozgrzewki i nagle okazuje się że przekroczyłeś DMC ławki ;) osobiście nie chciałbym trzymać nad klatką np 80kg i czuć jak z ławką zaczyna robić się coś złego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Też zbędne, to samo można na drążku robić i nawet lepiej wchodzi. ;)

Ale na tym mozesz sobie robić jeszcze ćwiczenia, których na drążku nie zrobisz (no i na drązku też mozna robić ćwiczenia których nie zrobisz na tym). Ja na przykład uważam, że dipsy są świetnym ćwiczeniem, dlatego rozważyłbym takie poręcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quadro,

tutaj masz wszystko co Ci potrzebne: http://youtu.be/8AkeZoFpXvg

reszta niech będzie milczeniem.

Na kanale tego gościa jest masa wskazówek podana po ludzku i dla laika. Zauważyłem, że oprócz podnoszenia solidnych ciężarów gość jest w stanie wykonywać dość trudne ćwiczenia kalisteniczne, co dla mnie jest wyznacznikiem siły i sprawności.

Ja zaczynam z żelazem od pażdziernika, na razie próbuję nie umrzeć po 50 minutach treningu obwodowego ;)

Powodzenia!

All That You Can't Live Behind

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też oglądam Szelina - fajny gość choć czasami sztywniak - dużo przydatnych informacji - również polecam :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw. Marcin pamiętaj kurczak, ryż i kreatyna zrobią z Ciebie sku****n

post-48316-0-80324100-1439907552_thumb.jpg

:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MMmmmmmmm pyszności - no może poza tą gotowaną marchewką :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

MMmmmmmmm pyszności - no może poza tą gotowaną marchewką :)

A co ty chcesz od marchewki?  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Marchewka i cały talerz ok, chociaż wolę surową (marchewkę) z dodatkiem chrzanu. :)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kreatyny i zegarka nikt nie zauważył.....wstyd :)

P.S Do marchwi z chrzanem potrzeba odrobine kwasnej smietany i szczypte cukru....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

A kreatyny i zegarka nikt nie zauważył.....wstyd :)

P.S Do marchwi z chrzanem potrzeba odrobine kwasnej smietany i szczypte cukru....

Ja zdjęcie prodiżem zrobiłeś to się dziwisz :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uwielbiam gotowaną marchewkę, ale taką w zalewie - nie wiem czy ta mączna zalewa nie robi złego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uwielbiam gotowaną marchewkę, ale taką w zalewie - nie wiem czy ta mączna zalewa nie robi złego.

W zalewie to można popływać :) a ta marchew nazywa się 'zasmażana' ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Ja marchew to najczesciej albo na surowo, albo na parze. Ale lubię bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gotowana marchewka zawiera o 30% więcej beta-karotenu od surowej :) więc jeżeli chodzi o marchewkę to zaleca się ją spożywać gotowaną.

Odwrotnie jest z brukselką, która zdrowsza jest w formie surowej bo zawiera dużo przeciwutleniaczy.

Inna sprawa, że marchewki i buraków nie zaleca się na redukcji bo są to warzywa o największej ilości cukru. 

Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę rozbudowałem swoją domową siłownię. Na chwilę obecną wygląda to tak:

- ławeczka do ćwiczeń Domyos BA220,

- komplet hantli z obciążeniem 20 kg (2x10 kg),

- metalowy ekspander z 5 sprężynami i regulowaną siłą,

- uchwyty do pompek, 

- uchwyty do sztangi (przydają się również w innych celach niż trzymanie sztangi, tym bardziej, że mają regulowaną wysokość),

- sztanga z obciążeniem 30 kg + 20 kg z hantli daje razem 50 kg.

Planuję jeszcze drążek do podciągania zamontować na strychu, ale z tym mam problem, bo nie bardzo jest gdzie. Jak ogarnę, to zamontuję jeszcze ten drążek. 

Najlepsze jest to, że całość zajmuje niewiele miejsca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale i tak najważniejsza jest systematyczność. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.