Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Biorąc pod uwagę emocje tutaj człowiek przestaje się dziwić, że fani piłki nożnej ganiają się z maczetami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak długo jak nie ganiają z Patkami to śpię spokojnie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Czasem byłaby okazja bliżej się przyjrzeć

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walki w kisielu wygrałaby drużyna Rolexa, bo lepszy WR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walki w kisielu wygrałaby drużyna Rolexa, bo lepszy WR

W kisielu lepszy byłby Tisell bo ma AR ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Mariusz problem jest taki że traktujesz wypowiedzi innych wybiórczo, też taki, że z gruntu z niewłaściwym nastawieniem podchodzisz i mimo że nikt nie oblega Twojej twierdzy, zaciekle jej bronisz :). Czasem mam wrażenie, że odpowiadasz na posty których nikt nie napisał.

No tak, jak w kawałku Illusion. Ja nie powiedziałem tego co wam powiedziałem. Czarne z białym, białe z czarnym nie ja pomieszałem...

Od tego wpisu zaczęła się dyskusja.

Koperty Patka niczym się nie wyróżniają na tle Rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze podsumował to Adi w powyższym cytacie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

I bardzo dobrze podsumował to Adi w powyższym cytacie.

Koperty Patka niczym się nie wyróżniają na tle Rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Jakość chyba tutaj nie jest wyznacznikiem cen, bo te dawno w Szwajcarii oderwały się od rzeczywistości. Jedni płacą po 30-40k za masowy luksus od Rolexa, coś jak odbiorcy toreb LV. Drudzy kilka razy tyle za Patka, ale mimo wszystko za produkt unikalny. Tych drugich łatwiej mi zrozumieć. Żeby nie było, Rolex ma fajne zegarki jak się zapomni o owczym pędzie. ;)

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 sztuki nowego Pepsi w 40 milionowym kraju...100 w perspektywie najbliższych 5 - 10 lat? ...mogę żyć z taką masowością ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Skrajny przypadek. No i Polska to średnio reprezentatywna jest. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

2 sztuki nowego Pepsi w 40 milionowym kraju...100 w perspektywie najbliższych 5 - 10 lat? ...mogę żyć z taką masowością ;-)

Tylko dlaczego ta informacja pojawia się w temacie dotyczącym Patek Philippe? Fani Roleksa mają przecież swój dedykowany wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ci fanboje Rolexa to wszędzie się władują tymi swoimi wypchanymi słomą, ubłoconymi buciorami :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci fanboje Rolexa to wszędzie się władują tymi swoimi wypchanymi słomą, ubłoconymi buciorami :ph34r:

:D  :D  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko dlaczego ta informacja pojawia się w temacie dotyczącym Patek Philippe? Fani Roleksa mają przecież swój dedykowany wątek.

Trzeba było żartem rozluźnić lekko napiętą atmosferę między 2 posiadaczami i dwoma miłośnikami PP ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było żartem rozluźnić lekko napiętą atmosferę między 2 posiadaczami i dwoma miłośnikami PP ;-)

No fakt. Coś jak różnica jak pomiędzy tymi którzy posiedli np Katarzynę Figurę a tymi, którzy posiadali na ścianie w pokoju plakat z Katarzyną Figurą.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt. Coś jak różnica jak pomiędzy tymi którzy posiedli np Katarzynę Figurę a tymi, którzy posiadali na ścianie w pokoju plakat z Katarzyną Figurą.

Koncentrowałem się raczej na elitarnej ilości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz - zgadzam sie z Filipem, ze wykonanie kopert podstawowych/klasycznych modeli PP niewiele sie rozni od R. Tak samo jak niewiele rozni AP od R. Oczywiscie my te roznice widzimy czy doceniamy, jednak jak wiemy koperty to nie wszystko, co wplywa na taka roznice w cenie. Ale nie ciagnac tematu, gdyz kazdy ma swoje zdanie (szczegolnie wtedy, gdy cos sam obecnie uzytkuje), to z tymi przykladami "dziel sztuki PP" za miliony zlotych, to sorry - na mnie to wrazenia nie robi. Za ulamek ceny takiego cacka PP dla "wybrancow" miliarderow, wystarczy kupic dowolnego R, AP czy VC (w zlocie czy w stali) i se takie dowolne wzorki dla siebie wykonac - rownie misterne a w dodatku spersonalizowane. Ponizej przyklady pierwsze lepsze z sieci. I nie chodzi tu o tandete, tylko o fakt, ze te za miliony wykonal PP w kilku sztukach z konkretnym mechanizmem a nie, ze sa same w sobie niesamowite.

post-25547-0-74756500-1533241502_thumb.jpg

post-25547-0-03083900-1533241511_thumb.jpg

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miałeś Panią Kasię tylko na plakacie, a nie możliwość nie posiadając Pani Kasi jednak dokładnie, z każdej strony ją obejrzeć, przez lupę, zajrzeć w każdy zakamarek to Twoje porównanie ma sens. I tylko wtedy.

Bo ocenić niezawodność zegarka, dokładność, wygodę bez jego posiadania trudno dość. Wykonanie koperty wręcz przeciwnie. Choć może są tacy co potrzebują na to miesięcy ;) Wiięc raczej racji nie masz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Za ulamek ceny takiego cacka PP dla "wybrancow" miliarderow, wystarczy kupic dowolnego R, AP czy VC (w zlocie czy w stali) i se takie dowolne wzorki dla siebie wykonac - rownie misterne a w dodatku spersonalizowane. Ponizej przyklady pierwsze lepsze z sieci.

Święte słowa! Po co np przepłacać za porshe jak można go sobie zrobić samemu.

post-66434-0-44782400-1533242226_thumb.jpg

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wacko:  Upppps.... chyba ktos nie zrozumial...

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wacko:  Upppps.... chyba ktos nie zrozumial...

ktoś nie złapał sarkazmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Mariusz - zgadzam sie z Filipem, ze wykonanie kopert podstawowych/klasycznych modeli PP niewiele sie rozni od R. Tak samo jak niewiele rozni AP od R.

Koperta AP, jak rozumiem masz na myśli Royal Oak, niewiele różni się od Roleksa? Przecież to jak dzień do nocy. Różnorodność i jakość wykończeń, szlifów o różnej fakturze, polerowań, fazowania krawędzi, które występują w Royal Oak, jest nieporównywalna do przeciętnej produkcji Roleksa. Przecież masz Royal Oak 15400 i posiadasz też zegarek firmy Rolex. Porównaj i przemyśl to, co napisałeś.

Poza tym, po dzisiejszym dniu utwierdziłem się w przekonaniu co do pewnych zachowań. Fani Roleksa bez przerwy próbują coś udowadniać poprzez porównania swoich zegarków z topowymi firmami. Nie wiem, może potrzebują się dowartościować, ale czego tu już nie było. Rolex vs Audemars Piguet, Rolex vs Vacheron Constantin, Rolex vs Patek Philippe. Gdybym kupił zegarek Lange, to i w temacie niemieckiego producenta też mieliby wiele do powiedzenia. Najwyraźniej porównania Roleksa do Grand Seiko i Omegi nie są już takie atrakcyjne, ale cały czas szukają. W kontekście mechanizmów trudno mierzyć się z zegarkowym topem, to porównamy koperty, tarcze. A jak tu polegniemy, to może chociaż pudełko od zegarka mamy fajniejsze? Itd. Rolex to wieczny internetowy flame, a Wasze zachowanie jest wyjątkowo niefajne. Ja nie przychodzę do wątku fanów Roleksa i nie narzucam się ze swoimi zegarkami. Nie wypisuję też, że Rolex ma ładnie wykonaną kopertę, zupełnie jak Certina za 3000 zł. Nie mam żadnej satysfakcji w tym, żeby psuć komuś radość z zakupionego zegarka. Szkoda, że to nie działa w dwie strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, nic nie byłoby mi w stanie popsuć radości z posiadania takiego zegarka jak Twój. To tylko opinie. Jedne z wielu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi