Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ja z kolei chyba się w ogóle wypalam w pasji zegarowej, bo już mało który zegarek robi na mnie wrażenie. Oczywiście pasja do mikromechaniki pozostała, ale gdybym miał teraz kupić dla siebie zegarek, to nie wiem co bym wybrał. Przypuszczam, że to byłoby coś charakterystycznego, jak Panerai albo Lange. Znaczki na tarczy nie miałyby jednak większego znaczenia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Polecam sobie strzelic Ryśka

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam sobie strzelic Ryśka

[/img]

Ryśki - praktycznie nie pokazywana marka na naszym Forum. Fajna rzecz :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem czemu ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam drugiego, ciekawszego

To na co czekasz?! Pokazuj! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To juz za rzadka rzecz aby sie publicznie chwalic

Wysyłaj na priv :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie... zreszta i z poprzednim pewnie przesadzilem

Ok. Rozumiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były na Baselworld, pooglądałem sobie (szkoda że tylko przez szybę) . Niebieski wg mnie wymiata.

Muszę się wybrać do salonu PP u siebie, może są dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Właścicielom zegarków Patek Philippe genewski producent udostępnił materiał, w którym Nicholas Foulkes odnosi się między innymi do Complications Ref. 5212A. Podzieliłem się wspomnianym materiałem filmowym (może Patek mnie za to nie zatłucze ;)), więc zainteresowanych zapraszam na Horologium.  :)

https://www.horologium.pl/videofoulkespatekphilippecomplications5212a.html

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właścicielom zegarków Patek Philippe genewski producent udostępnił materiał, w którym Nicholas Foulkes odnosi się między innymi do Complications Ref. 5212A. Podzieliłem się wspomnianym materiałem filmowym

Może nie na temat, ale zauważyliście ? 00:30 towarzysz Lenin na ścianie. Czy to nie jest propagowanie symboli totalitarnych ? :huh:

O sześciu pierścionkach na palcach nie wspomnę. Suma Summarum piękne zegarki, tylko ich promocja nieco kontrowersyjna :rolleyes:

Edytowane przez Jędrula.wawa

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierścionki to nic. Jak policzymy ilość pepitek na marynarce też wychodzi nam nieciekawa liczba: 666

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Pierścionki, pepitki... A może spójrzmy na dorobek Foulkesa, gdzie nie brakuje ciekawych publikacji odnoszących się do broni, motoryzacji, cygar i rzecz jasna zegarków. To Nicholas Foulkes jest autorem biografii Patek Philippe, której nie powstydziłby się nawet taki mistrz jak Franco Cologni.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Może nie na temat, ale zauważyliście ? 00:30 towarzysz Lenin na ścianie. Czy to nie jest propagowanie symboli totalitarnych ? :huh:

Pierścionki to nic. Jak policzymy ilość pepitek na marynarce też wychodzi nam nieciekawa liczba: 666

;)  :D

Pierścionki, pepitki... A może spójrzmy na dorobek Foulkesa, gdzie nie brakuje ciekawych publikacji odnoszących się do broni, motoryzacji, cygar i rzecz jasna zegarków. To Nicholas Foulkes jest autorem biografii Patek Philippe, której nie powstydziłby się nawet taki mistrz jak Franco Cologni.

I co z tego, skoro z filmiku jednoznacznie wynika, że to komunista-satanista ;)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście podejrzewam, że towarzysz Iljicz nie żałował sobie zegarka PP. Tak to jest z tymi wodzami robotników i chłopów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Towarzysz Ilijcz woził się Rolls-Roycem.

Kapuściński pisał kiedyś, że im biedniejszy kraj, tym lepszymi samochodami wożą się jego przedstawiciele (vide: państwa afrykańskie).

A co do N. Foulkesa, to, nie umniejszając nic jego wiedzy czy dorobkowi, wygląda trochę karykaturalnie. Bardziej jak „fashion victim” niż dandys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w/w biografie PP i potwierdzam - świetna!

Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądałem sobie dziś chrono i zainteresował mnie taki zegarek

https://www.chrono24.pl/patekphilippe/calatrava-automatic-date-gold-classic-klassik-classique--id10014578.htm

Myślicie że cena jest realna jakaś czy też tradycyjnie jak to na chrono zawyżona?

Czym się sugerować jeśli chodzi o cenę?

Przeglądać Ebay i szukać zawartych transakcji aby wiedzieć jaki jest "realny" poziom kwoty za taki np zegarek?

Wiem że rzeczy są warte tyle ile chcemy za nie zapłacić ale jeśli przepłacać to warto wiedzieć ile i to akceptować :)

Dzięki za podpowiedzi. 

PS

Wiem że ma 35 mm. Na co jeszcze ewentualnie zwrócić uwagę?

Podoba mi się wizualnie. No i działa magia Patka :)

Edytowane przez foti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ma zbędne USD 800.000, to można policytować. ;)

Piękny...a tak na marginesie jesli mowimy o cenach - jesli chce sie kupic nową calatrave automat to trzeba przyszykowac ponad 120 tys zl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi