GeRmAnOs 215 #5501 Napisano 17 Listopada 2018 Fajne toto. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #5502 Napisano 17 Listopada 2018 Dotarła Skąd i jaka cena? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8990 #5503 Napisano 17 Listopada 2018 Fajne toto. Powiedz, jak ta nowa bransa w porównaniu do kompozytu? Jakie masz odczucia? Pokaż jeszcze zapięcie tej bransy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #5504 Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Wlasnie tez mnie to interesuje Edytowane 17 Listopada 2018 przez przemo2xx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #5505 Napisano 17 Listopada 2018 Skąd i jaka cena?eBay, 260 euro + ewentualne opłaty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5728 #5506 Napisano 17 Listopada 2018 eBay, 260 euro + ewentualne opłaty.Uuuuu... to widzę ze bardzo go chciałeś Choć moim zdaniem to taki zegarek którego każdy z wielbicieli g-shock'ów powinien mieć choć przez chwilę U mnie się wyjatkowo przyjął i jakbym miał zostawić sobie tylko jeden zegarek to byłby to właśnie GW-5000 - ciekaw okrutnie jestem jak to będzie u Ciebie Tomku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #5507 Napisano 17 Listopada 2018 Uuuuu... to widzę ze bardzo go chciałeś ...Chciałem a że nie bardzo toleruje używki to cena jest dobra, zważywszy że to plus nie zawsze jest ... - ciekaw okrutnie jestem jak to będzie u Ciebie Tomku Będzie dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemonln 456 #5508 Napisano 17 Listopada 2018 Dotarła Tomek, gratuluję. Fajny zegar (wiem bo mam) Uuuuu... to widzę ze bardzo go chciałeś Choć moim zdaniem to taki zegarek którego każdy z wielbicieli g-shock'ów powinien mieć choć przez chwilę U mnie się wyjatkowo przyjął i jakbym miał zostawić sobie tylko jeden zegarek to byłby to właśnie GW-5000 - ciekaw okrutnie jestem jak to będzie u Ciebie Tomku Piotrek, mam podobne zdanie. Mimo, że trafił do mnie jako ostatni (żałuję, że tak późno) to raczej zostanie for ever Mam go dokładnie miesiąc i cały czas na ręku (z 2-3 przerwą na GW-9430). Czekam jeszcze na branse 0 GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #5509 Napisano 17 Listopada 2018 Imo najlepsza kostka Tak się właśnie zastanawiam nad bransą, czy w ogóle jej potrzebuję do tego zegarka.Miękkość tego paska mi osobiście pasuje bo słyszałem że niektórzy wolą sztywniejsze No ale może się przyda a teleskopy w stali to można zmieniać bez obaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #5510 Napisano 17 Listopada 2018 No nie wiem. Teleskop zarysuje czarną powłokę a wsadzenie bransy to straszna gimnastyka - ostrzegam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #5511 Napisano 17 Listopada 2018 Marcin, jak się nie potrafi to się zarysuje.A ja zakładałem tą branse w dwie minuty w samochodzie pod pocztą (zobacz pierwszy post tego tematu), narzędziami jakimi znalazłem w aucie i się wcale nie nagimnastykowałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #5512 Napisano 17 Listopada 2018 Marcin, jak się nie potrafi to się zarysuje.A ja zakładałem tą branse w dwie minuty w samochodzie pod pocztą (zobacz pierwszy post tego tematu), narzędziami jakimi znalazłem w aucie i się wcale nie nagimnastykowałem A możesz napisać lub podlinkować, pod którą pocztę mam jechać żeby misja zakończyła się powodzeniem?A poważnie w moją teleskop wszedł tak ciasno, że nie chciał przesuwać się prawo lewo (może mogłem posmarować płynem do naczyń). Skok teleskopu najpierw z jednej strony a dopiero później z drugiej jest za mały bo teleskop jest za szeroki. Ugięcie musi być z dwóch stron. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #5513 Napisano 17 Listopada 2018 Wpierw teleskop wkłada się do jednego ucha a potem do drugiego napinając sprężynę jak się ma wprawę to założenie tej bransy trwa 30 sekund dosłownie. Ale fakt pierwsze dwa 3 razy są ciężkie. A co do samego GW-5000 to jest to jedna z kostek które miałem, 3 razy do niej wracałem i jakoś nie chciało zaiskrzyć między nami. Jakiś takie za smutne to szkło dla mnie. Zdecydowanie wolę GW-M5610 z czerwoną ramką ale ze nie ma stalowej koperty to ostatecznie wygrał DW-5030-1 i to jest mój numer 1 praktycznie na co dzień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5728 #5514 Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Tak się właśnie zastanawiam nad bransą, czy w ogóle jej potrzebuję do tego zegarka.Miękkość tego paska mi osobiście pasuje bo słyszałem że niektórzy wolą sztywniejsze Tutaj masz rację, jak lubisz ciasno zegarek na ręce to ten pasek jest świetny - bransoleta jest dobra dla tych co wola bokserki niż stringi No nie wiem. Teleskop zarysuje czarną powłokę a wsadzenie bransy to straszna gimnastyka - ostrzegam. Przy metalowych kopertach bransoletę zakłada się łatwo - podobnie jak w "normalnym" zegarku ze stalowa kopertą - gimnastyka jest jak zakładasz ja do polimerowej koperty, mnie omal nagła krew nie zalała jak do 5610 ja wpinałem... może miałeś teleskop uszkodzony i Ci sprężynka nie odbijała jednej strony dlatego się tak męczyłeś. Edytowane 17 Listopada 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4490 #5515 Napisano 17 Listopada 2018 Nowy dw-5035. Nawet uważałem żeby sprężyny nie uszkodzić przy władaniu go w bransoletę więc wpychałem go zapierając o obudowę teleskopu z użyciem bardzo dużej siły tak ciasno było.Dodam tylko że w Citizen, Orient i oczywiście Seiko zmieniam w 25s pod paczkomatem - haha, ale poważnie mówię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5516 Napisano 17 Listopada 2018 Imo najlepsza kostka Oczywiscie, racja. Zaraz po 10 milach za GMW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel.G7 2 #5517 Napisano 17 Listopada 2018 Tutaj masz rację, jak lubisz ciasno zegarek na ręce to ten pasek jest świetny - bransoleta jest dobra dla tych co wola bokserki niż stringi Przy metalowych kopertach bransoletę zakłada się łatwo - podobnie jak w "normalnym" zegarku ze stalowa kopertą - gimnastyka jest jak zakładasz ja do polimerowej koperty, mnie omal nagła krew nie zalała jak do 5610 ja wpinałem... może miałeś teleskop uszkodzony i Ci sprężynka nie odbijała jednej strony dlatego się tak męczyłeś.Mam takie samo odczucie, przy Edifice nie miałem problemu z bransoletą, przy GW-M5610 wymiana paska zajęła mi chyba ponad pół godziny, bo nie mogłem sobie poradzić z teleskopami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemonln 456 #5518 Napisano 17 Listopada 2018 Wpierw teleskop wkłada się do jednego ucha a potem do drugiego napinając sprężynę jak się ma wprawę to założenie tej bransy trwa 30 sekund dosłownie. Ale fakt pierwsze dwa 3 razy są ciężkie. A co do samego GW-5000 to jest to jedna z kostek które miałem, 3 razy do niej wracałem i jakoś nie chciało zaiskrzyć między nami. Jakiś takie za smutne to szkło dla mnie. Zdecydowanie wolę GW-M5610 z czerwoną ramką ale ze nie ma stalowej koperty to ostatecznie wygrał DW-5030-1 i to jest mój numer 1 praktycznie na co dzień. Bransoletę (paski też) zakładam dokładnie w taki sam sposób i zajmuje mi to chwilę. Do tej pory zakładałem ją tylko w plastikowych kopertach, do GW-M5610 i GW-6900 ale w obu przypadkach szło tak samo sprawnie. Jeśli czasem teleskop nie chciał sam odbić/wskoczyć do dziurki to mu pomagałem wsuwając go weń. Początkowo z GW-5000 miałem tak samo, właśnie grafiki na szkle wydawały mi się smutne. Pewnie dlatego też tak długo zwlekałem z jego zakupem.Okazało się jednak, że takie wrażenie miałem tylko oglądając fotografie bo na żywo zegarek mnie oczarował 0 GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5728 #5519 Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Nowy dw-5035. Nawet uważałem żeby sprężyny nie uszkodzić przy władaniu go w bransoletę więc wpychałem go zapierając o obudowę teleskopu z użyciem bardzo dużej siły tak ciasno było. A tak samo było z obu stron koperty czy tylko jeden teleskop tak ciężko Ci wchodził? Moim zdaniem coś nie tak było z teleskopem/pami - u mnie we wszystkich metalowych kostkach tak samo łatwo się paski zakłada, ale zdarzyło mi się kilka razy że teleskop po wyjęciu paska blokował się z jednej strony, wymiana na nowy rozwiązywała problem. Edytowane 17 Listopada 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5520 Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Nowy dw-5035. Nawet uważałem żeby sprężyny nie uszkodzić przy władaniu go w bransoletę więc wpychałem go zapierając o obudowę teleskopu z użyciem bardzo dużej siły tak ciasno było. Gwalcisz.... Edytowane 17 Listopada 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #5521 Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Od wczoraj u mnie Na żywo jest zdecydowanie lepiej. Bałem się, że będzie zbyt błyszczał i mnie zniechęci do noszenia, ale jest naprawdę dobrze. + wiadomo, wygoda+ wiadomo, stylistyka ponadczasowa w nowszej odsłonie, wszak kostki się nie starzeją + full metal jacket, zakręcany dekiel+ WC, TS, BT na pokładzie+ bardzo dobra jakość wykonania, spasowania, itd.+ wyświetlacz o wysokim kontraście- za ciche dźwięki. Nosząc na ręce, zwłaszcza pod jakimś rękawem nie usłyszę alarmu, nie ma szans- zapięcie bransolety mogłoby mniej odstawać+/- żeby sprawdzić stopień naładowania aku trzeba się połączyć z komórką, bo zegarek wyświetla tylko info od poziomu LOW. Wiadomo, że w normalnym użytkowaniu nie jest to bardzo potrzebna informacja (osobiście na wszystkich TS zawsze miałem H), ale jednak czegoś brak. mała Edyta: zapomniałem o wyświetlaczu Edytowane 17 Listopada 2018 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5522 Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) - za ciche dźwięki. Nosząc na ręce, zwłaszcza pod jakimś rękawem nie usłyszę alarmu, nie ma szans Tak samo jak w GW5000 +/- żeby sprawdzić stopień naładowania aku trzeba się połączyć z komórką, bo zegarek wyświetla tylko info od poziomu LOW. Wiadomo, że w normalnym użytkowaniu nie jest to bardzo potrzebna informacja (osobiście na wszystkich TS zawsze miałem H), ale jednak czegoś brak. Yes and no. Edytowane 17 Listopada 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #5523 Napisano 17 Listopada 2018 Jak komuś zależy na głosnym pikaniu to polecam DW-5030 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #5524 Napisano 17 Listopada 2018 Taka sytuacja się dzisiaj trafiła. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #5525 Napisano 17 Listopada 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach