Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.02.2023 o 14:25, alpaczino napisał(-a):

emoji1305.png ...aż tak bardzo, że jest i czarny. emoji6.png

Pozdrawiam

Co za typ, kupił sobie cały sklep z zegarkami. :D

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.02.2023 o 14:25, alpaczino napisał(-a):

emoji1305.png ...aż tak bardzo, że jest i czarny. emoji6.png

Przetestuj żółtego -ciekaw jestem czy coś się zmieniło w temacie przebarwień na jasnych paskach czy nadal jest tak jak było - bez sensu jest kupowanie zegarka który świetnie wygląda tylko jak leży w pudełku i jest nie używany...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Ty tego nie zrozumiesz, są ludzie, którzy noszą zegarki i są ludzie, którzy je posiadają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Jogi napisał(-a):

Co za typ, kupił sobie cały sklep z zegarkami. :D

:D Uważam się za miłośnika zegarków i wydaje mi się, że jest wielu forumowiczów z większymi zbiorami niż moje (czyt. "z większymi sklepami" ;)). :rolleyes:

10 godzin temu, Daito napisał(-a):

Przetestuj żółtego -ciekaw jestem czy coś się zmieniło w temacie przebarwień na jasnych paskach czy nadal jest tak jak było - bez sensu jest kupowanie zegarka który świetnie wygląda tylko jak leży w pudełku i jest nie używany...

Oczywiście - dam znać, jak kolor będzie się "zużywał". Jakkolwiek, ponieważ zegarków mam, jak to określił @Jogi "cały sklep" ;), nie będzie to szybko. 🤷‍♂️

Na żywo ten wściekle żółto-zielony wygląda "jeszcze świetniej" 💚 i nawet, jak będą z nim problemy, to mnie to nie przestraszy.  Ponadto, jak pasek, czy bezel się zużyją, to można je wymienić - nie mam z tym problemu.

1 godzinę temu, Miszkolc napisał(-a):

Bo Ty tego nie zrozumieszemoji6.png, są ludzie, którzy noszą zegarki i są ludzie, którzy je posiadają emoji2.png

:blink: To porównanie nie było chyba najmilsze. <_< Nie mam ani jednego zegarka, którego bym nie nosił i jeszcze nigdy niczego nie kupiłem "dla posiadania", czy lokaty kapitału, tak więc to twoje porównanie jest także nietrafione... :unsure:

Hmmm - do tej pory nie podejrzewałem Ciebie o sarkazm... 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, alpaczino napisał(-a):

:D Uważam się za miłośnika zegarków i wydaje mi się, że jest wielu forumowiczów z większymi zbiorami niż moje (czyt. "z większymi sklepami" ;)). :rolleyes:

Oczywiście - dam znać, jak kolor będzie się "zużywał". Jakkolwiek, ponieważ zegarków mam, jak to określił @Jogi "cały sklep" ;), nie będzie to szybko. 🤷‍♂️

Na żywo ten wściekle żółto-zielony wygląda "jeszcze świetniej" 💚 i nawet, jak będą z nim problemy, to mnie to nie przestraszy.  Ponadto, jak pasek, czy bezel się zużyją, to można je wymienić - nie mam z tym problemu.

:blink: To porównanie nie było chyba najmilsze. <_< Nie mam ani jednego zegarka, którego bym nie nosił i jeszcze nigdy niczego nie kupiłem "dla posiadania", czy lokaty kapitału, tak więc to twoje porównanie jest także nietrafione... :unsure:

Hmmm - do tej pory nie podejrzewałem Ciebie o sarkazm... 🤔

Oniczapla nie sluchaj ich. MASZ ZA MAŁO zegarków. Spokojnie dokupuj wincyj, wstawiaj na forum. Haters gonna hate.

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla prawdziwych miłośników kwadratowych Casio ten klasyk wydaje się być niedrogi.
20230216_093917.jpg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

Ponadto, jak pasek, czy bezel się zużyją, to można je wymienić - nie mam z tym problemu.

Taaaa... przecież to o to właśnie chodzi żeby wymieniać ;) :D :D  Niemniej daj znać... 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszą wizytę kuriera dedykuję koledze [mention=110246]Miszkolc[/mention]
20230217_115931.thumb.jpg.19eeedb8a8af39236bacbeca302502db.jpg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiejszą wizytę kuriera dedykuję koledze [mention=110246]Miszkolc[/mention]
20230217_115931.thumb.jpg.19eeedb8a8af39236bacbeca302502db.jpg

Pozdrawiam
Wywołany do tablicy, odpowiem, źle zrozumiałeś moje intencje, nie było w niej żadnego sarkazmu. Ja należe do osób, które uznają zegarki jako pewnego rodzaju biżuterie, i lubię na nie patrzeć, przymierzyć, zmienić pasek. Natomiast mam tylko jedną lewą rękę i ograniczone sposobności do zalożenia zegarka innego, niż zegarek do "zajechania". Liczba w pudełku predysponuje mnie do miana ludzi, którzy raczej je posiadają niż noszą. I tak dla przykładu mam Alpinista, który od nowości jeszcze nie wyszedł poza ogrodzenie. Czyli mogę powiedzieć, że bardziej go posiadam niż noszę.

PS. Przeprosiny przyjmuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wywołany do tablicy, odpowiem, źle zrozumiałeś moje intencje, nie było w niej żadnego sarkazmu. Ja należe do osób, które uznają zegarki jako pewnego rodzaju biżuterie, i lubię na nie patrzeć, przymierzyć, zmienić pasek. Natomiast mam tylko jedną lewą rękę i ograniczone sposobności do zalożenia zegarka innego, niż zegarek do "zajechania". Liczba w pudełku predysponuje mnie do miana ludzi, którzy raczej je posiadają niż noszą. I tak dla przykładu mam Alpinista, który od nowości jeszcze nie wyszedł poza ogrodzenie. Czyli mogę powiedzieć, że bardziej go posiadam niż noszę.

PS. Przeprosiny przyjmuję
OK
No to jesteś taki, jak ja, bo ja już myślałem, że Ty jakiś inny jesteś.

P.S.
Ja myślę, że nie ma ograniczeń w ilości zegarków do noszenia - każdego dnia innego.
Po prostu u niektórych z nas seria się powtarza co tydzień, u innych co miesiąc, a najwięksi miłośnicy powtarzają noszenie konkretnego zegarka co rok (warunek min. 365 szt. w kolekcji).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

OK emoji12.png
No to jesteś taki, jak ja, bo ja już myślałem, że Ty jakiś inny jesteś. emoji6.pngemoji23.png

P.S.
Ja myślę, że nie ma ograniczeń w ilości zegarków do noszenia - każdego dnia innego. emoji848.pngemoji6.png
Po prostu u niektórych z nas seria się powtarza co tydzień, u innych co miesiąc, a najwięksi miłośnicy powtarzają noszenie konkretnego zegarka co rok (warunek min. 365 szt. w kolekcji). emoji16.pngemoji23.pngemoji1787.png

Pozdrawiam

U mnie raz na 6 tygodni, dzięki małej modernizacji systemu (dwa na dzień) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie raz na 6 tygodni, dzięki małej modernizacji systemu (dwa na dzień)
Zatrzymałem się na poziomie jeden na tydzień, a jak pisałem, praktycznie tylko w dni wolne od pracy zakładam coś innego niż najprostsza kostka, to można powiedzieć, że każdy ma szanse dwa dni w roku polołysać się na ręku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Miszkolc napisał(-a):

Zatrzymałem się na poziomie jeden na tydzień, a jak pisałem, praktycznie tylko w dni wolne od pracy zakładam coś innego niż najprostsza kostka, to można powiedzieć, że każdy ma szanse dwa dni w roku polołysać się na ręku emoji3.png

Mam wrażenie, że wraz z wartością zegarka skłonność do rotacji maleje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, alpaczino napisał(-a):

WR do 200 m w wintydżowym Casio emoji848.pngemoji1320.pngemoji1303.png

Pozdrawiam

Noo, rocznik 84. DW-210 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi