Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem w zeszłym roku i ceny moim zdaniem były delikatnie mówiąc wygórowane. W tym też zawitam, ale to już bardziej pospacerować bo dawno wszystko przebrane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

To jakaś awaria silnika forum, że kiedy daję "OK" do jakiegoś posta wyskakuje komunikat "BŁĘDNA OCENA" ale okejka się dodaje na zielono?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Zmiana. Będzie samodzielnym portalem bez powiązania z Alle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy mam takie pytanie odnośnie bransolet do zegarków. Czy były tylko jakieś konkretne fabryki produkujące bransolety i rozprowadzały je np do producentów lub sklepów czy każdy producent zegarków miał swoją fabrykę produkującą bransolety? Pytanie nasunęło mi się po ostatnim zakupie Amfibii. Bransoleta jest sygnowana przez ZiM. Wiem że mógł ją założyć ktokolwiek, ale właśnie to spowodowało moją ciekawość. :)

Do amfibii były w oryginale zakładane bransolety ZIM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Ale chyba tylko do tych z dedykowaną bransoletą, w takich kopertach jak Nurek czy Neptun, itp?

Reszta z uszami na klasyczny pasek czy bransoletę była sprzedawana bez tych ficzerów.

Z innej beczki.

Ukraina podpisała dzisiaj umowę o wolnym handlu z Kanadą. Wszystkie fajne zegarki tam polecą.

Zobaczycie co się niebawem będzie działo na ebay :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Ale chyba tylko do tych z dedykowaną bransoletą, w takich kopertach jak Nurek czy Neptun, itp?

Reszta z uszami na klasyczny pasek czy bransoletę była sprzedawana bez tych ficzerów.

Się doczekałem. :D  Dzięki Panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Się doczekałem. :D  Dzięki Panowie.

I tak mam wątpliwości czy tylko ZIM produkował te bransolety ;) bo w Żytomierzu robili podobne i inne ładniejsze.

W Moskwie dwa zakłady tłukły różne bransolety. I z nierdzewki , i złocone, i całe złote. A zapięcie to se można założyć dowolne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Zacznę zwracać większą uwagę na dołączone bransolety do Amfibi. Może coś się wyklaruje. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Zacznę zwracać większą uwagę na dołączone bransolety do Amfibi. Może coś się wyklaruje. :)

Może będziesz miał więcej szczęścia. Mnie od kilku lat nie udało się niczego pewnego dowiedzieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Ministerska nie ma delfinków i napisu antymagnetyczne.

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, normalne amfy z lat osiemdziesiątych. Ktoś kiedyś pisał Smok to chyba był, że kupił oryginalnie zapakowaną amfę z lat osiemdziesiątych z Zimową bransoletą. Sam kupiłem ze dwie amfy z Zimową bransoletą, no ale to używki były.

Moja też nie ma ani delfinków ani napisu antymagnetyczna ale ma takie same indeksy jak ta.

A tarczę z tymi indeksami spotykam tylko w ministerskich.

Indeksy się zgadzają, a kolor tarczy? Były tarcze ministerskich w takim kolorze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

O tym mówisz?

http://czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=27321

Wg mnie to wzór Ministerki ale nie od Ministerki.

A co do bransolet Amfibii to mam watpliwości, ponieważ radzieckie zegarki za wyjątkiem tych z dedykowaną bransoletą, damek, srebrnych i złotych, i kilku eksportowych były sprzedawane gołe w pudełkach, bez pasków i bransolet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D  :D

http://allegro.pl/sellerInfoFrontend/42832522/aboutSeller

witamy wszystkich naszych starych klientów którzy pomagali nam rozwijać sprzedaż na Allegro i otoczyli nas zaufaniem tym samym witamy nowych kupujących na drodze wspólnego interesu 

sprzedajemy rzeczy używane głównie z prywatnej kolekcji własnej lub naszych bliskich przedmioty staramy się opisać jak najlepiej to potrafimy i tym samym staramy się by zdjęcia były jak najlepsze,sprawy stawiamy jasno staramy się by ceny były zawsze zadowalające dla  klienta choć napisze odrazu nie nosimy siwej brody czerwonego wdzianka i prezentow nie rozdajemy przedmioty zawsze wysyłamy zgodne z opisem i zdjęciem nie dostaniesz od nas ogórka zamiast zegarka lub telefonu który zamierzasz lub już zakupiłeś bawimy się szczerze i tego tez wymagamy pamietaj nie odpowiadamy za zniszczenia przedmiotów podczas transportu ponieważ nie mamy wpływu na to co dany dureń robi z paczka wiożąc ja do klienta pamietaj tez jeżeli kupujesz przedmiot listem poleconym sprawdzaj skrzynkę bo nie zawsze listonosz jest listonoszem bywa ze cham wrzuci świstek i idzie w ch*j to już menda za darmo walizy nie dźwiga,pamiętaj tez ze nie jesteśmy tutaj dla pozytywow lecz poto byś był zadowolony z zakupu i współpracy w razie pytań dzwon 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D  :D

http://allegro.pl/sellerInfoFrontend/42832522/aboutSeller

witamy wszystkich naszych starych klientów którzy pomagali nam rozwijać sprzedaż na Allegro i otoczyli nas zaufaniem tym samym witamy nowych kupujących na drodze wspólnego interesu 

sprzedajemy rzeczy używane głównie z prywatnej kolekcji własnej lub naszych bliskich przedmioty staramy się opisać jak najlepiej to potrafimy i tym samym staramy się by zdjęcia były jak najlepsze,sprawy stawiamy jasno staramy się by ceny były zawsze zadowalające dla  klienta choć napisze odrazu nie nosimy siwej brody czerwonego wdzianka i prezentow nie rozdajemy przedmioty zawsze wysyłamy zgodne z opisem i zdjęciem nie dostaniesz od nas ogórka zamiast zegarka lub telefonu który zamierzasz lub już zakupiłeś bawimy się szczerze i tego tez wymagamy pamietaj nie odpowiadamy za zniszczenia przedmiotów podczas transportu ponieważ nie mamy wpływu na to co dany dureń robi z paczka wiożąc ja do klienta pamietaj tez jeżeli kupujesz przedmiot listem poleconym sprawdzaj skrzynkę bo nie zawsze listonosz jest listonoszem bywa ze cham wrzuci świstek i idzie w ch*j to już menda za darmo walizy nie dźwiga,pamiętaj tez ze nie jesteśmy tutaj dla pozytywow lecz poto byś był zadowolony z zakupu i współpracy w razie pytań dzwon 

Świetne prawda? :D Też o tym mówiłem już parę razy. Szczery jest do bólu ale jeszcze nie miałem jakiegoś zonka u niego, no może raz. Ale kupowałem wielokrotnie i teraz też czekam na fajną rzecz. Ogólnie mogę polecić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam czy ktoś z was przypadkiem nie wpadł na pomysł żeby nietypowe szkiełko do zegarka jak np. to do rakiety trumienki nie spróbować dorobić na drukarce 3D? Od jakiegoś czasu nurtuje mnie taki pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam czy ktoś z was przypadkiem nie wpadł na pomysł żeby nietypowe szkiełko do zegarka jak np. to do rakiety trumienki nie spróbować dorobić na drukarce 3D? Od jakiegoś czasu nurtuje mnie taki pomysł.

no dobra ale trzeba je jeszcze wymodelować w 3D albo zeskanować (i też obrobić). Nadal nie są to porównywalne proporcje na linii wartość-nakład pracy.

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

no dobra ale trzeba je jeszcze wymodelować w 3D albo zeskanować (i też obrobić). Nadal nie są to porównywalne proporcje na linii wartość-nakład pracy.

A przede wszystkim mieć idealne, nieskazitelne, oryginalne szkiełko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, tyle tylko, że widziałem zdaje się w TVN Turbo w nowy gadżet czy jakoś tak maszynkę, robisz zdjęcia na specjalnej macie żeby automat miał skalę obrabiasz dodanym do tego programem w komputerku i dalej leci samo. Jak pierwszy raz to zobaczyłem to zastanawiałem się po co to komu? Trzeba było czasu żeby pomyśleć do czego to się może przydać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, tyle tylko, że widziałem zdaje się w TVN Turbo w nowy gadżet czy jakoś tak maszynkę, robisz zdjęcia na specjalnej macie żeby automat miał skalę obrabiasz dodanym do tego programem w komputerku i dalej leci samo. Jak pierwszy raz to zobaczyłem to zastanawiałem się po co to komu? Trzeba było czasu żeby pomyśleć do czego to się może przydać.

Wiesz, moja dziewczyna zajmuje się 3D, VR i takimi nowinkami, skanowała sobie nawet twarz na sprzęcie z naszej uczelni, ale nie jest to jakieś mistrzostwo, a i tak trzeba byłoby dość precyzyjnie to jeszcze obrobić. Może to kwestia skanera. Wydaje mi się, że musiałbyś dobrze wykalkulować ile takich szkieł będziesz w stanie spieniężyć i po ile, żeby się to opłaciło. Czasem całą rakietę-trumnę można kupić za kilkadziesiąt złotych, nie wiem czy ktoś da za szkło więcej niż 50zł. 

Z drugiej strony ile ja bym dał za szkła do Poljota rezonator.

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi