Montepulciano 14 #576 Napisano 26 Sierpnia 2016 u mnie zagościł ostatnimi czasy taki "polski" szwajcar w kieszonce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
De_lukasz 3 #577 Napisano 27 Sierpnia 2016 Drodzy koledzy i koleżanki w dalszym ciągu szukam przycisku do kieszonki ,proszę o informację czy od tej kieszonki będzie pasował przycisk mechanizm bardzo podobny jest zdjęcia poniżej,trzy pierwsze pokazują którego chce kupić trzy ostanie mojego bez przycisku już 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #578 Napisano 27 Sierpnia 2016 Przycisk to taki mały tłoczek lekko rozklepany od środka koperty - tak po zdjęciach trudno będzie stwierdzić o to ten.Musisz dopasować długość i średnicę tego pinu - jak będzie ciut grubszy to można powiększyć odrobinę otwór.Ten pin montowany jest od wewnątrz po wyjęciu mechanizmuZleć to zegarmistrzowi najlepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #579 Napisano 28 Sierpnia 2016 Drodzy koledzy i koleżanki w dalszym ciągu szukam przycisku do kieszonki ,proszę o informację czy od tej kieszonki będzie pasował przycisk mechanizm bardzo podobny jest zdjęcia poniżej,trzy pierwsze pokazują którego chce kupić trzy ostanie mojego bez przycisku już Kupować całą kieszonkę dla przycisku - zgroza !!! Wystarczy trochę pręta mosiężnego i każdy zegarmistrz to wytoczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #580 Napisano 1 Września 2016 (edytowane) Jakich 60-tych? Oni tak to długo tłukli? ładniusi, ale swoje uczynił... Tak, ostatni seryjnie produkowany w większej ilości Zenith był produkowany w latach 70. Przykład: Dla porównania z Extra-Primą Sneera pokażę jego przodka - Primę z końca II dekady XX w. - ciekawy, bo ma 19 kamieni i aż 8 adj. - jeden ze znawców tematu określił go jako "pre-superior". Edytowane 1 Września 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #581 Napisano 2 Września 2016 panowie za przysłowiową flaszkę trafiło się coś takiego mechanizmy na chodzie w 2 brak wskazówek pytanie co to za mechanizmy i czy było warto jeden to bez wątpienia eterna reszta ? proszę o jakieś info z góry dziękujęnastępnynastępny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #582 Napisano 2 Września 2016 Jakich 60-tych? Oni tak to długo tłukli? ładniusi, ale swoje uczynił... http://forumamontres.forumactif.com/t196205-une-perle-de-zenith-le-calibre-68 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #583 Napisano 2 Września 2016 Wolę po węgiersku ... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #584 Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Odnośnie kieszonek, zacznę od ostatniej, to jakiś Systeme Glashuette, z resztą na kopercie jest niemiecka punca srebrowa, druga Langendorf (napisane), a pierwsza to już wiemy Edytowane 3 Września 2016 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #585 Napisano 3 Września 2016 dziękuję bardzo za informację z tego co widzę to chyba za tą flaszkę było warto pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #586 Napisano 23 Września 2016 (edytowane) cześćwczoraj dostałem przyjechała do mnie kieszonka silvana i zastanawiam się nad oryginalnością tarczyzegarek mniej więcej z 1935rzegarek podarowany za 25 lat pracy przez ród Ballestrem https://pl.wikipedia.org/wiki/Ballestrema tarcza mnie zastanawia ponieważ na deklu jest oznaczenie FFBA 12 co wg tabeli (http://www.vintagewatchstraps.com/pdm3.php) oznacza zegarek firmy Averos SA stąd moje przypuszczenia czy aby tarcza jest od tego zegarka. ma ktoś pomysł jak to zweryfikować? Edytowane 23 Września 2016 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #587 Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Mam identyczny zegarek (taki sam grawer na deklu) też nagrodowy z 1936roku - niestety ze zmasakrowaną tarczą nic nie ma - identyczne oznaczenia na kopercie ale na mechanizmie 1850 - mój mechanizm chyba ciut lepiej jest dopasowany do koperty ale może tak było nie wiem - wiem na pewno że to właśnie zegarki Silvana były najczęściej wręczane w tamtych czasach Edytowane 23 Września 2016 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #588 Napisano 23 Września 2016 dzięki za pomoc 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #589 Napisano 23 Września 2016 a tarcza mnie zastanawia ponieważ na deklu jest oznaczenie FFBA 12 co wg tabeli (http://www.vintagewatchstraps.com/pdm3.php) oznacza zegarek firmy Averos SA stąd moje przypuszczenia czy aby tarcza jest od tego zegarka. ma ktoś pomysł jak to zweryfikować?Averos SA to producent kopert, a nie zegarków, a oznaczenie FFBA dotyczy tych producentów właśnie. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtbar 62 #590 Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Wydaje mi się, że 1825 to rozmiar (18,25```) ... a mechanizm przypomina Sonceboz. Edytowane 23 Września 2016 przez Wojtbar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #591 Napisano 23 Września 2016 Averos SA to producent kopert, a nie zegarków, a oznaczenie FFBA dotyczy tych producentów właśnie.dzięki za wyjaśnienie- nie jestem kieszonkowcem i w tej dziedzinie mało wiem 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #592 Napisano 23 Września 2016 Dla mnie wygląda to na spójną całość - tarcza na nóżkach (oryginalnych?), wzór i krój cyfr komponuje się ze wskazówkami, oznaczenie werku typowe dla Silvany.Pozostaje tylko odświeżyć kopertę i werk - będzie bardzo ładna sztuka w kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #593 Napisano 23 Września 2016 nóżki raczej oryginalnenie widać aby ktoś mocno grzebał w zegarku poza znakami po serwisie 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #594 Napisano 4 Października 2016 (edytowane) Edytowane 4 Października 2016 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #595 Napisano 4 Października 2016 Spieszę jako pierwszy z gratulacjami - jeden z najlepszych zestawów jakie tutaj widziałem - BRAWO Dwie generacje Zenków - przed i powojenna - wysoka jakość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #596 Napisano 10 Października 2016 Dzieki i jeszcze raz ... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #597 Napisano 10 Października 2016 Dzieki i jeszcze raz ...Mechanizm Minerva kal. 19-9. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #598 Napisano 10 Października 2016 Pietrek coś cię naszło na kieszonki! Ale w miarę dobra cena za nią była! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #599 Napisano 10 Października 2016 Pietrek coś cię naszło na kieszonki! Ale w miarę dobra cena za nią była! Bo to są prawdziwe zegarki - te współcześnie produkowane nie przetrwają 100 lat w takim stanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #600 Napisano 10 Października 2016 Bo to są prawdziwe zegarki - te współcześnie produkowane nie przetrwają 100 lat w takim stanieTo napewno! Tylko pytanie czy je nosi?! Ja mam Ok 30 kieszonek i jeszcze ani razu żadnej ze sobą nie miałem! jakoś mi nie podrodze! Wole nurasy albo chrono naręczne! Które tez napewno wytrzymają sto lat!!! Bo są Vintage! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach